Küçük çocuklar için ev dışında yapılan doğum günü partileri oldukça pahalıdır. Çocuklar için ekonomik doğum günü partisi nasıl yapılır? Püf noktaları ile evinizde ya da açık bir alanda eğlenceli bir doğum günü organizasyonu yapabilirsiniz.

Doğum günleri çocuklar ve aileler için yılın en önemli günleri sayılır. Çocuklar arkadaşları ile eğlenebilecekleri bir doğum günü ister. Aileler ise onun bu özel gününde mutlu olmasını ve ilerleyen yaşlarda mutlulukla hatırlamasını ister. Dışarıda yapılan organizasyonlarda pahalı olan doğum günleri yerine evde ekonomik fikirler ile istediğiniz doğum gününü düzenleyebilirsiniz.

ekonomik_dogum_gunu.jpg

Evde Ekonomik Doğum Günü Nasıl Yapılır?

Doğum günü için bir tema seçebilirsiniz. Çocukların sevdiği bir çizgi film ya da doğa temalı figürler son yıllarda popüler doğum günü temaları arasında yer alıyor.

Parti saatini önceden belirleyin ve misafirlerinizi o saat için davet edin. Öğleden sonra yapılan etkinlikler çocuk doğum günleri için ideal saatlerdir.

Çocuğunuzun parti temasına uygun olan kostümü hazır olarak almak yerine evde istediğiniz küçük değişiklikler yapabilirsiniz. Bu şekilde ekonomik bir kostüm yaratabilirsiniz.

Doğum günü pastasını hazır olarak alabilirsiniz. Kalabalık bir partiniz varsa evde pastanın üzerini şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz. Üzerine oyuncak temaları yapabilirsiniz.

Doğum günü için alışveriş yapmayı düşünüyorsanız daha uygun fiyatlı olan online alışveriş sitelerine göz atabilirsiniz.

Çocukların oynamaktan keyif alacağı oyunları önceden organize edin. Gerekli malzemeleri edinebilirsiniz.

Çocukların yetişkin olmadan oynayabileceği yaratıcı oyunları tercih edin. Farklı yarışmalar da düzenleyebilirsiniz.

Yetişkinler için özel ikramlar hazırlayabilirsiniz. Bu ikramları dışarıdan almak yerine misafirler sayınıza uygun olarak evde tarifler deneyebilirsiniz.

Çocuklar için kısa film ya da filmler seçebilirsiniz.

Gelen misafirleriniz az kişi ise çocuklara özel hediyeler hazırlayabilirsiniz. Bu hediyeleri çocukların yaş grubuna uygun olarak seçmeyi unutmayın.