Akupressure vücudumuzun etrafında dolanan yaşam enerjisi kavramına dayanan geleneksel bir Çin tıbbı tekniğidir. Bu teknik, vücuttaki bazı büyük organlarla bağlantılı olan birkaç basınç noktasında çalışır. Bu noktalara doğru bir şekilde baskı uygulayarak, çok çeşitli koşulları ve sağlık sorunlarını tedavi edebilirsiniz. Bu yöntem zayıflama konusunda da size destek olabilir.

akupressure_kulak_noktasi.jpg


Kulak Noktası

En önemli iştah kontrol noktalarından biridir. Bulmak için başparmağınızı, kulağınıza yakın olan üçgen şeklindeki kapağın önüne koyun. Şimdi çenenizi açın ve kapatın ve maksimum hareketin olduğu bir noktayı bulun. Bu noktaya günde 2 defa 1 ila 3 dakika basın. Akupresür'e göre, kulaklar, vücudun enerji yayma noktalarından biridir. Bu noktaları teşvik etmek kilo verme hedeflerinize ulaşmanın en etkili yollarından biridir.

akupressure_ust_dudak.jpg


Üst Dudak

Bu nokta merkezdeki üst dudağın burnu arasında bulunur. Sadece günde iki kere veya günde 1 ila 5 dakika sürecinde basınç uygulayın. Açlık krizlerinde ve stresle başa çıkma konusunda size yardımcı olabilir.

akupressure.jpg


Diz Noktası

Bu noktya uygulanacak basınç sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur. Menstrüel rahatsızlığı ve krampları gidermeye yardımcı olur. Diz kapağının 5 cm altında ve bacağın dışına doğru biraz merkezden uzakta bulunur. Midenizin işlevine yardımcı olmak için her gün 2 dakika boyunca işaret parmağınızı kullanarak bu noktaya baskı yapın. Bastığınızda hafif bir ağrı veya rahatsızlık hissedebilirsiniz.

akupressure_kilo_verme.jpg


Dirsek Noktası

Bu akupressure noktasını bulmak için, başparmak genişliğinin dirsek ekleminden dirseğinizin iç kırıntısına olan uzaklığını hareket ettirin. Her gün 1 dakika boyunca baş parmağınızla bastırın. Bu noktayı uyarmak vücuttan fazla vücut ısısını ve nemi ortadan kaldırmaya yardımcı olur, böylelikle bağırsak hareketlerinin daha hızlı çalışmasını sağlar.

akupressure_zayiflama_noktalari.jpg


Ayak Bileği Noktası

Bu nokta ayak bileğinizin 5 cm üstünde, bacağınızın içinde bulunur. Başparmağınızla her gün 1 dakika boyunca uygulayın ve basıncı yavaşça bırakın.
  • akupressure_zayiflama_kilo_verme.jpg
    akupressure_zayiflama_kilo_verme.jpg
    83 KB · Görüntüleme: 534
  • zaaa.jpg
    zaaa.jpg
    41,6 KB · Görüntüleme: 87
  • Beğen
Reactions: Zen71