Bitler saç derisinde yaşayan küçük parazitlerdir. Sirke denilen yumurtaları ise saç derisine yapışır ve fark edilmesi zor olabilir. Bitler duştan sonra saçtan uzaklaşabilir ancak sirkelerin tutunması daha kolaydır. Saç tellerine yapışan sirke su ve kurutma makinasının ısısından zarar görmez. Saçta daha fazla bit oluşmaması için çocukların saçlarının düzenli olarak yıkanması gerekir.

Çocuklara oyun oynarken ya da okulda bit bulaşabilir. Düzenli kontrol etmek bitlerle başa çıkabilmenin en önemli yoludur. Çocuğunuzun saçını bitlerden arındırmak için kimyasal madde içeren ilaçlar yerine doğal bir yöntem kullanabilirsiniz. Neem yağının arındırıcı etkisi ile çocuğun hassas derisine zarar vermeden bitleri yok edebilirsiniz.

Bitlerden Kurtulmak İçin Neem Yağı

Bitlerden kurtulmak için neem yağını saça doğrudan sürmemeniz gerekir. Çocuğun her zaman kullandığı şampuanın içine biraz neem yağı ekleyin ve saçına bu karışımı hafif bir masaj ile uygulayın.

10 dakika sonra saç köklerini ince bir tarak ile tarayın. Bu işlem sırasında sert hareketler ile kafa derisine zarar vermemeye özen gösterin.

Çocuğun saçlarını yıkayın ve iyice kurutun. Saçları tekrar kontrol edin.

Bitlerden tamamen kurtulabilmek için çocuğun tüm eşyalarını sık sık yıkayın. Okul eşyalarını ve montunu kontrol edin. Atkı ve beresini sıcak su ile yıkayın.

Çocuğunuza bit bulaştığında sinirlenmeyin. Devamlı tekrarlayan bit sorununda nereden bulaşmış olabileceğini gözden geçirin.