Sigara hamileliğinize nasıl zarar verebilir?

Hamilelik sırasında sigara içtiğinizde nikotin, karbon monoksit ve katran gibi kimyasallar plasentadan ve göbek kordonundan bebeğinize geçer. Bu kimyasallar bebeğiniz için zararlıdır. Bebeğinizin aldığı oksijen miktarını azaltabilirler. Bu, bebeğinizin doğumdan önce büyümesini yavaşlatabilir ve bebeğinizin akciğerlerine ve beynine zarar verebilir.
hamilelik_sigara_bebek.jpg
Hamilelikte pasif içicilik sizin ve bebeğiniz için tehlikelidir. Hamilelik sırasında pasif içiciliğin etrafında olmak, bebeğinizin düşük doğum ağırlığı veya doğum kusurları ile doğmasına neden olabilir.

  • Sigara içen kadınlar hamile kalmakta daha fazla zorluk çeker ve asla hamile kalmama riski daha yüksektir.
  • Hamilelik sırasında sigara içmek, doğmamış bebekte, özellikle akciğer ve beyinde doku hasarına neden olabilir ve bazı araştırmalar, annenin sigara içmesi ile bebeklerde yarık dudak arasında bir bağlantı olduğunu düşünmektedir.
  • Çalışmalar ayrıca tütün ve düşük arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir. Tütün dumanındaki karbon monoksit, gelişmekte olan bebeğin yeterli oksijen almasını engelleyebilir. Tütün dumanı ayrıca doğmamış bebeklere zarar verebilecek başka kimyasallar da içerir.

Hamilelikte e-sigara kullanmak güvenli midir?​


Hayır. E-sigaralar nikotin gibi size ve bebeğinize zarar verebilecek kimyasallar içerir. E-sigaralardaki aromalar ve diğer kimyasallar size ve bebeğinize zararlı olabilir. Başka birinin e-sigara buharını solumak da zararlı olabilir. E-sigaraların hamilelik sırasında kadınları ve bebekleri nasıl etkilediğini daha iyi anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. Hamileyseniz ve e-sigara kullanıyorsanız, bırakma konusunda sağlık uzmanınızla görüşün.