Birçok kişini hayatına Kim Kardashian diyeti olarak giren yeme düzeninde dikkat çeken ayrıntılardan biri de elma sirkesiydi. Öyle insanlar var ki neredeyse su yerine elma sirkesi içecek düzeye geldi. Fakat New York'un ünlü diyetisyenlerinden Leslie Bonci, elma sirkesinin sanıldığı kadar masum olmadığını savunuyor. Peki elma sirkesi diyetinin zararları neler, buyurun yakından bakalım.

Dünya Yıldızlarının Yaptığı Elma Sirkesi Diyetinin 5 Yan Etkisi
  1. Bağışıklık Sitemini Kötü Etkileyebilir
Leslie Bonci'ye göre aşırı elma sirkesi tüketimi vücudun direncinin düşmesine neden olabilir. Çünkü bağırsak florasında yer alan bakterilerin karma yapısı aşırı sirke tüketildiğinde deformasyona uğruyor. Fermente bir içecek olduğu için probiyotiklerin heterojen dağılımını önlüyor. Bu da tek yönlü bir bakteriyel gelişimi doğurduğu için vücut için "alarm" demek.

  1. Bitmeyen Yorgunluk Hissi Verir
Bonci, elma sirkesi ile birlikte yoğun kalori almanın mümkün olmadığına işaret ediyor ve bir süre sonra hiç geçmeyen bir yorgunluk hali oluşacağını söylüyor. En ideal olanın karbonhidrat ağırlıklı besinlerle birlikte elma sirkesinin tüketilmesi olduğunu savunan ünlü diyetisyen, sirkenin katık özelliğinin dışına çıkılmaması gerektiğini vurguluyor

elma_sirkesi_yan_etkileri-600x386.jpg


  1. Geçici ve Sağlıksız Kilo Kaybı
Elma sirkesi içerek zayıflamak elbette mümkün ancak burada vücudun su kaybederek hafiflemesi söz konusu. Bonci, yağ ve kas oranının dengeli bir şekilde azaldığı kilo vermelerin insan sağlığı açısından iyi olduğunu söylüyor ve aşırı elma sirkesi tüketiminin vücudun su dengesini allak bullak ettiğini savunuyor.

  1. İştah Kesmiyor, Aksine Artırıyor
Bu noktada sirke, Türk mutfağının en büyük iştah açıcılarından biri olarak bilindiği için Bonci'ye katılmamak elde değil. Birçok Hollywood yıldızının beslenme düzenini de hazırlayan diyetisyen, elma sirkesi ile çok haşır neşir olanların aslında acıktıklarını fark etmediklerini söylüyor. Bu da vücut için hiç de iyi bir haber değil.

  1. Mide Sorunları Yaratabilir
Asidik bir yapısı olan sirke, aşırı tüketildiğinde mide florasını ve koruyucu mukozayı negatif yönde etkileyebiliyor. Bonci, özellikle ülseratif kolit veya reflü gibi rahatsızlıkları olanların elma sirkesi diyeti ile mesafeli bir ilişkide olmalarını tavsiye ediyor.

Sabah Aç Karna Elma Sirkesi İçmek Zayıflatır Mı? Kullanıcı Deneyimi ! Tıklayın !

Elma Sirkesi - Su - Bal Kürü için Tıklayın !

Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Elma Sirkesi İle Zayıflayan Kullanıcılar için Tıklayın !

Elma Sirkesi Ve Karbonatla Zayıflama İksiri için Tıklayın !