Anne adaylarının heyecanlı bir bekleyiş sürecinde olduğu hamilelik dönemi bazı kadınlar için huzursuz geçebilir. Hızla değişen hormon seviyeleri sizi aşırı duygusallığa ya da sinirli biri haline getirebilir. Artan kilo ve büyüyen karnınız hareket rahatlığınızı kısıtlar ve kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Kolay bir hamilelik dönemi geçirebilmek için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Rahat Hamilelik İçin Öneriler

Bitki çayları sizin bu dönemdeki en yakın dostunuz olabilir. Kafein ve asitli içeceklerden uzak durmanız gerekir. Rahatlamak için melisa çayı tüketebilirsiniz.

Hafif bir masaj yaptırabilirsiniz. Böylece kan akışınız artar ve sakinleşirsiniz. Yorgun kaslarınızda rahatlamış olacaktır.

Yastık ve yatak seçiminiz iyi bir uyku için önemlidir. Gebeliğin son dönemlerinde uyumak büyük bir problem haline geleceği için ortopedik yatak ve yastık kullanmalısınız.

Doktorunuzun kontrolünde hafif tempolu açık hava yürüyüşleri size rahatlama sağlayabilir. Yüzme gebelik döneminde yapılabilecek en iyi sporlardan biridir.

Tükettiğiniz gıdaların yüksek oranda yağ ve karbonhidrat tüketmemesine özen gösterin. Mide rahatsızlıklarının önüne geçebilmek ve kilo kontrolü sağlamak için taze meyve sebze ağırlıklı beslenin.

Gün içerisinde ayaklarınızda ödem oluşmaması için ayaklarınızın altına yastık koyup uzanın. Ayakkabı tercihlerinizi ayak ile uyumlu olan ortopedik modellerden yana kullanın.
  • Beğen
Reactions: burkisev