Gebelik döneminde değişen hormon dengesi ile anne adayları kendilerini bunalmış hissedebilir. Güneşin ve sıcak havanın eklendiği yaz aylarında ise bu süreç daha fazla zorlaşabilir. Gebeliğinizin son ayları yaza denk geliyorsa size yardımcı olabilecek bu önerilere göz atabilirsiniz.

Masaj Yapın

Şişen karın ve artan kilonuz nedeniyle çabuk yorulabilirsiniz. Gün içerisinde hafif masajlar yapın ya da yaptırın. Artan kan dolaşımı rahatlamanıza yardımcı olur. Elektrikli ya da şarj aletleri ani ve yüksek basınç uyguladığı için kullanmayın.

Hafif Beslenin


Hamilelikten en fazla etkilenen iç organlardan biri de midedir. Bebeğin büyümesi ile devamlı basınç altında olan mide çabuk yorulur. Az yağ ve baharat içeren besinler tüketin. Hamur işi gibi kan şekerinizde ani artışlara neden olabilecek besinlerden kaçının.

Güneşten Korunun

Güneş normal bireyler için bunaltıcı etkiye sahip olabilirken hamileler için bu etkiyi daha fazla hissedecektir. Güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmayın. Cildinizi güneşten koruyun. Evde olsanız da sıcak alanlardan vakit geçirmeyin.

Yüzün

Yüzme tüm kaslarınızın rahatlamasına yardımcı olur. Kendinizi yormadan yüzmeye dikkat edin. Yorulduğunuzda ya da kramp yaşadığınızda dinlenin. Yüzdüğünüz suyun temiz ve enfeksiyon barındırmadığından emin olmalısınız.

Sıvı Tüketin


Vücudunuzun ısı dengesini sağlayabilmek için bol sıvı tüketin. Paketlenmiş meyve suyu yerine taze meyvelerden oluşan karışımları içebilirsiniz. Kahve ve çay gibi yüksek kafein içeren içeceklerden uzak durun. Gün içerisinde tüketilen diğer sıvıların suyun yerine geçmediğini unutmayın. Yeterli su tükettiğinizden emin olun.