Çocukların psikolojik gelişimlerinde ailelerin davranışları şekillendiricidir. İyi ve kötü ayrımını aileden alan çocuk karakter gelişinde de onları örnek alacaktır. Yetişkinliğe adım atmadan önce ona kazandırmak istediğiniz alışkanlıklar için en uygun zamanın çocukluk dönemi olduğunu unutmayın.

Birlikte Yapabiliriz

Çocuğunuzun tek başına yapamadığı bir işi onu yerine yapmak yerine onunla birlikte yapın. Bu süreçte çocuk işlerini tek başına yapmayı öğrenir ve sizinle daha kaliteli vakit geçirmiş olur.

Seni Seviyorum

Her aile çocuğuna farklı kalıplarda olsa da onu sevdiğini söyler. Çocuğun gözlerinin içine bakarak ona seni seviyorum dediğinizde bunu derinden hissedecektir. Çocuklar sevildiğini hissetmeye yetişkinlerden daha fazla ihtiyaç duyarlar.

Bende Senden Öğreniyorum

Çocuklar yetişkinlere göre daha iyi kavrama yeteneğine sahiptirler. Anne baba siz olsanızda ondan çok şey öğrenebilirsiniz. Size öğrettikleri için takdir edebilirsiniz.

Teşekkür Edin

Aileler çocuklarına teşekkür etmeyi unutabilir. Onun küçük birey olduğunu unutmayı ve sık sık teşekkür ederim cümlesini kullanın. Bu ona edindirebileceğiniz güzel bir alışkanlık olacaktır.