Gebelik dönemindeki unutkanlık birçok kadının yaşadığı bir sorundur. Hamilelik unutkanlığına ne iyi gelir? Nasıl çözümler bulmanız gerekir?

Hamilelik unutkanlığına ne iyi gelir?

Hamilelikte değişen hormonlar ve doğum stresi ile unutkanlık oluşabilir. Küçük detayları unutmaya başlayan anne adayı günlük ya da iş hayatında sorun yaşayabilir. Bu durumu çözebilmek için bilmeniz gereken birkaç pratik bilgi hazırladık. Sizin için kurtarıcı olabilecek bu maddeleri inceleyebilirsiniz.

gebelikte_unutkanlik.jpg

Rahatlatıcı Egzersizler Yapın

Yoga ya da nefes egzersizleri gebelik döneminde rahatlamanızı sağlar. Gevşeyen kaslarınız dinlenir. Günün yorgunluğunu atmanızı sağlar.

Sağlıklı Beslenme


Hamilelikte vücutta vitamin ve mineral eksikliği oluşabilir. Bebeğiniz ve sizin için gerekli beslenme planını doktorunuzdan öğrenebilirsiniz. Hamilelik döneminde oluşan unutkanlık sorunlarının temel nedeni vitamin eksiklikleridir.

Kendinizi Hazırlayın


Doğum sürecini düşünmek hamile ve karnı şiş olan kadınlar için zor olabilir. Bunun doğal bir süreç olduğunu unutmayın. Kendinizi doğum fikrine hazırlamaya başlayın. Sizin üzerinizde stres oluşturmasına izin vermeyin. Bu durum bebeğinizin ve sizin sağlığınızı etkileyebilir. Yoğun stres unutkanlık sorunlarına neden olabilir.

Yardım Alın

Eşiniz ya da ailenizden yardım alabilirsiniz. Unutkanlığınız olduğunu ve bazı durumlarda hatırlatmaya ihtiyacınız olduğunu onlara anlatın.

Not Almaya Başlayın

Günlük işlerinizi kolaylaştırmak için kağıtta ya da mobil ortamda küçük notlar oluşturabilirsiniz. Gün içinde marketten alınacakları bu şekilde eksiksiz tamamlayabilirsiniz.

Eşyaları Yerine Bırakın

Sık sık eşya kaybetme sorunu yaşıyorsanız eşyalarınızı aldığınız yere bırakmayı alışkanlık haline getirin. Örneğin eve girdiğinizde anahtarları her zaman olduğu yere bırakın. Unutkanlık sorunu yaşadığınız dönemlerde eşyalarınızın yerinde değişiklik yapmayın.