Evlendikten sonra erkeklerin ve özellikle kadınların kilo almaya başladığı sıklıkla görülmektedir. Çeşitli araştırmalar, yeni evli çiftlerde kilo alma riskinin daha yüksek olduğunu iddia ediyor. Birçoğunuz bunu deneyimlemiş veya evliliğe birkaç ay sonra başkalarının daha tombullaştığını görmüş olabilirsiniz. Bu kilo alımının neden kaynaklandığını hiç merak ettiniz mi?

Araştırma bulgularından anlayalım:

  • Sık sık yemek yemek; yeni çiftler yeni hayatlarının her gününün tadını çıkarmak isterler. Yeni evli gelinler (çoğunlukla) bırakın aile için yemek pişirmeyi, herhangi bir ev işi yapmak istemeyecektir. Bu nedenle, dışarıda yemek yemek ve partilere katılmak günlük bir şey haline gelir. Çoğu çift ne yediklerini umursamazlar, bu da ilk yıllarda kilolarının artmasının muhtemel olmasının birçok nedeninden biridir.
  • İster aşkta ister görücü usulü evlilikte birbirinizi mutlu etmek için kalbe ulaşmanın yolunun mideden geçtiği söylenir. Bu nedenle, çoğu insan evliliğin ilk günlerinde yeme ve içmeye daha fazla dikkat eder. Ev hanımı kadınlar genellikle eşlerini ve diğer aile üyelerini etkilemek için yeni tarifler bulurlar. Çoğu durumda, insanları memnun etmek için sağlıklı beslenme geride bırakılır.
  • Çiftler genellikle evlendikten sonra rahatlıklarına katkıda bulunur. Tesisler konforu artırır ve çiftler ilk günlerde rahat bir hayat yaşarlar. Bu rahatlık ve aşırı dinlenme ve evliliğe başlama günlerinin tadını çıkarma, evlilik sonrası kilo alımının bir diğer yaygın nedenidir.
  • Balayı dönemi, kilo vermede barikat görevi gören gerçek suçludur. Çiftler istirahat ederken ve bu yalnız zamanını en iyi şekilde değerlendirirken, sağlıklarını gözden kaçırırlar ve verilmesi zor olan kilo alırlar.
Evlilik şişmanlatır mı? Öyleyse neden?

Hayır. Yalnızca sürekli kalori fazlası olan bir diyet sizi şişmanlatabilir.

Çiftler evlendikten sonra neden kilo alır? En mantıklı sebep, eşinizi bulduğunuzda, artık yeni bir eş/partner arayışı içinde olmadığınız için görünüşünüzü görmezden gelme eğiliminde olmanızdır. Bu aynı zamanda kilonuz veya görünümünüz hakkında fazla endişelenmeden istediğiniz şekilde yemek yiyip tembellik edeceğiniz anlamına gelir. Ama uzun vadede sağlıklı bir yaklaşım değil.
  • Beğen
Reactions: Bal0ncuk