Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz andan itibaren sizin için yeni bir sürecin başlangıcı. Heyecan, sevinç, gözyaşı, endişe ve telaş.. Tüm duyguları eminiz bir anda yaşadınız. Peki ya sonrası?

Evet hanımlar hamileliğinizi kesinleştirdikten sonra artık kendinizi doğuma hazırlamalısınız. Hele ki normal doğum düşünüyorsanız çok daha özenli bir hamilelik süreci sizi bekliyor.

Bildiğiniz üzere normal doğum sizde ve bebeğinizde hiçbir sıkıntı yoksa gerçekleşiyor. Bir bakıma kendinizi normal doğuma adım adım kendiniz hazırlıyorsunuz. Hamilelik sürecinde kendinize ne kadar iyi bakarsanız o kadar kolay bir doğum gerçekleşir.

Şimdi sizlere kolay doğum yapmanın küçük sırlarından bahsedeceğiz. Bu küçük sırları bebeğiniz için bir kenara not etmenizde fayda var.
kolay-dogum-yapmanin-kucuk-sirlari.jpg


· İyi bir anne olmak nasıl sizlerin elindeyse kolay bir doğum yapmakta aslında sizin elinizde. Bu nedenle doğuma kadar iyi bir hazırlık yapmalısınız.

· Öncelikle anne olacağınızı kabullenmeniz ve kendinize güvenmelisiniz. Doğum konusunda yaşadığınız tedirginliğin bebeğinize yansımasını istemiyorsanız bir uzmandan destek almanızda fayda var.

· Bebeğinizin karnınızda olduğuna emin olduğunuz andan itibaren doğru ve sağlıklı beslenmenin vakti gelmiş demektir. Kolay doğumun en önemli sırlarından biri bu.

· Kolay doğum yapmak ve bebeğinizin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için gerekli vitaminleri ve demir ihtiyacınızı karşılamalısınız.

· Hamileliğinizin ilk ayında düşünmeniz gereken en önemli konulardan biri doğum yapacağınız hastanenin belli olması. 9 ay boyunca sizi güvende hissettirecek bir yer olursa doğumunuz da kolaylaşır.

· Hamileliğinizin ilk 4-5 ayı neyse de son 3-4 aya girdiğinizde çalışıyorsanız artık işi gücü bırakın. İş stresi ne size ne de bebeğinize göre bir yer. Doğuma yaklaştığınız dönemlerde sadece sizi rahatlatan şeylerle uğraşın.

· Hamilelik süresince ağır şeyler kaldırmaktan kaçının. Bebeğinizin odasını kendi ellerinizle düzenlemek size son derece keyifli gelebilir ama siz yine de kendinizi sakının.

Bizim önerilerimiz bu kadar ya sizin? :)