• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 0 yaş kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Guzelseylerolsun88

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
791
364
23
Mrb arkadaşlar istanbul avrupa yakasında eyüp civarında 0 yaş kreş var mı acaba. Çalıştığım için 4 aydan sonra mecburiyetten kreş yada bakıcı düşünüyorum. Şimdiden araştırayım artısi eksisi ile ona göre karar vereceğim. Kreş mi bakıcı mi diye. Kreş seçeneklerim neler diye konu açtım. Bilen varsa yardimci olabilr mi.

Ben kreş destekçi bir insanım ama 4 ay çok küçük

Getir götür bir sıkıntı ne kadar temiz de olsa kalabalık ve en önemlisi çocuk eve de bağlanmalı yani mekanını da tanımalı benimsemeli kendini güvende hissetmeli

Bakıcı bulun

Lakin henüz çok erken hamileliği de kendinize bu düşüncelerle dar etmeyin zira o zamana kadar hayatınızda neler değişir bilemeyiz

Canım bu meseleyi ben de araştırmıştım da 2 yaşına kadar tek bir bakıcıya bağlanmasının çocuk psikolojisi için daha uygun olduğunu okumuştum. Kreşte bir sürü bakıcı olacağı için sıkıntı olabilir. İlla kreş olacaksa sadece bebeğinle ilgilenecek özel eğitimci talep etmeni tavsiye ederim (mümkün mü bilmiyorum)

Mrb arkadaşlar istanbul avrupa yakasında eyüp civarında 0 yaş kreş var mı acaba. Çalıştığım için 4 aydan sonra mecburiyetten kreş yada bakıcı düşünüyorum. Şimdiden araştırayım artısi eksisi ile ona göre karar vereceğim. Kreş mi bakıcı mi diye. Kreş seçeneklerim neler diye konu açtım. Bilen varsa yardimci olabilr mi.
Arkadaşlara katılıyorum çocuğunuz küçük bencede bakıcı daha iyi olur,şöyle ki bebeğiniz hasta olduğunda işten izin almanız gerek izin alabilir misiniz her seferinde sonuçta küçük sık sık hastalanır ama evde bakıcı olunca o ilgilenir bu durumda.

0 yas kres hic duymadim en erken 2 o da cok cok nadirdir. Genellikle 3 yasinda basliyor minimum kreşler. O kadar minik bir bebegi krese birakmayi düşünmeniz de ilginc. Kesinlikle bakıcı mumkunse dogumdan önce ayarlayın. İlk aydan itibaren size gelsin yardimci olsun bebek bu sure icinde onun da kokusuna alismis olur.

ay yavrum ozaman cok daha minicik oluyorlar. bende hamileyken hemen calisirim diyordun veremedim kimselere. evden calisma imkanin yokmu. en azindan bi gün gitsen ananne dedeyle idare etsen sonra geri kalan i̇şleri evden yapsan... dünyanin en iyi bakicisi olsun senin kokunu veremez evladina.

Evet çok çok küçük çok üzülüyorum tabiki ama evde bakıcı ya bulamazsam düzgün birini çevrem de yok yeniyim istanbul da. İnsan mecbur kalınca ne yapacağını bilemiyor. Şimdiden stres sardı beni. Ne yapcam bilmiyorum

Kreş için 4 ay çok erken. 3 yaşından önce birebir ilgi önemli. Bağlanma probleminden bahsetmiyorum bile. Bakıcı mantıklı. Eğer yapabiliyorsanız 1 yaşına kadar siz bakın derim.

Kreş için 4 ay çok erken. 3 yaşından önce birebir ilgi önemli. Bağlanma probleminden bahsetmiyorum bile. Bakıcı mantıklı. Eğer yapabiliyorsanız 1 yaşına kadar siz bakın derim.
Devlet memuruyum 4 ay ücretsiz iznm var maddi durumdan dolayı çalışmak durumunda yım. Eşimin aldığı ile maalesef geçinme durumumuz olmaz.

Yillik izninizle birlestirmeye calisin dogum izninizi ayrica 1 yasina kadar yarim gun calisabilirsiniz. Yarim maasla tabi. Bakici masrafiniz da bundan az olmayacak bunu da bir dusunun derim.
Yarım için de bakıcı lazım. Yarım maaşda bizi çok zorlar bilmiyorum nasıl olcak. 4 ay zaten normal izin var ya 6 aylık olana kadar mı günlük 3 saat süt izni var yoksa 4 ay dan sonraki 6 ay mi 3 saat.

Konu Sahibide istemezmi hiç bebegine kendisi baksın otursun evinde

Ama maddi durumu el vermiyo demek ki ne yapsın
bebeği için çalışmak zorunda zaten onun geleceği için

Yani konu sahibine deyip durmayın daha çok küçük 3 yaşına kadar bekleyin diye
Kendisi bilmiyor sanki küçük olduğunu.

Allah yardimcin olsun
Guzelseylerolsun88 Guzelseylerolsun88

Konu Sahibide istemezmi hiç bebegine kendisi baksın otursun evinde

Ama maddi durumu el vermiyo demek ki ne yapsın
bebeği için çalışmak zorunda zaten onun geleceği için

Yani konu sahibine deyip durmayın daha çok küçük 3 yaşına kadar bekleyin diye
Kendisi bilmiyor sanki küçük olduğunu.

Allah yardimcin olsun
Guzelseylerolsun88 Guzelseylerolsun88
Allah razı olsun anladığınız için. Düşündükce bunalıma giriyorum. 4 aylık bebek kreşe mi verilir bakıcıya mi teslim edilir ikisi de içime oturuyor ama mecburum hesap yapıyorum işin içinden çıkılmiyor. Eşim in maaşı 1800 tl ev kiramiz 1200. Nasıl işi bırakàyım

Sanirim dogum izni haric süt izni ama suresi 1 yasina kadar miydi 6 ay miydi hatirlamiyorum. İnternette yaziyor. Yalniz bakici icin de en az 1500 tl istanbul gibi yerde tam gün odeyeceksiniz. Allah yardımcıniz olsun ne diyim.

Back
X