0-3 grubu çocuğu olan çalışan anneler,kendinize,çocuğunuza,nasıl zaman ayırıyorsunuz?

malesef yanlız geçirdiğimiz vakit yok.bitek geceleri.oda yanımdaki beşikte uyuyor.
hep onları görüyor.hele bugün kahvaltıda kucağımdaydı.dedesine gitmek istedi.kayınvalidem
de farketti.dedesine gitmek istiyor çocuk diyor.bilse nasıl üzülüyorum.

merhabalar

benim bebeğim daha 2 aylık, 5.5 aylık olduğunda işe geri döneceğim, bebişe babane ve dedesi bizim evde bakacak, yatılı olarak kalacaklar sadece h.sonları evlerine gidecekler, bi kere bu büyük bir stres kaynağı oldu şimdiden, bazende düşününce en mantıklısının bu olduğuna emin oluyorum, en azından gözüm arkada olmayacak, evde yemek pişecek, akşam geldiğimde bide yemek pişir derdim olmayacak, temizlik için zaten şu anda bile 15 günde bir kadın geliyor, işe başladığımda haftalık almayı planlıyorum.
ama asıl zoru bebeğimi evde bırakıp gitmek, sabahdan akşama kadar göremeyecek olmak,
2 saatliğine bile yanından ayrılsam, eve döndüğümde çok özlemiş oluyorum ben onu, o beni.. şu anda bile gözlerim doldu, annelik bambaşka birşeymiş gerçekten. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

şimdiden o günlerini mahvetme.bende doğum iznindeyken çok düşündüm.gözlerim doldu felan.
iyi vakit geçirmeye bak...kıymetini bil.bizimkiyle aynı durum malesef
hem artıları var bebek dışarı çıkmıyor.senin kontrolünde.eksileri var aynı evde çok zor.

Canım çok zor bir karar seninki. Ben aynı şeyi kendi annem ve babamda uyguladım çok zor oluyor kendi ailen bile olsa. Nedenlerini zaman geçtikçe birlikte yaşadıkça anlayacaksın ama ben kararını etkilemek istemesem de birkaç örnek vereyim….
Bir kere çocuğuna bakıyor, ve temizliği yemek vs derken tömbet altındasın. Bunun sıkıntısını ya maddi destek verecek atacaksın üstünden ya da ilgi alaka ile. İkincisi eski kuşakla yeni kuşağın çocuk yetiştirme teknikleri farklı ama çocuk evde tüm gün onlarla olacağı için senin kurallarından çok onlarınki geçecek. Eğer %80 ortak paydanız yoksa eğitim konusunda çok zor. Mesela senin hayır dediğin şeye dedesi dayanamayacak “gel kızım, kızma benim kızıma “ diyecek. Torun kanatlarının altında sonra sen çırpın dur X kurama göre çocuk büyüteceğim diye. Ev ev üstünde çok zor. Benim hala annem kalıyor bizde

haklısın canım of yaa hayat şartalrı anneliğimizi bile yaşayamıyoruz kadınalrın işi hayatın her alanında cok zor malesefonlarda bıraz anlayıs gösterse göremiyorsun sen dıye ama nası anlatcaksın kı

aynen öyle bende aynı ikilemde kaldım oglumu kreşe vermedne once kayınvaldem ben bakarım gelır kalırım haftasonuda eve gdıerım dedı krese basladıkatn sonra oglum sık hastalanınca acaba mı dedım yanlsı mı yaptık ama yok 1 gün kalmak zorunda kaldı kayınvaldem evde tadılat vardı onda bıel acayıp stres oldum kı kayınvaldem cok ıyıdır anlayıslıdır ama esım de istemedi rahat edemeyiz diye.bencede arkadas baska alternatıfelr bulabılıyosa daha ıyı olur mecbursa bısey dıyemem tabi:26:

çok zor olacağının farkındayım, 40 gün lohusalık boyunca yanlız bırakmadılar ya annem ve kayınvalideler yanımdaydı ve çok çok bunaldık, ama şu an yapacak başka birşey yok gibi, bizim semtte ev baktılar bulamadılar, kendi evleri çok soğuk dolayısıyla gelip bizde bakacalar, en azından deniycez, olmadı ben işten çıkıcam bi süre, bebek kendine gelip kreşe verdiğimde gözüm arkada kalmayana kadar ben bakarım sonrasnda devam ederim iş hayatıma diye düşünüorum.

arcak arkadaşım eşimde diyor rahat edemeyiz diye ama deniycez bakalım şu an başka şansımız yok.

hayırlısı olsun o zaman canım mutlaka eksılerı yanında artıları da olacaktır olmazsa bakarsınız duruma göre Allah kolaylık versın

Çocuk küçükken güvenilir ve uzun zamanlı çalışacak birini ayarlamak daha mantıklı eğer anneler yakın mesafe oturmuyorsa sabah bırakıp akşam alınmıyorsa yatılı olmaması lazım. Hele kayınvalide amanınnnn…
Anne zaman zaman gelip bakıcıyı kontrol edebilir uzak mesafedeyse ama anneden başka alternatif olmayanlar benim gibi bu macera nereye kadar diye düşünecek.

