Yeni doğan bebeklerde nezle- grip, solunum ile bulaşan hastalıklar arasındadır. Akut solunum rahatsızlığı olarak bebeklerin ilk aylarında görülmesi, grip belirtileriyle anlaşılabilir. Genellikle öksürük ve hapşurma ile anlaşılan nezle ve grip hastalıklarında, sık ağlama ve bebeklerin çığlığı ile anlaşılabilir.

bebek_grip_nezle_tedavisi-600x400.jpg


Bebeklerde Nezle ve Grip
Bebeklerin sağlığı özellikle ilk aylarında hayati değer taşır. Henüz farklı gıdalar alamadığı için etkili şuruplar, ilaçlar verilemez. Bebeklerde nezle ve grip genellikle iştahsızlık yapar. Uyku sorunları, huzursuzluk oluşabilir.

Yüksek ateş görülebilmektedir. Bebeklerde nezle genellikle 38,5 üzerinde ateşi olmasına neden olur. Bebeğin ateşinin düşürülmesi havale geçirmesini önlemek ve kalıcı hastalıkların, hasarların önlenmesi için gereklidir. Ilk iki gün ateşini geçirmek için sürekli olarak ılık duş aldırılmalıdır.

Ortam ısısı ideal oranda (22- 24 derece) ayarlanmalı, üstündeki kıyafetler ince tutulmalıdır. Bebeklere 2 aydan önce ateş düşürücü şuruplar verilmez. Doktorun verdiği ilaçların düzenli kullanımına özen gösterilmelidir.

Bebeklerde grip belirtileri arasında; ishal ve kusma bulunuyor. Mide bulantısı yoğun olduğu için öksürürken kusma görülebilir. Bol bol emzirilmeli ve sıvı ihtiyacı için su ihmal edilmemelidir.

yenidogan_bebek_grip_oldu.jpg


Bebeklerde Grip Tedavisi Nasıl Yapılır
Bol antikor üreten anne sütü, bebeklerin hızla iyileşmesi için en değerli besindir. Yeni doğan bebeklerde grip tedavisi anne sütüyle yapılır. Mikropların öldürülmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için çok önemlidir.

Antikor, vücuttaki zararlı maddeleri zararsız hale getiren bir maddedir. Anne sütünde bol miktarda bulunan antikorlar, bebeğin iyileşmesine ve hastalıklara karşı donanım kazanmasına olanak sunar.

Bebeklerde nezle ve grip genellikle burun akıntısının oluşmasına neden olur. Bol sıvı tüketimi sağlanmalıdır. Anne sütü alan bebekler, daha sık ve çok emzirilmeli, ek gıdalara başlanan bebeklere su ve elma suyu verilmelidir. Faydalı ve doktora danışılarak alınan bitki çayları da verilebilir.

Bebek Sağlığı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar Tıklayın !

Çocuğunuz Nezle Olduğunda… Tıklayın !

Çocuklarda Nezle Nasıl Geçer? Tıklayın !

Bebeklerde Öksürük Tedavisi Tıklayın !