Bebeklerde beslenme hem fiziksel hem de zihinsel gelişim ile alakalı büyük etkiler ortaya koymaktadır. Yetersiz beslenme çocukların zihinsel olarak geri kalmalarına ya da bedensel manada yaşıtlarına yetişememelerine neden olabilmektedir. Bu nedenle anne sütü içirirken de ek gıdaya geçildiğinde de büyük özen gösterilmelidir.

Annelerin en büyük sıkıntılarının başında anne sütünün bebeklerin gelişimi için yeterli olup olmadığı gelmektedir. Bu soru işaretlerini ortadan kaldırabilmek için çocuğunuzun gelişim eğrisini yakından takip etmelisiniz. Bebeklerde boy kilo oranlaması yapıldığı zaman bebeğinizin istenilenden çok daha geride kalması beslenme konusunda bir sorun olduğunun ipuçlarını vermektedir.

bebeklerde_boy_kilo.jpg


Ek Gıdaya Geçişte Farklı Yöntemler
Bebeklerde ek gıdaya geçiş konusunda geleneksel usullere göz atıldığı zaman besinlerin püre yapılması ve ezilerek çocuklara ebeveynler tarafından yedirilmesi üzerine kurulu bir sistem söz konusudur. Fakat uzmanlar bu tür bir beslenmenin çocuklar için çok da uygun olmadığını belirtmektedir.

BLW: Bebek liderliğinde beslenme olarak tanımlanan BLW sayesinde çok kısa bir süre içerisinde çocuğu bireysel yemek yemeye alıştırabilirsiniz. Tabi bunun için çocuğun motor kaslarının gelişiminin de tamamlanmış olması gerekmektedir. Özellikle bebeğin beslenme sırasında özgüven kazanması için bu yöntemlerin olmazsa olmaz olduğu da dile getirilmelidir.

Bebeklerde balık yağı gibi ek besinlerin kullanılması uzman tavsiyelerine göre karar verilmesi gereken noktalardan bir tanesidir. Balık yapının muhteşem yapısı sayesinde çocukların eksik değerleri kapanabilmektedir.

Bebeklerde boy ve kilo konusunda gelişimin yetersiz olduğu uzmanlar tarafından bildiriliyorsa ek beslenme ürünlerine geçmenin vakti gelmiş demektir. Fakat bunların muhakkak uzman kontrolünde olması gerektiğini unutmamalısınız.

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı? Tıklayın !

Bebekler için boy kilo çizelgesi için Tıklayın !

Bebeğiniz Kaçıncı Ayında, Kaç Kilo Olmalı ? Tıklayın !