Hamile anne adayları burada mı? Sizler için hazırladığımız hamilelikte hangi bakım uygulamaları yapılır yazımızı okuduğunuzda her zamankinden daha bakımlı ve güzel olabilirsiniz!
Kim demiş hamilelikte bakım uygulanmaz diye..

Uygulayacağınız bakım uygulamaları size ve bebeğinize zarar vermediği sürece istediğiniz bakımı yapabilirsiniz. Sizin de bakımlı ve güzel olmaya hakkınız var ama değil mi?:)
Haydi bakalım o zaman hamilelikte hangi bakım uygulamaları yapılırmış bir göz atalım..

Hamilelikte Hangi Bakım Uygulamaları Yapılır?


Hamilelikte Cilt Bakımı

Hamilelikte oluşan cilt lekelerini önlemek için düzenli olarak cilt bakımı yapmalısınız!
Hamilikte cilt bakımı adına üzüm denemenizi tavsiye ediyoruz. Yüzünüze canlılık ve ışıltı kazandıracak. Üzümü ikiye ayırıp güzelce yüzünüze sürün.

Hamilelikte bakım için ikinci önerimiz papaya peelingi. Papaya peelingini yüzünüze uygulayın ve 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü temizleyin. Hamilelik döneminde cilt bakımı için yüzünüze yulaf ezmesi uygulaması da iyi gelecek. Haşlanmış yulaf ezmesinin içine 1 er çay kaşığı bal ve zeytinyağı ekleyin. Cildinize sürüp 20 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
hamilelikte-bakim-2.jpg


Hamilelikte Saç Bakımı

Hamilelikte saç bakımı son derece önemli. Bu dönemde canlılığını kaybedip dökülmeye başlayan saçlar için acil bir şeyler yapmalısınız.

Saçlarınızın canlılığı ve nem dengesini koruması için püre haline getirdiğiniz avokadoyu saçlarınıza güzelce uygulayın. Ekstra parlaklık kazandırmak içinse püre avokadonun içine 2 yumurta beyazı atıp saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Saçlarınızdaki dipleri kapatmak istiyorsanız hamileliğin ilk 3 ayından sonra bitkisel saç boyaları kullanabilirsiniz. Saçlarınızı sık sık yıkayın ki canlılığını ve ışıltısını kaybetmesin. Kuru saçlar şekil vermenizi de zorlaştırır.
hamilelikte-bakim-3.jpg


Hamilelikte Diş Bakımı

Hamilelik döneminde hormon değişimleri nedeniyle diş çürükleri yaşayabilirsiniz. Bu nedenle öncelikle doktorunuza bunu danışmalı ve ağız bakım ürünleri ile gargara yapmalısınız.

Hamilelikte Tırnak Bakımı

Hamilelik döneminde tırnaklarınız çabuk kırabilir. Bu nedenle besleyici ve parlatıcılar kullanabilirsiniz. Ayrıca sürekli oje kullanıyorsanız 3 günde bir çıkarıp tırnaklarınızın hava almasını sağlayın.

Hamilelikte Duş Nasıl Yapılmalı?
  • Hamilelik döneminde ter bezleri çok çalıştığı için günlük duş almanız iyi olabilir.
  • Toplam duş süreniz 15 dakikayı geçmesin.
  • Duş suyunuzun çok sıcak olmamasına dikkat edin.
  • Duş alırken banyonuzda cam varsa mutlaka biraz açın ki oksijen girsin.
  • Hamilelik döneminde duş alırken kapınızı kilitlemeyin.
  • Banyo yaparken doğal sabunlar kullanın ve duş sonrası çatlakları önlemek için karın ve göğüs bölgenize bebe yağı sürün.
Hamilelikte bakım uygulamaları için bizim önerilerimiz bu kadar yaz sizin?
  • Beğen
Reactions: Tueece