Günümüz çocuklarının kısıtlı hareketler ve yüksek yağ içeren besinlerle kilo alması kolaylaşıyor. Çocuğumun şişmanlamasını önlemek için ne yapmalıyım? sorusunun cevabını ve çocukları obeziteden korumanın yollarını araştırdık.

Çocukların yeme alışkanlıkları aileler tarafından kazandırılır. Büyümesi için devamlı çocuğu beslemek ve hareketsiz bir yaşam biçimi sunmak günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri olan obeziteye davetiye çıkarabilir. Ailelerin bebekleri dünyaya geldiğinden itibaren bilinçli bir beslenme programı izlemeleri gerekir. Çocuklarınızın şişmanlamasını engellemeniz için önerilerimiz var.

Çocuk Obezitesini Engellemek İçin

Çocuğun evde sağlık besinler ile kahvaltı yapmasını sağlayın. Kahvaltıda protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağların dengeli bir şekilde tüketilmesine dikkat edin.

Hazır meyve suyu tüketmesine izin vermeyin. Paketlenmiş ürünler fazladan işlenmiş şeker ve koruyucu madde içerir. Meyve suyunu evde hazırlamaya özen gösterin.

Çocuğunuzun okulda ne gibi gıdalar tükettiğini kontrol edin. Beslenme saati ya da öğle yemeklerini takip edin. Kantinden abur cubur alma alışkanlığını azaltmaya çalışın.

Okul çantasına abur cubur tüketmesini engellemek için taze ve mevsiminde olan meyveleri koyun.

Asit gıdaları tüketmenin ne gibi zararları olduğunu anlatın ve tüketimi sınırlandırın.

Yeterli su içme alışkanlığı çocuklukta kazanılır. Günlük ne kadar su içtiğini kontrol edin.

Çocukların severek tükettiği makarna ve pilavların yanındaki yüksek yağ içeren ketçap ve mayonezin yerine evde kendiniz sos hazırlayın.

Salata tüketmek sağlıklıdır ve çabuk doyulmasını sağlar. Çocukların öğle ve akşam yemeklerinde salata tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuzun hareketli oyunlar seçmesine yardımcı olabilirsiniz.

Çocuğun tüm günü bilgisayar, tablet ve telefon ile geçirmesine izin vermeyin.

Küçük yaşlardan itibaren istediği bir spor dalına yönlendirebilirsiniz.