Çalışan anne psikolojisi… hepimizde az biraz var bu duygu merak etme…
Günümüzün 10 saati gidiş geliş 12 eder dışarda geçer, evde yavrularımıza vereceğimiz 2-3 saat var o da tamamen onun değil.. yemek, temizlik vs…o yüzden hep kendimizi suçluyoruz….
Ama hepimiz çocuklarımızın süper zeki olmasını arzu ediyoruz istiyoruz… Hatta forumlarda bir konu vardı görmüşsünüzdür belki “1,5 yaşında mı ne 10 kadar sayıyormuş” arkadaş normal mi diye soruyor. Şimdi normal mi sorusuna karşı negatif cevap anormal verilir ama anormal de eksi olan bir şeydir. Bu arkadaşın çocuğu 10 a kadar sayıyorsa iyi bir şey olduğu şüphesiz ama bizden duymak ister ki: arkadaş çocuğun çok zeki, süper zeki hatta, bir IQ testi falan yaptır. Yoksa anormal desek anormallik bu işin neresinde. O arkadaşı abartı bulmuyorum tam olarak ama konu başlığı farklı olabilirdi. Bunu da annelik iç güdüsüne verdim.

kızlar keşke benimde çarem olsa...
haftanın beş günü birlikteyiz.ve eşimde demiyorki rahat edemeyiz diye
temelli kayınvalideyle yaşayanlara Allah kolaylık versin diyorum oyüzden.
birde 2 yaşına kadar bu şekilde idare etmeyi düşünürken eşim 3 yaşında kreşe veririz dedi
bazen kreşi kurtuluş olarak görüyorum.ama evde bakılması kreşten kat ve kat daha iyidir yine diyerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum
bende şöyle yapıyorum.uyurken bütün işlerimi halletmeye çalışıyorum.
uyandığın dada onlar oturma odasında otururken bizde oğlumun odasına gidiyoruz.
orda birlikte vakit geçirmeye çalışıyorum.birlikte emekliyoruz,evde gezdiriyorum
sırf beni çok sevsin diye şımartıyorum.ama okadar yoruluyorum ki belki sabaha kadar bin defa kalkıyor
uykusuzluktan yorgunluktan ölüyorum

aslında kreşde çözüm değil, sonuçda ben eve 7de dönüyorum çalıştığım zaman, kreşde bu saate kadar kalabilecekmi çocuk?
sabah 7den akşam 7ye kadar kreş ortamında kalmasıda ne derece doğru olacak eğerki kalsa bile,, benim bildiğim 5 6 gibi kreşden çıkıyor çocuklar, yani yine birine ihtiyaç var kreşden sonra çocuğu alması için.

özel kreşler de problem yok.devlet kreşleri 5 e kadar diye biliyorum.
kreş iyi yine.yarın birgün okula başlayınca napıcaz.etüt merkezleri var.
bıkacaklar artık.sıcacık ev ortamı dururken sabahtan akşama kadar dışarda nasıl olacak bilmiyorum

aslında çalışan anne olarak bunalrın hepsini baştan göze almış oluyoruz istemesek te yani evde kreşte okulda anneannede babaannede cocuk bı yerde olacak malesef evden uzakta ınsallah bız ıyı bır anne baba oluruz da cocugumuzun karakterınde en onemlı olan degerlerı öğretebilirz.(sevgi, saygı, ahlak v.b)bunları basarabılırsek aılesıne ülkesine topluma faydalı bır ınsan yetıstırmıs oluruz.yoksa görüyoruz haberlerde yeni nesil cok saygısız herseyı erkenden öğreniyolar yanı öğrenmemesi gereken seylerı de daha hırcın agresıf bu kısıler ılerde sorunlu oluyor malesef hayatın her alanında (bunun nedenı de cocukalrımız cok bası bos kalıyor belkıde ıste anne baba eksık kalıyor)bize de cok görev düşüyor kısıtlı zamanlarımızı iyi değerlendirmek adına

öyle canım dediğin gibi bunu göze alarak bilerek dünyaya getiriyoruz.
ama gerçekten zor.bugün öğlen eve gittim ve dönerken ağlamamak için kendimi zor tuttum.
keşkeler çok şuanda...
bu durumda 2.bir çocuk nasıl olurdu diye düşünüyorum
gerçekten çok zor....

