Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için gebeliğin en az 12 haftalık olması gerekir. Bazen ise bebeğin anne karnındaki konumundan kaynaklı olarak cinsiyetinin öğrenilmesi daha geç bir tarihe kalabilir. Bu durumda evde anneanne yöntemlerinden faydalanabilirsiniz. Kesin sonuç vermeyebilen ancak çoğunlukla doğru sonuçlar vermeyen cinsiyet belirleme yöntemlerini hazırladık.

Bebeğim Kız Mı? Erkek Mi?

bebegim_kiz_mi_erkek_mi_cinsiyet_belirleme.jpg


Sarımsak Testi

Bir diş sarımsağı tükettikten kısa süre sonra cildinizde yoğun bir sarımsak kokusu varsa erkek bebek, az ya da hiç koku yoksa kız bebek bekliyor olabilirsiniz.

Sabah Bulantıları

Kız bebeklerden artan bazı hormonlardan dolayı yoğun mide bulantısı olur. Bulantılarınız şiddetli değil normal düzeyde ise bebeğinizin erkek olacağının işareti olabilir.

Göğüs Boyutu

Hamilelikte göğüslerde büyüme olur. Sağ göğsün daha büyük olması bebeğinizin erkek, sol göğsün büyük olması ise kız bebek işareti olabilir.

Ayak Üşümesi

Gebelik boyunca ayaklarınızda devamlı bir üşüme varsa bebeğin erkek olacağının işareti olabilir. Normal olması ise kızınızın müjdecisi olabilir.

Tatlı-Tuzlu Testi

Hamilelik döneminde tatlıya her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyuyorsanız bebeğinizin erkek olduğu anlamına gelebilir. Ekşi tadı olan gıdaları tüketme isteği ise kız bebek belirtisi olabilir.

Meme Ucu

Hamilelik hormonlarına bağlı olarak meme ucunuz çok koyu bir hale geldiyse bebeğinizin erkek olacağının belirtisi olabilir. Normal rengini de ya da çok az bir koyulaşma varsa kız bebek işareti olabilir.

Annenin Cildi

Halk arasındaki inanışa göre kız bebek annesinin güzelliğini kendisine alır. Bunun nedeni ise cilt yüzeyinde oluşan leke ve sivilcelerdir. Erkek bebeklerde bu duruma daha az rastlanır.

Karın Büyümesi

Karnınız yuvarlak ve geniş bir şekilde büyüyorsa bebeğiniz kız, sivri bir biçimde büyümeye başladıysa erkek bebeğin işareti olabilir.

Kilo

Gebelikte aldığınız kilolar genellikle basen bölgesinde ise bebeğinizin kız, bel bölgesinde kilo alıyorsanız bebeğin erkek olduğunun habercisi olabilir.
  • Beğen
Reactions: berayveikimiz