Çocuğa çok oyuncak almanın zararları ve faydaları nelerdir? Çocukların gelişiminde oyuncaklar her ne kadar büyük bir önem taşısa da, aslında oyuncakların belirli bir sayıda olması da bir o kadar önem taşımaktadır. Zira daha fazla oyuncağa sahip olmak isteyen çocukların daha az yaratıcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Buna ek olarak daha doyumsuz oldukları da gözlemlenmiştir. Bizlerde bu durumu araştırarak en doğru ve en güncel bilgilerle sizlere detaylar hazırladık. Konumuzu takip ederek az oyuncağın çocuğunuz üzerindeki faydaları hakkında bilgiler edinebileceksiniz.

ÇOCUKLARIN OYUNCAK MERAKI

Sadece günümüz tarihine yönelik değil, tarih öncesine dayanan oyuncakların ilk yapımından tutun günümüz kapsamına kadar oyuncakların farklı durumlar ortaya çıkardığını görebilmek mümkündür. Buna yönelik oyuncakla oynamak ve oyun kurma becerileri çocukların gelişiminde elbette ki büyük katkılar sağlamaktadır. Oyuncaklar sadece çocukların oyun oynayabilecekleri araçlar değil, aynı zamanda zekalarının gelişiminde de oldukça önemli olmaktadır. Anneler kendi çocukluğunu ve kendi çocuğunun şuan ki durumunu göz önünde bulundurduğunda ne denli bir oyuncak seline kapıldığının farkına varacaktır.

cocuklara_az_oyuncak_almak_faydalari_neler.jpg


ÇOCUKLARDA AZ OYUNCAĞI FAYDALARI NELERDİR?
  • Bir çocuğun az oyuncağı olması kendisinin daha yaratıcı fikirler üzerine yoğunlaşmasını sağlar. Bu kapsamda bir ağaç dalını örnek alacak olursak, çocuk kendi hayal gücünü kullanarak farklı bir nesne üzerinde düşünce ve yaratıcılık hissini ortaya koyacaktır.
  • Az oyuncağa sahip olan çocuk, kendi elindeki olan varlıkların değerini daha fazla bilmektedir. Ne kadar çok yeni oyuncak alınırsa, bu durum çocuğun nede olsa kırılması halinde yenisi alınır düşüncesi ile savurganlık ve umursamazlık durumunu ortaya koymaktadır.
  • Az sayıda oyuncağı olan çocukların kitap okumaya daha fazla meyilli olduğu saptanmıştır. Öte yandan boyama, resim yapma, çocuk bulmacaları çözme ve farklı zekaya dayalı öğrenim durumlarına yönelik yoğunlaşmalar göstermektedir.
  • Az sayıda oyuncağı olan çocuklar elindeki kaynağa daha çok yönelmektedir. Bu kapsamda sorun bulma ve sorunu çözme becerilerinin daha iyi gelişmesi görülebilmektedir.
  • Az sayıda oyuncağı olan çocuklar, asıl mutluluğun hayatın içerisinde ve ailesi ile vakit geçirmesinde bulmasını sağlar.

Çocukların Oynamaması Gereken Oyuncaklar için Tıklayın !

Amigurumi Oyuncak İçin En Güzel 50 Örnek için Tıklayın !

Çoraptan Oyuncak At Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım Tıklayın !