Meme ucu içeri doğru göçük olanlar meme ucu olmayanlar gögüs ucu yapısı farklı olanlar bebeklerini nasıl emzirebilir? Kadınlar doğumları esnasında her biri farklı şekil ve boyutlara sahip meme uçları ile doğmaktadır. Bu çeşitlilik içerisindeki durumlarda ise bazı kadınlarda göğüs uçları içe göçük olabildiği gibi, bazılarında ise geniş veya daha düz bir halde dünyaya gelmektedirler. Buna yönelik kadınların anne adayı olmasıyla birlikte göğüs uçları önemli bir durum haline gelmektedir. Bunun nedeni ise bebeğin sütü rahatlıkla emebilmesi için öncelikle göğüs ucu yapısını tamamen çekerek üst damağına yapıştırıp emmesi gerekiyor. Doğuştan olarak bir emme refleksine sahip bebekler için ise anne sütünün emilmesi oldukça değerli olmaktadır.

meme_ucu_iceri_olan_gocuk_meme_ucu_olmayan_emzirme-600x320.jpg


Meme Ucunuzun Olup Olmadığını Test Etmek Faydalı Olacaktır

Meme ucu hamilelik süresince değişikliklere uğrayabilir. Ama bu kapsamda annenin emzirmeye yönelik başarısı meme ucu şekli veya boyutuna göre değerlendirilmemelidir. Hangi boyutta olursa olsun, fonksiyonel bir bozukluğa sahip olmaması halinde her anne bebeğini rahatlıkla emzirebilme durumuna sahip olmaktadır. Bazı anneler bebeklerini sağlıklı ve yeterince besleyebilmek adına meme uçlarına bağlı olarak bir bilgiye sahip olamayabiliyorlar. Düz olarak görülen meme uçları, bazen bebeklerin emzirilmesi için yeterli olamayabiliyor. Bu nedenle evde kendinizin de test edebileceği üzere hamile kaldıktan hemen sonra meme ucunuzun çıkık olup olmadığını teste tabii edebilirsiniz.

meme_ucu_olmayan_anneler-600x389.jpg


MEME UCU İÇERİ DOĞRU GÖÇÜK OLANLAR NE YAPMALI?
  • Egzersizler dahilinde meme ucunuzun daha iyi bir kapsama gelmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için ilk egzersiz yolu “Hoffman” adını taşıyan yöntemdir. Her iki elinizin baş parmaklarıyla meme ucunuzu yan kısımlarından tutarak her iki tarafa da gerdirin. Bu işlemi yine aynı parmaklar ile üst ve alta olmak üzere meme ucunu tekrarlayabilirsiniz. Bu işlem ile meme ucunuzun dışarıya doğru çıkmasında bir işlem yapmış olacaksınız.
  • Germe egzersizi kapsamında meme ucunu baş ve işaret parmaklarınızın arasına alarak dışa doğru çekin. Günde birkaç kez tekrarlamanız şartı ile meme ucunuzu yuvarlamaya çalışın.
  • Son ihtimal olarak meme ucu çıkarıcı aparatlar kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilmek mümkündür. Bu aparatlar yardımı ile sütün memeden çıkabilmesi sağlanırken, aynı zamanda ilerleyen kısa zaman içerisinde meme uçları dışarı doğru çıkık bir hale gelmektedir.
Göğüs ucu olmayan anneler bebeklerinizi nasıl emdirdiniz? Tıklayın

Meme ucu olmayanlar Tıklayın !

Çökük meme ucu Sorunu olanlar ! Tıklayın !