Gebeliğin ilk döneminde ve bebeğin cinsiyetinin ultrasonda belli olmadığı dönemlerde aileler heyecanlı bir merak içinde olabilir. Bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi ve hazırlıkların ona göre yapılmasını isteyen aileler için erkek bebek bekleyen annelerde ne gibi değişiklikler olur? Karnın büyüme şekli ve diğer belirtiler dikkatli incelendiğinde bebeğinizin cinsiyeti hakkında tahminde bulunabilirsiniz. Kız Bebek Belirtileri İçin Tıklayın !

Anne Adaylarında Erkek Bebek Belirtileri Nelerdir?

erkek_bebek_belirtisi_sabah_bulantisi.jpg


Sabah Bulantısı

Hamilelikte kız bebek ve erkek bebek bekleyen anne adaylarında salgılanan hormonlar değişkenlik gösterebilir. Kız bebek annelerinde daha fazla mide bulantısı gözlenebilir. Erkek bebek anneleri bu durumu daha az yaşar.

İdrar Rengindeki Değişiklik

Erkek bebek bekleyen anne adaylarının idrar renginde değişiklik olabilir. Sarı ve parlak idrar rengi erkek bebeğin habercisi olabilir.

bebek_belirtileri_nabiz_atisi.jpeg


Annenin Nabız Atışı

Gebelikte değişen vücut sistemine bağlı olarak, anne adayının kalp atışının 140’dan düşük olması bebeğin erkek olacağını gösterebilir.

Yeme Alışkanlıklarında Değişiklikler

Değişen hormonların etkisi ile erkek bebek bekleyen anne adaylarının protein içeren gıdalar ile beslenme isteği artabilir. Yumurta, kırmızı et yeme isteği bunun en belirgin özelliğidir.

Saçların Uzaması

Gebelik döneminde kadınların saç ve tırnakları daha hızlı uzar. Normalin oldukça üzerinde hızla uzayan saç ve tırnaklarınız bebeğinizin erkek olacağının işareti olabilir.

Vücutta Kuruluk

Erkek bebek bekleyen anne adaylarının kız bebek bekleyenlere göre vücudunda daha fazla kuruluk olabilir. Özellikle karın bölgesinin nemlendirilmesine özen gösterilmesi gerekir.

erkek_bebek_belirtileri_goguslerin_buyumesi.jpg


Göğüslerin Büyümesi

Halk arasındaki bir gözleme göre erkek bebek bekleyen anne adaylarının sağ göğüsleri daha büyük olur.

erkek_bebek_belirtileri_nelerdir.jpg


Ayakların Üşümesi

Kesin sonuca varmak için yeterli olmaz ancak erkek bebek bekleyen annelerin ayakları diğerlerine göre daha fazla üşüyebilir.

Tatlı Gıdalar Yeme İsteği

Halk arasında en sık kullanılan cinsiyet belirleme yöntemlerinden biridir. Gebeliğiniz boyunca tatlı besinler yeme isteğiniz erkek bebek habercisi olacağı söylenir. Bunun kesinleşmiş bilimsel bir ispatı yoktur.

Meme Ucunda Renk Değişikliği

Gebelikte göğüslerdeki değişiklikten biri de meme ucu renginin değişmesidir. Anne adayının meme ucundaki renk koyulaşmaya başladıysa bebeğiniz erkek olabilir.