Yumurta içerisinde protein, potasyum ve birçok vitamin barındırır. Gelişim dönemindeki önemli olan bu besini yemek istemeyen çocuklar olabilir. Çocuğun bu besinden uzak kalmaması için farklı yollar arayışında olan aileler için alternatifler hazırladık.

Yumurtayı Süsleyin

Sabah kahvaltılarında yumurta yedirmek istiyorsanız haşlanmış yumurtanın üzerine şekiller çizebilirsiniz. Yağda pişirmiş yumurtayı tabağa alıp sebzeler ile yüz şekilleri ya da sevdiği hayvan figürlerine dönüştürebilirsiniz.

Yanında Sevdiği Bir Besin

Çocukların yemeklerde mutlaka sevdiği bir besin vardır. Onunla birlikte yumurta yemesi konusunda teşvik edebilirsiniz. Yemeğini kendisi yiyemeyen çocuklar için ise besin ile karıştırıp yedirmeyi deneyebilirsiniz.

Yemeklerin İçinde Yer Verin

Waffle ya da krep gibi yemekleri çocuklar çok sever. İçerisine yumurta ekleyeceğiniz için günlük ihtiyacını karşılamış olursunuz.

Anlatın

Çocuklara küçük yaşlardan itibaren besinlerin neden önemli olduğunu ve içerisinde ne gibi faydaların bulunduğunu anlatın. Çocuk ilk başlarda bunu anlamayıp yemeyi red edebilir. Zaman içerisinde etkili bir yöntem olmaya başlar.