Yapılan spora göre tayt seçmek hem spor sırasında rahat etmenizi hem hareketlerinizin kısıtlanmamasını hem de spor yaparken bile şık görünmenizi sağlayacaktır. Farklı sporlara göre farklı kıyafet seçimi oldukça önemlidir. Spor yaparken tayt giymenin faydaları arasında rahatlık ve ferahlık ön plana çıkmaktadır.

Örneğin bel bölgenizin korunması gereken bir spor yapıyorsanız, bel bölgenizin korunması için yüksek belli ve sıkı bir tayt tercih edebilirsiniz. Farklı sporlara göre farklı tayt tercihleri nasıl yapılır yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Yoga ve Pilates İçin Hangi Tayt Tercih Edilir?
Yoga, Pilates ya da bale gibi aktivitelerde bel bölgesinin desteklenmesi ve rahat hissetmek oldukça önemlidir. Bu tarz sporlarda tayt seçiminde göbekten omurgaya kadar olan kısmın sabit olması faydalı olacaktır. Spor tayt kumaşı ise esnek bir yapıda fakat polyester gibi nefes almayan kumaşlardan tercih edilmemelidir.

spora_gore_tayt_secimi_nasil_olmali.jpg


Koşu Sırasında Hangi Tayt Tercih Edilir?
Koşu sırasında kendinizi engelsiz hissetmeniz önemlidir. Bu sebeple hafif kumaşlardan yapılan taytların tercih edilmesi gerekmektedir. Speed tayt olarak adlandırılan koşu taytını tercih ederek, sahip olduğu kompresyon özelliği sayesinde daha hızlı koşabilirsiniz.

hangi_spora_hangi_tayt.jpg


Antrenmanlar Sırasında Hangi Tayt Tercih Edilir?
Antrenman sırasında terlemenizi engelleyecek ve rahat hareket edebilmenizi sağlayacak tayt modelleri tercih etmelisiniz. Powermesh olarak adlandırılan kumaşla üretilen taytlar, pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Yoğun antrenman zamanlarında serin hissetmenize yardımcı olmakla birlikte terlemenizi engellemektedir.

Spor Salonuna Gitmeden Evde Göbek Eritme Hareketleri Tıklayın !

Fit Görünüm İçin Plank Hareketi Tıklayın !

Diyet Yapanlar İçin Metabolizmayı Hızlandıran Egzersiz Önerileri Tıklayın !

Spor Ve Diyet İle Birlikte Hızlı Kilo Verme Fırsatı Tıklayın !