Alerji normal şartlarda insan vücuduna zararı olmayan ancak bazı bireylerde aşırı duyarlılık göstermek olarak tanımlanabilir. En sık rastlanan alerji türleri polen, alerjik rinit, hayvan tüyü, toz gibi maddelere karşı olan hassasiyetlerdir. Bunların dışında dünyada çok az kişide görülen ilginç alerjilerde var.

Su

Kişileri oldukça zorlayan alerjilerden biridir. Cilt yüzeyinin su ile temas etmesinden sonra deride döküntü ve şiddetli kaşıntılara neden olabilir. Bu kişiler suyu içtiklerinde rahatsız olmazlar. Bu etkiler suyun deri ile teması halinde ortaya çıkar.

Madeni Para Alerjisi

Madeni paraların temel maddesi olan nikele duyarlı kişilerin bozuk para ile teması belirtilerin ortaya çıkmasına neden olur. Fermuar, takı gibi maddelerin içerisinde nikel varsa aynı etki ortaya çıkar.

Soğuk Alerjisi

Soğuk havalarda ciltte ortaya çıkan kızarma ve şişme bu alerjinin en belirgin özelliğidir. Şiddetli soğuklara maruz kalmak bu kişiler için hayati tehlike taşıyabilir.

Balık Kokusu Alerjisi

Balık kokusunu sevmeyen birçok insan olabilir ancak alerjisi olan kişiler de var. Balık tüketmeden sadece kokusunu almak ciddi alerji belirtilerine neden olabiliyor.

Ayakkabı Alerjisi

Ayakkabıların üretim süreçlerinde kullanılan reçine ve kauçuk gibi maddelere duyarlı kişiler alerji olabiliyor. Ayaklarda şişme ve yara gibi problemler ortaya çıkabiliyor.