Herkesin farklı bir metabolizma hızına sahiptir. Düzenli egzersiz yapmak, yeterince uyumak ve bol su içmek metabolizmanızı hızlandırmak için yapabileceğiniz en iyi üç şeydir. Bununla birlikte, doğru beslenerek de etkili bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olduğu gösterilen yiyeceklerin bir listesini paylaşıyoruz. Bu yiyecekleri günlük diyetinize ekleyin ve kiloların düşmesini izleyin.

Metabolizmayı Hızlandıran 10 Yiyecek​

Acı biber​

metabolizma_hizlandirici_aci_biber.jpg
Araştırmalar, acı biber yemenin metabolizmanızı% 25 oranında hızlandırabileceğini göstermiştir. Baharatlı yiyecekler yemek sizi normalden daha fazla terletiyorsa, bunun nedeni vücuttaki ağrı reseptörlerini uyaran bir bileşik olan kapsaisinden kaynaklanmaktadır. Kan dolaşımını ve metabolizma hızını artırır, vücudunuzun daha hızlı yağ yakmasını sağlar.

Tam tahıllar: yulaf ezmesi ve esmer pirinç​

metabolizma_hizlandiran_yiyecekler_listesi.jpg
Sağlıklı beslenmede her zaman tahıl ve tahıl alımı tavsiye edilir. İşin sırrı, tam tahılları seçmektir. Örneğin buğday, yulaf ezmesi, pirinç ve mısır. Tam tahıllar, insülin seviyelerini dengeleyerek metabolizmanızı hızlandıran besinler ve kompleks karbonhidratlara sahiptir.

Brokoli​

metabolizma_hizlandiran_sebzeler.jpg
Brokoli en sevdiğiniz sebze olmayabilir, ancak metabolizmanızı hızlandıran önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Aynı zamanda C, K ve A vitaminleri açısından da zengindir. Bir porsiyon brokoli size önemli miktarda folat, lif ve çeşitli antioksidanlar sağlayacaktır.

Çorbalar​

metabolizma_hizlandiran_corbalar.jpg
Çok sayıda çalışma, çorba tüketiminin daha düşük obezite riski ile bağlantılı olduğunu doğrulamaktadır. Bir araştırmada çorbadaki sıvı ve katıların kombinasyonunun iştahta bir azalma yarattığını, böylece çok fazla gıda alımını azalttığını ve daha hızlı yağ yakmaya yardımcı olduğunu belirledi.

Kahve ve yeşil çay​

metabolizma_hizlandiran_icecekler.jpg
Birçok çalışma, kahvenin ve yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığını ve diğer sağlık yararları sağladığını göstermiştir: çok miktarda antioksidan içerirler, kan şekerini düşürmeye yardımcı olurlar, daha fazla yağ yakmaya yardımcı olurlar ve selülit belirtilerini azaltırlar.

Elma ve armut​

metabolizma_elma.jpg
Elmalar ve armutlar, sadece düşük kalori içeriği nedeniyle değil, aynı zamanda bu iki meyve metabolizmanızı hızlandırabileceği için kilo verme konusunda harika müttefikler olabilir. Bir araştırmada günde üç elma veya küçük armut yiyen kadınların yemeyenlere göre daha fazla kilo verdiğini doğrulayan bir çalışma ile destekleniyor.

Baharatlar​

metabolizma_hizlandiran_baharatlar.jpg
Karabiber, hardal tohumu, sarımsak tozu ve zencefil gibi baharatlar metabolik hızınızı yüksek tutabilir. Diyetlerine baharat ekleyen kişilerin günde 1.000 kalori daha yakabildiği kanıtlanmıştır.

Turunçgiller​

metabolizma_hizlandiran_vitaminler.jpg
Portakal, greyfurt ve limon gibi turunçgiller de yağ yakmaya ve metabolizmanızı yüksek tutmaya yardımcı olur. Ayrıca yüksek C vitamini miktarı nedeniyle turunçgiller insülin seviyesini düzenler.

Kalsiyum oranı yüksek yiyecekler​

metabolizma_hizlandirma_kalsiyum.jpg
Metabolizma hızınızı artırmak istiyorsanız, bol miktarda kalsiyum içeren yiyecekler yemeniz çok önemlidir. Yapılan bir araştırma, günde 1.200 ila 1.300 miligram arasında kalsiyum tüketen kişilerin, daha az miktarlarda tüketenlere göre iki kat daha fazla kilo verdiğini doğruladı.

Omega-3 yağ asitleri​

metabolizma_hizlandiran_omega_3_asitler.jpg
Omega-3 yağ asitleri öncelikle balıklarda bulunur, ancak aynı zamanda ceviz, fındık, keten tohumu, kenevir tohumu yağında da bulunurlar. Bu yiyecekler, leptin adı verilen bir hormonun (metabolizmanızı yavaşlatan doğal bir kimyasal) üretimini azalttığı için metabolizmanızı hızlandırır.