Bebeğiniz henüz dünyaya gelmeden önce alışveriş listenizde bulunan biberon seçimi hakkında bilmeniz gerekenler var. Sağlıklı biberon nasıl seçilir? Nasıl temizlenir? Biberon kullanırken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık.

Biberon bebeklerin küçük ağız yapısına uygun olarak tasarlanan gıdaları almasını kolaylaştıran bir bebek malzemesidir. Biberon seçimini doğru ve bebeğinizin yaş grubuna uygun olarak yapmanız gerekir. Peki doğru biberon seçiminde nelere dikkat edilmesi gerekir? Biberon nasıl temizlenmelidir?

Biberon Seçimi

Biberonun üretildiği malzemenin kaliteli ve sağlık standartlarına uygun olması gerekir. İçerisinde Bisfenol A (BPA) maddesi bulunmaması gerekir.

Biberonların boyut seçimlerini vereceğiniz gıdaya ya da bebeğinizin yaşına uygun olarak seçmeniz gerekir. İlaç ya da vitamin vermek için 50 ml, normal süt ve su tüketimleri için ise 240 ml olan biberonları tercih edebilirsiniz.

Bir yaşın üzerindeki bebekler için 340 ml besin alabilen biberonları kullanabilirsiniz.

Biberon seçiminizde hava geçirme özelliği bulunmasını sağlayabilirsiniz. Kaliteli biberonlar doğru tasarlanmıştır ve bebeğin hava yutmasını engelleyecektir.

Plastik biberonlar yerine cam biberonları tercih edebilirsiniz. Hijyen sağlanması ve kullanım ömrü açısından doğru bir seçim olacaktır.

biberon_temizligi.jpg


Biberon Temizliği Nasıl Yapılır?

Biberonları temizlerken kimyasal bulaşık temizleyicileri kullanmayın.

Organik temizleyicileri tercih edebilirsiniz. Sebze yıkamak için kullanılan temizleyici jellerden birkaç damla kullanabilirsiniz.

Kaynayan suyun içine biberon ya da diğer küçük aparatları atın. En az 5 dakika boyunca kaynatın. Bir maşa yardımı ile biberon parçalarını çıkarın ve soğuk suya tutun. Kurulayın.

Biberonları bulaşık makinasında yıkamamaya özen gösterin.

Plastik yapılı biberonları uzun süre kaynatmayın. Yapısında bozulmalar oluşabilir ve bebeğinizin sağlığı için tehdit oluşturabilir.