Çocuklu aileler için can sıkıcı bir sorun olan bite kesin çözüm! mentollü ağız gargarası ile bitlerden evde kurtulmak için gerekli yöntemi hazırladık. Bit ve sirkeleri yok eden ağız gargarasının nasıl kullanılması gerekir?

Genellikle okul çağındaki çocuklarda görülen ve çabuk geçen bit için birçok etkili tedavi yöntemi vardır. Bunlardan biri de ağız temizleme ve beyazlatma işlevi bulunan ağız gargaralarıdır. Bu yöntemle çocuğunuzun saçındaki bit ve sirkelerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Mentollü Gargara İle Bitlere Kesin Çözüm


Mentollü Gargaranın İçinde Neler Vardır?

Dört esansiyel yağdan (okaliptus, mentol, timol ve metil salisilat) yapılmış antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip gargaralar yüksek temizleyici özelliğe sahiptir.

Bit Nedir?

Saç biti, küçük, kanatsız parazit böceklerdir. İnsan tüyleri arasında yaşarlar ve kan ile beslenirler. Bulaşıcıdırlar. Küçük çocuklar arasında hızla yayılan bir parazit çeşididir.

Bit uçup atlayamaz, ancak kıyafetler, çarşaf, şapka ya da fırça paylaşarak yayılabilir. Sarılma ile saçtan saça geçebilir. Bitler hızlı yayılırlar. Yumurtalarına sirke adı verilir. Yumurtalar, kafa derisine yakın kıl üstlerinde sarı veya kahverengi noktalar gibi görünür. Çocuğunuzun saçlarını devamlı kaşıması ile fark edebilirsiniz.
bitlere_kesin_cozum.jpg


Mentollü Gargara Bitler Üzerinde Nasıl Kullanılır?

Saç derisine gargarayı uygulayın.

Çocuğun saçını bone ile sarın. (Ciltte tahriş yaratması durumunda saçı hemen yıkamalısınız)

Bir saat bekletin.

Boneyi çıkardıktan sonra saç tellerini ince ve sık bir tarak ile tarayın ve bitleri temizleyin.

Saçı şampuan ile en az iki defa yıkayın.

Bu işlemden sonra saç kremi kullanabilirsiniz.

Mentollü Gargara Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mentollü ve alkollü içeriği bulunan gargaralar ilk olarak çocuklardaki şiddetli kaşıntının azalmasını sağlayacaktır.

5 yaşın altındaki çocuklarda kullanmayın.

Çocuklarda bu gargaraların kullanımı konusunda dikkatli olmanız gerekir. Yüzüne gelmesini ya da saç derisini tahriş etmesini engellemeniz gerekir.

Saç derisinde açık yara varsa mentollü gargaraları kullanmamalısınız.

Mentollü gargaraların içinde bulunan alkol içeriği kafa derisinde kuruluk oluşmasına neden olabilir. Az miktarda kullanılması gerekir.

kaynak: https://www.healthambition.com/use-listerine-lice-treatment/