Gebelik döneminde bebeğin gelişimini sağlayan protein ve kalsiyum için en sağlıklı kaynaklardan biri de süttür. Hamilelikte ne sütü tüketilmelidir? Gebelikte inek ve keçi sütü tüketmenin faydaları nelerdir? Hamilelikte süt tüketmenin anne için faydaları nelerdir?

Süt, protein, kalsiyum, potasyum ve vitamin bakımından zengin olan değerli bir besindir. Hamilelikte bebeğin sağlıklı gelişimi açısından önemli olan süt nasıl olmalıdır? İnek sütü ve keçi sütünden çeşitlerinden hangilerinin tüketilmelidir?

hamilelikte_sut_icmek_faydalari.jpg


İnek Sütü

İnek sütü besin değerleri açısından zengindir. A, E ve D vitaminleri açısından zengindir anne ve bebeğin bağışıklık sisteminin gelişimine katkı sağlar. İnek sütü hücre üretimini arttıran antioksidan bakımından zengindir. İnek sütü tüketiminde sütün az yağlı olmasına özen gösterin. Yüksek yağ içeren süt annede mide bulantısına ve sindirim sistemi sorunlarına yol açabilir.

Keçi Sütü

Protein açısından en değerli hayvansal gıdalardan biridir. İnek sütüne oranla B12 değeri daha yüksektir. Anne ve bebeğin sağlığının korunmasına yardımcı olur. Bebek doğduktan sonra annenin sütünün yetersiz kaldığı dönemlerde ek gıda olarak verilebilir.

Hamilelikte Süt İçmenin Anne İçin Faydaları

Hamilelikte bebeğin gelişimi doğrudan anneden karşılanır. Vücudundaki protein, kalsiyum ve vitaminleri bebeği ile paylaşan annede bu değerlerin düşmemesi için düzenli takviye gerekir. Sağlıklı bir gebelik ve doğum için düzenli olarak süt tüketilmesi gerekir.

Hamilelikte tam yağlı süt tüketimi yerine yarım yağlı süt tüketmek daha faydalıdır. Tam yağlı sütleri sindirmek anne adayı için zor olabilir.