Gebelik döneminde beslenme ve yaşam tarzında değişiklikler olması normaldir. Peki hamilelik hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Halk arasındaki hamilelik ile ilgili yanlış bilinenleri sıraladık.

Hamilelik Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Hamilelik döneminde anne adayları bebekleri için her zaman en iyisini ister. Onların bu dönemde nelere dikkat etmesi gerektiğini ve doğru bilinen yanlışları sıraladık.

2_kisilik_yemek_yenir.jpg


"İki Kişilik Yemek Yenir"

Gebelik döneminde anne adaylarının iki porsiyon yemek yemesi yanlıştır. Günlük almanız gereken kaloriden 300 ile 400 kalori fazla almanız yeterlidir.

gebelik_duygusallastirir.jpg


"Gebelik Duygusallaştırır"


Hamilelik dönemi hakkında en yaygın doğru bilinen yanlış olabilir. Beyin bu dönemde anne ve bebek arasındaki bağı güçlendirmek ve kadını anneliğe hazırlamak anneyi duygusallaştırır ancak bu sosyal hayatı etkilemez.

ultrason_bebek_icin_zararlidir.jpg


"Ultrason Bebek İçin Zararlıdır"

Anneler bebeğini çok merak ettiği halde ultrason kontrollerinden çekinebilir ancak bu muayene bebeğe zarar vermez. Ultrason görüntüleme yüksek frekanslı ses dalgalarını kullanır ve X-ray görüntülemenin aksine, iyonize radyasyona maruz kalmaz.

30_yasindan_once_anne_olmak_gerekir.jpg


"30 Yaşından Önce Anne Olmak Gerekir"


30 yaşındaki bir kadın beslenme ve yaşam tarzında sağlığına dikkat ettiğinde 20 yaşındaki bir kadından farkı olmaz. Fetüsün patolojileri ve gebelikte yaşanan sorunlar, çoğunlukla biyolojik yaşa değil vücudun durumuna bağlıdır.

tuzlu_besin_yeme_istegi_artar.jpg


"Tuzlu Besin Yeme İsteği Artar"


Hamilelik döneminde annenin beslenme alışkanlıklarında değişiklik olabilir. Anne vücudunda eksik olan besinlere eğilim gösterebilir.

hamilelikte_mutlaka_spor_yapilmalidir.jpg


"Hamilelikte Mutlaka Spor Yapılmalıdır"


Gebelik sürecinde hareket etmek kolay doğum ve kilo kontrolü için gereklidir ancak hamilelik öncesi spor yapmayan biri için tehlikeli olabilir. Vücudunuz spora alışkın değilse dikkatli davranmanız gerekir.

hamilelikte_cinsel_iliski_bebege_zarar_verir.jpg


"Hamilelikte Cinsel İlişki Bebeğe Zarar Verir"


En yaygın gebelik dönemi inanışlarındandır. Gebelik döneminde doktora danışarak cinsel ilişki yaşanabilir. Bu kese içinde bulunan bebeğe zarar vermez.

hamile_kadinlar_sacini_boyamamali_oje_surmemeli.jpg


"Hamile Kadınlar Saçlarını Boyamamalı ve Oje Sürmemeli"


Gebelik döneminde güçlü kimyasallar içeren saç boyalarından uzak durulması daha sağlıklı bir seçim olacaktır ancak doğal içerikli boyalar kullanılabilir. Oje sürmek ise sağlık açısından bir sorun oluşturmaz.

findik_ve_balik_yemek_bebegi_zeki_yapar.jpg


“Fındık ve Balık Yemek Bebeği Daha Zeki Yapar”


Bebeğin sağlıklı beyin gelişimi için beslenme alışkanlıkları önemlidir. Yapılan araştırmalara göre fındık ve balık gibi besinlerin ilerleyen yaşlara etkisi ispatlanmamıştır.

asiri_stres_hamileler_icin_iyi_degildir.jpg


"Aşırı Stres Hamileler İçin İyi Değildir"


Günlük hayattaki stres herkes için tehlikelidir ve hamile ya da hamile olmayanlar arasında özel bir ayrım oluşturmaz.