Gebelik döneminde yaşanan kokuya aşırı hassasiyet ve mide bulantısı sorunlarını yatıştıracak yöntemler vardır. Hamilelik döneminde rahatlatan kokular nelerdir? Mum, kokulu sabun olarak etrafınızda bulundurabileceğiniz ürünleri ve dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık.

Hamilelik döneminde kokulara karşı duyarlı hale gelmenin iki nedeni vardır. Bunlardan biri değişen hormon seviyedir. Diğeri ise hamilelik dönemindeki psikolojik değişiklerdir. Gebelik döneminde rahatlamanızı ve kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacak kokuları sıraladık.

Kokulu Mumlar

Vanilya, portakal gibi kokular rahatlamanızı sağlar. Yoğun olmayan kokulu mumlara evinizde yer verebilirsiniz. Uzun saatler bu mumları kullanmamalısınız. 15 dakika yakmanız yeterli olur. Yoğun duman olan ortamlarda bulunmayın.

gebelikte_rahatlatan_kokular.jpg


Lavanta Kesesi

Salon ya da oturma odanızda birkaç tane lavanta kesesi bulundurabilirsiniz. Lavanta rahatlamanızı ve gevşemenizi sağlayacaktır.

Kokulu Sabunlar

Eşya dolabınızda ya da çekmecelerinizde birkaç tane küçük kokulu sabun bulundurabilirsiniz. Eşyalarınızın güzel kokmasını sağlar ve yoğun koku vermeyeceği için rahatsız edici olmayacaktır.

Tarçın Kullanın

Yemek kokularından aşırı rahatsız oluyorsanız alüminyum folyonun üzerine biraz tarçın ekleyip sıcak fırının içinde 5 dakika bekletebilirsiniz.

Banyo Kokuları

Banyonuzda yoğun kokuları olmayan duş jeli ve şampuan seçmeniz gerekir. Çamaşırlarda kullandığınız kokuların yoğun olmamasına özen göstermelisiniz.