önemli olan kişiği,karakteri.inşallah saygılı akıllı güzel evlatlar yetiştiririz.

çok ilginç gerçekten...
konuyu yeni görüp, okudum.hatta bazı yorumcuların, konu sahibini tiye aldığını düşündüm
ama gerçekmiş.13 aylık bir çocuğun oturduğu semti,dedelerinin lakaplarını,teyze çocuklarının soy ismine kadar bilmesi
hele 3 yaşında bir çocuğun msn de yazışması gerçekten tebrikler....

bazen topiclerde rastlıyorum buna benzer şeyler...benim çocuğum şunu yapıyor bunu yapıyor böyle zeki diye...
bazılarını okuyunca hayrete düşüyorum...hepimizde bu iç güdü var.ama sağlıklı olması daha önemli. o konuda yaralı anneleri dinleselerdi sanırım düşünleri farklı olurdu. ayrıca genetik gelen zeka belirleyici faktörlerden sadece biri, diğer kısmı yoğrulmamış hamuru şekillendirecek olan bizlere düşüyor. çocuğun zekası büyük oranda 3 yaşına kadar gelişir. zaten bu topic in amacı da bu.çocuklarımıza maximum fayda sağlayabilmek için konuşuyoruz.

Keşke ikiz olsalardı diyorum bende evde kardeşiyle oynadı…
Evet çocuğun akşama kadar dışarda olması o elbiselerin içinde son derece kötü. Belki şöyle olabilir: evde anneanne babaanne bakar günde 1-2 saat oyun grupları için kreşe gider. Ben düşündüm öyle bir şey ama kızım 1,5 yaşında olduğundan kabul etmediler. Annanesinin gözetiminde oynasın dedim hiç kabul etmediler en az 3 yaş dediler. Bir de bizim oturduğumuz yer eşimin işinden dolayı küçük bir yer büyük kreş yok yani.

küçük yaştaki çocukların kreşi tam gün diye biliyorum.
abimlerde yeğenimi yarım gün vermek istedi ama kabul etmediler.
ikiz olsa en azından ikisi birden büyürdü.şimdi ikinciyi düşünsen yine aynı sorunlar.
aynı şeyleri fazlasıyla yaşayacaksın.artı kreşlerde çocuklar çok hasta oluyor.yeğenim 3 aydır düzelemedi
düzeldi diyoruz.tekrar hastalanıyor.bir sürü antibiyotik küçük yaşta kanına karışıyo.

sen de haklısın. bizler de şaşırdık artık ne yapacağımızı. kreşler tehlikeli diyoruz çocukları eve kaptıyoruz. sonra yalnız kalıyorlar sosyalleşmesi lazım diyoruz. biz sokaklarda büyüdük ama çocuklarımzı cama çıkarmaya korkuyoruz kaldı ki sokak ne kadar tehlikeli...çocuklarımız da elektronik çocuk olarak büyüyor.
iş bize düşüyor işte onları eğlendirerek eğitmek için.
asıl onu konuşuyorduk neler yapabiliriz çocuklarımzla diye.hemen hemen hepimizinki yaklaşık aynı aylarda

merhabalar.ben de 2,5 aylıkken oğlumu bırakıp çalışmaya başlamıştım.çalışmak zorunda olduğum için başka şansım da yoktu.zor tabi ama elden birşey gelmeyince insan elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmalı.çalışmak zorundaysak yani zamanı iyi kullanmayı öğrenmeliyiz.ben mesela mutlaka sabah erken kalkıp oğlumun kahvaltısını yaptırıp öyle giderim işe.iş yerinde mutlaka günde en az 2 kere arayıp telde sesimi duyururum.eve gelir gelmez üstümü bile değiştirmeden yemeğini yediririm.o uyuyana kadar da evle ilgili hiçbir iş yapmam.onunla oynaşırız.o uyuduktan sonra evle ilgili işlere girişirim.yemekleri akşamdan yaparım ve fazla yaparım ki iki gün yiyebilelim.bu şekilde daha fazla vakit ayırmaya çalışıyorum kendimce.yada kendimi böyle avutuyorum belkide.pazar günleride öğlen uykusunu işim varsa babaannesinde uyutuyorum.uyuduktan sonra kendime ait işler varsa, işte kuaföre gitmek,alışveriş gibi.onları hallediyorum.tabi benim avantajım babaannesinin bakıyor olması ve aynı binada olmamız.ama tabi hiçbir şey eskisi gibi olmuyor.öyle geniş vakitler beklemek hayal kırıklığından öteye götürmez bizi.anne olmak zor iş.bazen çok sıkıldığım oluyor ama o zamanda buzdolabına anne olmakla ilgili astığım bir yazı var.öyle zamanlarda gidip onu okuyorum,kendimi işe yarar,mükemmel ve huzurlu hissediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…