Çocuğunuzun sağlıklı gelişebilmesi için verdiğiniz gıdalara ve oynadığı oyuncaklara dikkat etmeniz gerekiyor. Masum ve sağlık açısından sorun oluşturmadığı düşünülen bazı gıda ve eşyalar onun gelişimi açısından sorun oluşturabilir.

Bebek Yürüteçleri

Yürümeyi çabuk öğrenmesi için kullanılan çocuk yürüteçleri tam tersi bir etki yaratabilir. Kas gelişimi ve motor sinirleri üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Denge duygusunun gelişmesini engelleyebilir. Yürüteçlerin günde 15 dakikadan fazla kullanılmaması gerekiyor.

Paketlenmiş Meyve Suları

Pastörize meyve suyu, vitamin bakımından zayıf fakat şeker açısından zengin olup diş problemlerine ve obeziteye neden olmaktadır. Çocuk doktorları, bir yaşın üzerindeki çocuklara taze meyve suları vermeyi önerir. Pastörize edilmiş meyve suları yerine taze meyvelerden elde edilenleri tercih edin.

Parlak Oyuncaklar

Doğal olmayan renkler, elektronik sesler ve oyuncaklardaki birçok ayrıntı, yaratıcı düşünce geliştirme ve kişilik oluşumunu etkilemek için kötü etkiye neden olur. Saldırgan davranışlar ve korkulara yol açabilir.

Kalın Giydirmek

Aileler çocukları üşütmemek ve hastalanmalarını engellemek için kalın giydirirler. Çok kalın giydirilen çocuğun hassas vücudunda sıcaklık dengesi bozulur ve ciddi olabilecek rahatsızlıklara yol açar. Bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir.

Elektronik Aletler

LED ekranlardaki mavi ışık, retina hasarına neden olur. Bu, katarakt ve görme bozukluklarına yol açar. Akıllı telefon ya da tablet kullanan çocuk dış dünyaya uyum sağlamakta zorlanabilir.
  • Beğen
Reactions: sivastrabzon