Gebeliği engellemek için bilinen en eski bitkisel uygulamaları hazırladık. Hamile kalmayı engellen doğal yöntemler ile gebelik oluşmasının önüne geçebilirsiniz.

Hamile Kalmayı Engelleyen Doğal Yöntemler

Anne olmak için kendisini hazır hissetmeyen kadınların binlerce yıldır kullandığı yöntemleri sizin için sıraladık. Gebeliği engellemek ve doğum kontrolü sağlamak için uygulanan bu yöntemler ilkel tıp teknikleridir. Bu yöntemlerin garanti yöntemler olmadığını unutmamanız gerekir. Gebe kalmayı engellemek için en uygun yöntemleri doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.

Hamileliği Önleyen Doğal Yöntemler

Lahana Tohumu


Hamile kalmak istemeyen kadınlar adet dönemlerinde 10 gram kadar lahana tohumu tükettiğinde gebelik ihtimalini düşürebilir.

gebe_kalmayi_engelleyen_dogal_yontemler.jpeg

Eğrelti Otu


Etkili bir yöntem olan eğrelti otunu kaynatıp içtiğinizde gebe kalmanız zorlaşacaktır. Kullandığınız eğrelti otunun içinde koruyucu madde olmamasına dikkat etmeniz gerekir.

Limon

Hamile kalmak istemeyen kadınların rahim içine limon sıktığı bilinen en eski yöntemlerden biridir ancak rahim içi dokusuna zarar verebileceğin unutmayın.

hamile_kalmayi_engelleyen_dogal_yontemler.jpg

Kavak Yaprağı

Bir parça pamuğun üzerine kavak yaprağı yağı damlatın ve rahime koymanın gebeliği engellediği biliniyor.

Nane

Taze nane yapraklarından hazırlanan fitilinde gebeliği engellemek konusunda etkili olduğu söyleniyor. Nanenin dikkatli kullanılması gerekir. Yoğun mentollü yapısı rahme zarar verebilir.

Ek Bilgi

Gebelik şüpheniz varsa bu yöntemleri kesinlikle uygulamamanız gerekir.

Hamilelik için uygulayacağınız bu yöntemler kesin koruma sağlamanız konusunda yeterli olmayabilir.