Gebelikte yaşanan ağrıları ilaç kullanmadan geçirmenin yollarını Kadınlar Kulübü sizler için derledi!

Gebelik döneminde ilaç kullanımı bebek açısından son derece önemli. Durum böyle olunca gebelik döneminde yaşanan ağrılar için bir takım çözüm yolları bulmak gerekiyor. Gebelik döneminde yaşanan ağrılar ilaçsız nasıl geçecek diyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Gebelikte Yaşanan Ağrılar Nasıl Geçer?

Gebelik döneminde ağrıları geçiren formülleri öğrenerek bu süreci daha hafif atlatabilirsiniz. Haydi bakalım o zaman adımlara geçelim.

Bebek anne karnına düştüğü andan itibaren plesenta ve göbek kordonuyla yaşamaya başlar. İhtiyaç duyduğu besinleri bu bağlar ile annesinden karşılar ve yine annesi aracılığıyla atılması gerekenleri dışarı atar. İşte bu noktada gebe bir kadının ağrıları için ilaç kullanması bebeğin sağlığı açısından riskli bir hal alıyor.
gebelikte-agrilar-nasil-gecer.jpg


BAŞ AĞRISI

Gebelikte en sık görülen rahatsızlıklardan biri baş ağrısı. Gebelikte yaşanılan baş ağrısını gidermek için yemek sonrası loş ve sessiz bir adada dinlenmek ağrılarınızı azaltabilir. Gürültülü bir ortam baş ağrınızın daha da artmasına neden olabilir.

DİŞ AĞRISI

Gebelik döneminde diş ağrısı sıkıntılarıyla uğraşmamak için gebelik öncesi mutlaka diş muayenesine gidin. Ancak gebelik sonrası böyle bir şey ortaya çıktıysa ilk 3 aydan sonra sorunlu bölge uyuşturularak işlem yapılabilir ya da ağrı kesici kullanılabilir.

KARIN-KASIK AĞRISI

Gebelikte yaşadığınız karın ve kasık ağrılarınız için bol bol istirahat etmek, su içmek, ılık duş ya da şişeye koyduğunuz ılık suyu kasıklarınıza koyarak ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Bunlara rağmen ağrılarınız hafiflemediyse doktorunuza danışarak ağrı kesici kullanabilirsiniz.

BEL AĞRISI

Gebeliğin ilerleyen süreçlerinde bel ağrıları yoğun yaşanabilir. Böyle durumlarda ilk yapılması gerekenlerden biri ağrıyan bölgenin ovulması. Eğer ağrı çok şiddetliyse doktorunuzdan yardım alabilirsiniz.

Gebelikte en sık yaşadığınız ağrılar neler?

Bu bilgiler öneri niteliğinde olup, kesin bilgi için uzmana danışınız!

Editör: Neşe Akbaş
  • Beğen
Reactions: brcn16