Hamilelik boyunca hormonların etkisiyle yaşanan duygusal durumlar, doğum sonrası yine hormonların etkisi ve annelik duygusunun artması ile yaşanan değişiklikler, sendrom ya da depresyona neden olabilmektedir. Her kadının yaşam, düşünce ve duygularına göre farklılıklar gösteren annelik, emzirme ile önlenebilmektedir.

lohusa_Sendromu_nasil_gecer-600x434.jpg


Emzirmenin Faydaları
Anne sütü içerisinde bulunan özel bileşenler, anne sağlığı için de salgılanan hormonları taşır. Emzirme dönemi boyunca salgılanan hormonlar, annenin sadece fiziksel toparlanması için değil ruhsal olarak da toparlanmasına olanak sunar.

Postpartum adı verilen doğum sonrası depresyonu, annelerin %15’lik kısmını etkiler. Erken doğum yapan ve emziren annelerde ise bu depresyon görülmemektedir. Annedeki hormon değişiklikleri, iç güdüsel formları ve bağlanmayı artıran etkileri sağlar. Emzirdikçe salgılanan hormonlar, bebek bakımı ve sevgisini artırırken, annelerin daha pozitif ruh halinde olmaları ve depresyon riskinin önlenmesini sağlıyor.

Oksitosin hormonu özellikle, ankisiyete önleme formülüne sahiptir. Uzun süreli anti- ankisiyete önleme özelliği sağlar. Beynin spesifik bölgelerine olumlu etki sağlayarak, rahatlatıcı ve bağlanmayı sağlayan etkiler sağlar.

Doğum Sonrası Lohusa Sendromu Tıklayın !
Doğum sonrası Annelerin Sorunları Tıklayın !
Doğum Sonrası Diyet Ne Zaman Yapılır? Tıklayın !