Hamilelik oldukça kutsal bir süreç olmasının yanında bedensel değişimleri de beraberinde getirmektedir. Bu bedensel değişimler ile alakalı olarak ilk göze çarpan nokta ödem ve şişliklerdir. Eller ve ayaklarda meydana gelen şişmeler sebebi ile çok kilo almasanız bile bedeninizi gergin hissedebilirsiniz.

Ayak şişmesi hamilelikte spor ile ve bol su içmek ile en aza indirilebilmektedir. Bu sorunun minimize edilebilmesi için hareketi hayatınızdan çıkarmamalısınız. Hareket azaldığı zaman vücudunuzda biriken ödemden tutun bu süreç içerisinde alacağınız kilolara kadar büyük bir artış meydana gelecektir.

Hamileliğin En büyük Sorunu: Mide Bulantısı
Hamilelikte meydana gelen bulantı kişiden kişiye değişebilmektedir. Bazı kadınlar sadece birkaç gün bu sorun ile karşılaşırken bazı kadınlar neredeyse doğumun meydana geldiği aylara kadar bulantılardan muzdarip olmaktadır. Hormonal değişimlerin bedeninizi ne yönde etkilediğine göre mide bulantısı şiddetinde değişim olmaktadır.

Aşırı mide bulantısı hamilelikte beslenme düzeninizi de olumsuz yönde etkileyecektir. Bu da bebeğinizin gelişimini sekteye uğratabilir. Unutmayın ki annenin sağlığı aynı zamanda bebeğin sağlığı manasına gelecektir. Siz faydalı ve çok yönlü besiler ile beslendiğiniz zaman çocuğun anne karnındaki gelişimi de daha muntazam olacaktır. Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir sorunun yanıtını bu dengeli beslenmede aramanız gerekmektedir.

hamilelikte_gaz_sorunu_nasil_gecer-600x400.jpg


Hamilelikte Gaz Sorunu
Hamilelikte karın ağrısı ve gaz sorunu kadınların en çok sıkıntı çektikleri alanların başında gelmektedir. Gaz sorununu çözebilmek için bolca hareket etmelisiniz. Laktoz ve gluten içeren besinlerden de uzak durmalısınız. Bu şekilde hamilelikte mide bulantısı sorununu da çözüme kavuşturma imkanını elde edebilirsiniz.

Hamilelikte yaşanılan bulantıyı azaltmanın yolu Tıklayın !

Hamilelikte Gaz Sancısı Nasıl Giderilir? Tıklayın !

Hamilelikte Bulantı Ve Kusma Nasıl Geçer? Tıklayın !