Avustralya'daki ağaçlardan gelen macadamia fındığı, ince, cevizli tadı ve zengin dokusu ile popülerdir. Harika lezzetlerinin ötesinde, macadamia fındığı besleyici olarak yoğundur ve sağlıklı yağ asitleri için en yüksek doğal kaynaklardan biridir. Macadamia ağacının kuruyemişlerinden üretilen yağ, bu yağ asitleri, magnezyum ve E vitamininin konsantre bir dozunu paketler. Saç ürünlerinde en yaygın kullanılan doğal yağlardan biri olan macadamia yağının kuru, hasar görmüş saçları onarmaktadır.

SAÇ İÇİN MACADAMİA YAĞI
BAŞLICA FAYDALARI: Saç derisini nemlendirir, parlaklığı artırır ve yağ üretimini düzenler.
KİMLER KULLANMALI: Genel olarak, orta-kalın veya kuru saçları olan herkes. Kıvırcık saçlı olanlar da macadamia yağının nemlendirme faktöründen faydalanacaktır. Macadamia yağı, bir alerjik reaksiyonu tetikleyebileceğinden, fındık alerjisi olan kişiler için güvenli değildir.
NE SIKLIKLA KULLANABİLİRSİNİZ: Haftada iki defaya kadar topikal olarak kullanmak güvenlidir ve dengeli beslenmenize macadamia fıstığı ekleyerek saç sağlığınıza ek faydalar sağlayabilir.

Macadamia Yağının Saçlara Faydaları​

Macadamia yağı, macadamia ağacının fındıklarından yapılır. Macadamia fındığı, doğal olarak oluşan yağ asitlerinin büyük bir kaynağı olduğu için bilinir. Macadamia yağındaki yağ asitleri, diğer faydalarının yanı sıra saça ve saç derisine nem sağlayabilir. Macadamia yağı ayrıca magnezyum, oleik asit, kalsiyum ve antioksidanlar açısından zengindir. Güzellik ve saç ürünlerinde kullanılan çoğu macadamia yağı saf, soğuk preslenmiş yağdır.

  • Yağ üretimini düzenler: Macadamia yağı oleik asit bakımından zengindir. Sebum üretimi için vücut seviyelerini uyarır ve canlandırır, bu düzenleme aşırı sebum üretimini önler ve böylece bakterileri uzak tutar.
  • Saç derisini nemlendirir: Macadamia yağı saç derisinin yağ üretimini düzenleyerek saç derisini ve saçı nemli tutmaya yardımcı olabilir. Macadamia yağı ciltte bariyer işlevini geri kazanmaya yardımcı olan ve transepidermal su kaybını azaltan linoleik asit içerir.
  • Saç derisini yeniler: Macadamia yağında bulunan oleik asit, saç derinizin cildini yenilemeye çalışır. Oleik asit, cildi yumuşatmak, cilt hücrelerini yenilemek, cildi nemlendirmek için çalışır ve doğal bir anti-inflamatuar 'dır. Saç derisinin cildini beslerken, macadamia yağı saçınızın genel sağlığını köklerden artırabilir.
  • Yıpranmış saçların onarılmasına yardımcı olur: Macadamia yağının "magnezyum, kalsiyum, demir, sodyum, fosfor ve bakır" içermektedir. Tüm bunların yanı sıra yağ asitlerinin varlığı da saça parlaklık ve güç verir; bu, zarar görmüş saçların ihtiyaç duyduğu iki şeydir.
  • Kabarmayı durdurur: Hiç kimse sert, kıvırcık saçları sevmez ve kıvırcık saçlı kadınlar özellikle elektriklenmeye yatkın olabilir. Nemli hava veya güzellik ürünlerinin yanlış uygulanması, elektriklenmeyi daha da kötüleştirebilir. Macadamia fındık yağında bulunan esansiyel yağ asitleri ve vitamin bileşikleri, saç gövdesini besleyici yağlarla kaplayarak elektriklenmeyi gidermeye yardımcı olur.
Saç Tipiyle İlgili Hususlar : Macadamia yağının tüm saç tipleri için güvenlidir. Kuru ve hasar görmüş saçlar için uygun ve daha faydalıdır. Macadamia yağının oleik asit içeriği, yağ üretimini kontrol eder ve cildin yenilenmesini teşvik ederek saç derisinin sağlığını iyileştirir.
macadamia_yagi_saca_nasil_kullanilir.jpg

Saç İçin Macadamia Yağı Nasıl Kullanılır?​

Macadamia yağının faydaları en kolay şekilde yağın doğrudan saça ve saç derisine uygulanmasıyla elde edilir. Fındık ve fıstık alerjiniz var ise kesinlikle kullanmayınız. Saçınıza veya cildinize herhangi bir yağ uygulamadan önce kaliteli bir yağ olduğundan emin olmalısınız. Soğuk preslenmiş macadamia yağı almanızı öneririz.

Saç kreminize biraz macadamia yağı ekleyin ve saça uygulayın. Bu, saçı ipeksi ve pürüzsüz hale getirecektir. Macadamia yağı ile yapılan düzenli saç masajı parlaklığı artırır, elastikiyeti yeniden oluşturur ve saç büyümesini uyarır.

Macadamia Fındığının Diğer Sağlık Faydaları Nelerdir?​


Macadamia fındığı, tekli doymamış yağlar (sağlıklı yağlar) bakımından zengindir ve ayrıca genel sağlığınızı ve refahınızı destekleyen bol miktarda temel vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Araştırma ve araştırmalar, macadamia yağının;
  • Kalbinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olur
  • İştahınızı azaltabilir
  • Cilt elastikiyetini ve görünümünü iyileştirir
  • Kemiklerinizi güçlendirebilir
  • Kalp hastalığını azaltmaya yardımcı olabilir
  • Beyin sağlığını destekler
  • Kanserin başlangıcını azaltabilir
  • Diyabet riskini azaltabilir
  • Enflamasyonu azaltabilir