Yeni doğum yapmış annelerin vücudunda bazı değişimler gözlenebilir. Değişen hormonlar ve güçsüzleşen bağışıklık sitemi dolayısıyla oluşan ateş problemlerinde bebeğe süt verirken anne zorlanabilir. Emzirme döneminde annenin ateşi çıktığında normale dönebilmesi için tüketmesi gereken gıdalar vardır.

Zencefil

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve sütün kalitesinin artması için zencefil tüketebilirsiniz. Zencefil tüketirken miktarını iyi ayarlamalısınız. Acı bir baharat olan zencefil sütünüzü etkileyebilir.

Yeşil Yapraklı Bitkiler

İçerdikleri vitaminler ile artan vücut sıcaklığının düşmesini sağlar. Doğal içeriklerden oluştuğu için sütü arttırma özellikleri de bulunur.

Yoğurt


Sağlıklı bakteriler olarak bilinen probiyotikler açısından zengindir. Bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur.

Yeşil Çay

En güçlü antioksidanlar arasında yer alan yeşil çay vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Annenin rahatlamasını sağlar.

Tarhana Çorbası

Organik olarak hazırlanmış tarhana çorbası süt veren annelerin tüketmesi gereken bir besindir. İçerdiği protein, vitaminler ve doğal probiyotikler ile ateş düşürmeye yardımcı olur.