Kadınlar diyet yaparken sağlıklarının daha iyi bir kapsamda olabilmesi için araştırmalar yapmaktadır. Buna yönelik birçok yemekte kullandığımız maydanoz vücudumuza fayda sağladığı gibi, maydanoz çayı da oldukça faydalı. Özellikle diyetisyen uzmanlar tarafından önerilen ve sıklıkla TV ekranlarında karşımıza çıkarak maydanoz çayının faydaları üzerine değinmesiyle birlikte birçok kadın bu yöntemi kullanmaya başladı. Maydanoz çayı ile zayıflama metoduna girmek isteyen kadınlar, bu kapsamda kilolarından kurtularak fit bir vücuda da sahip olmanın peşinde. Şimdi gelelim bu çayın tarifine ve faydalarına.

Maydanoz Çayı Nasıl Yapılır?
  • Taze elde edilen 2 çay kaşığı kadar kıyılmış maydanoz
  • 1 bardak su
Hazırlanışı: Elde edilen maydanozu bir cezve içerisinde kaynattığınız 1 bardak su içerisine atarak ilave edin. Ortalama 5 dakika kadar demlemeye alarak ocak üzerinden alın. Ilıklaşan maydanoz çayını direkt olarak içebilirsiniz. Günlük bazda maksimum 2 bardak kadar maydanoz çayı tüketmeniz yererli olacaktır. Daha fazlası zarar oluşturmaktadır. Ek olarak daha iyi bir tat alabilmek adına bal veya limon da ilave edebilirsiniz.

maydanoz_cayi_nasil_yapilir_maydanoz_cayi_faydalari_ve_zayiflama-600x338.jpg


Maydanoz Çayının Faydaları Nelerdir?
  • İdrar sökücü bir etkiye sahip olan maydanoz çayı ile birlikte safra ve böbrek ağrılarınızı dindirebilirsiniz. Etkili bir şekilde idrar sökücü olarak da tercih edilmekte olan maydanoz çayını denemelisiniz. Ek olarak böbrek veya safra rahatsızlığı durumlarınız var ise lütfen önce doktora danışın, akabinde tüketin.
  • Öksürük ve sinüzit ağrılarını dindiren maydanoz çayı, mukus alanında yarattığı alerji ve hastalıkların hızlıca sökülüp atılmasını sağlamaktadır. Tıkanan sinüsler üzerinde rahatlatıcı bir etki yaratmaktadır.
  • Kişide oluşan gazlardan kaynaklı olarak sorunu ortadan kaldıran maydanoz çayı, ödem atıcı bir özelliğe sahip olmaktadır.
  • Meme, cilt ve kolon kanseri gibi oluşumlara karşı kalkan görevi gören maydanoz çayı, birçok hastalığa da iyi geldiği bilimsel yollarla açıklanmıştır.
  • Vücudun önemli yerlerine fayda sağlayan maydanoz çayı, aynı zamanda cilt bakımı başta olmak üzere göz sağlığı ve daha birçok farklı rahatsızlık üzerinde önemli bir etki sağlayarak fayda göstermektedir.
İbrahim Saraçoğlu Göbek Eritme İçin Maydanoz Ve Lahana Kürü için Tıklayın !

İdrar Yolu İltihabı İçin Maydanoz Kürü Tarifi için Tıklayın !

Maydanoz Limon Kürü İle 5 Günde 1,5 Kilo Vermek için Tıklayın !

Yağ yakıcı maydanoz limon kürü için Tıklayın !