Karneler alındı peki çocukların için eğlenceli, verimli bir ara tatil geçirebilmeleri için ne yapabilirsiniz? Sömestrda çocuklar için aktiviteler hangileridir? Anne ve babası çalışan çocuklar ara tatilde neler yapabilir?

Ara tatilin başlaması ile ebeveynleri çalışan çocuklar için aileler eğlenceli ve etkili aktivite arayışına girdi. Aile ile ya da tek başına yapabileceği tatilini verimli geçirmesini sağlayacak önerilerimiz var.

Çocuklara Ara Tatil Etkinlikleri

Kültür Turu Yapın


Çocuğunuzu gitmek istediği bir tiyatro oyununa ya da müze turuna çıkarabilirsiniz. Küçük yaşta öğreneceği bilgilerin ve kazanacağı alışkanlıkların uzun süre devam edeceğini unutmayın. Çalışan bir ebeveynseniz hafta sonu için güzel bir aktivite olabilir.

Sevebileceği Bir Kitap

Soğuk kış günleri dışarıya çıkmak istemeyen çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bulunmaz bir fırsat olabilir. İlgiyle okuyabileceği yaşına uygun çocuk kitaplarını hediye olarak alabilirsiniz.

Çalışmayı İhmal Etmeyin


Tatil başladıktan sonra bir süre ders kitabı açmak istememesi normal olabilir. Günün bir ya da iki saatinde ise ders çalışması konusunda onu teşvik edebilirsiniz. Karnesindeki duruma uygun bir ders çalışma programını onunla birlikte oluşturabilirsiniz.

Film İzleyin

Birçok çocuk filminin vizyona girmeye başladığı ara tatil döneminde sevdiği bir filme gidebilirsiniz. Çocuğunuzla kaliteli bir zaman geçirebilirsiniz.

Birlikte Zaman Geçirin

Akşam tüm aile zaman geçirebilmek için ideal zaman ara tatil olabilir. Çok erken uyumak zorunda olmayan çocuğun bilgisayarda uzun süre oyun oynamasını engellemek için birlikte kurabiye hazırlayabilir ya da puzzle yapabilirsiniz.

Bilgisayarı Yasaklamayın


Uzun saatler bilgisayarda oynaması sakıncalı olabilir ancak bilgisayarı tamamen yasaklamayın. Gün içinde bir saat oynamasına izin verebilirsiniz. Eğlenebileceği aktiviteler yapıldığında çocuk bilgisayardan uzaklaşacaktır.