- Konu Sahibi Sonsuzsukurler
-
Canım benim Allah senden de razı olsun.Allah razi olsun senden ne guzel yazmissin, anlatmissin.. iste boyle cevaplar bekliyordum aslinda.. parktan sonra tabiki genelde banyo yaptiriyordum cunku corap cikariyor, kumla oynuyor falan.. e yaz da olunca kendim de yikaniyordum zaten..ama simdi 2 3 aylik bebek.olacak o da pislenir mi bir sey olur mu oglum.ya da baskalari ve oglum elleyince diye dusunce geliyor aklima..mesela disaridan eve geldi, uzerimizi zaten cikariyoruz eve giriyor koridorda.o sira ustume degerse, ellerse nasil yapicam diye endise ediyorum. Cunku sonra ben de oralarimi elleyip bebegi elliycem emzircem ya da bi pislik varaa gorunen gorunmeyen heryere bulasacak diye dusunuyorum..Saccma ama bos dusunceler beynimi yoruyor hep.. Acabalar... gulenler, alay edenler de oluyor ama herkesin derdi kendi tasiyabilecegi kadarmis..vesvese aslinda yani ilerleyince hele bi de ustune dusersen icinden cikilmiyor.
Iste yumurtadan, sogandan, tuvaletten sonra yikamayanlari gordukce hele de yakinim olunca kendimi iyiyce kapatiyorum..
Cok haklisin ben de oglumu bebekken cok kolladim.ama buyurken yapmadigi kalmadi dedigin gibi.. oldu 5 yasinda.. benim oglum kronik hasta,bobrek yetmezligi var suan hafif sonsuz sukur.. ama iste o zamanlarin da etkisi oldu korumaya calistikca cildirdim, takintilar arttii..
Simdi bebegim de daha rahat, normal olmak istiyorum.. iki evladima yetebilmek, gezdirebilmek, annemin evime gelmesini, onlari mutlu etmek istiyorum. Suan kronovirus var da illa bitecektir..
Bilio musun hamileyken cok agladim. Kimseyi eve alamiyorum, eve girince ust bas degisip el yuz yikiyorum niye boyleyim.diye simdi tum dunya boyle oldu.. oglum son zamanlarda okula gitmiyordu ne yapsam, gitsin de istemiyordum hep yerlerde yuvarlaniyor diye agliyordum simdi kimse okula gidemiyor.. diyorum baska seye uzulseymisim.. kadin dogum doktorum bile diyor ki senin gibi olduk resmen ben de dedim bana guluyodunuz ne oldu..
Resmen icimi doktum sana.Allah razi olsun..
Bebisin saglikla, zamaninda gelsin insallah.. onu koruyabilmek adina yapiorum bunlari tabi igrenme,huy kapma da var ama bebek olmasa abartmazdim herhalde.. hamileligin tadini ben cikaramadim sen cikar.. dogunca ne uyku ne bos vakit haberin olsunhele de benim gibi kucaga alistirirsan.
Bu tek başına yapabileceğiniz bir sey değil malesef. Belki yaşadığınız bir olaydan sonra böyle oldu, belki bilinçaltında yaşadığınız duygu sizi bu düşüncelere sevk ediyor. Bunu profosyonel destekle aşabilirsiniz.Evet ilac zaten cok kullandim. Birakinca ayni.. aliskanliklar degismeli. Bos kaldikca sariyorum ben bu takintilara.. insallah iyi bir uzman bulabilirim ve onun sozunu dinlerim. Aslibda esim ve annem hep akil veriyor, destek oluyor ama uygulayamiyorum. Bir de esimde de var temizlik takintilari biraz.
Tesekkur ederim altinda yatan sebep herhalde zarar vermek korkusu ve pislik bulasir kontrol edemem, heryeri temizleyemem dusuncesi.. heh iste o semalarimi bi degistiebilsem eskiden nasil davraniyordum unutmusum. Yeni takintili davranislar yerlestikce.. ama gececek insallah daha iyiyim hamilelige gore..Simdi korona yuzunden herkes boyle gibi..hele bi bitsin sokaklara cikip maruz birakocam.kendimi insallah..
Allah yardımcınız olsun durumunuz çok zor rabbim şifa versnMerhabalar.. hayirli ramazanlar.. sizden fikir almaya geldim..
1 aylik bebegim var. Plansiz bir gebelikti ve ben oncesinde okb yani takinti icin tedavi oluyordum. Eskiden denoluyordum ama hapi birakinca eskiye donuyorsun. Tabi bu sefer hapi birden kestim hamilelikte ilk 4 ay guzeldi ama sonra supheler korkular basladi..
ya pisse ya hayvan pisligi varsa ya deterjanliysa cmasir suluysa ya bebegime bir sey olursa uzerime pis bir sey degdi mi gibi.. cig etten, cig sebze meyveden yemek yapamaz oldum uzerime her yere bulasacak diye simdi daha iyiyim ama simdi de bebege zarar veriirm korkusu devam ve eve kimseyi almamaya devam.. biz eve girince kiyafetinizi degistiyoruz cunku el yuz yikiyoruz disaridan misafir gelince nasil olacak misafiri gectim annem kardesimle yakiniz ama yaptiklarini gordugum icin cekiniyorum. En azindan annem icin nasil yapabilrim.. ben kendim bile ellerimi yikarken fazla yikiorum,suphe duyuyorum mememi elliycem ve bebege mikrop gececk diye..paspas falan zaten yapamiorum, deterjanlar korkulu ruyam.
yaz gelior, buyuk cocugu yani oglumu eskiden parka goturur,gezdirir gelince yikanirdik. simdi bebek de var onu yikayamam nasil cikicaz onu dusunuyorum.
annemler paspas yapior camasir suyuyla falan cocuk da basiyor oraya gidince. Arka oda ve balkonda da kopek yasiyor.. eve gelince oglu mu yikamadan almak icime sinmior. cunku heryeri elliyor, basiyor ben de oglumu elleyince tekrar ellerime bulasacak ordan bebege diye dusunuorum. Gecen de kakasini yapmis annemde yapamadik yikamadan cocugu..
ilac icemem suan en azindan 6 ay emzirsem.
biliorum sacma gulmeyin ama takintilar aliskanlik oldu normalimi unuttum ve bana fikir verir misiniz diye buraya geldim..
mesela annem eve gelcek oturcak elliycek sonra ben de heryeri elleyince ellerimi mi yikiyicam her emzirmeden once..
deterjan kullanmaktan korkuyorum durulanmayacak bulasacak heryere kimyasallar diye.
oglumu yollamak istemiorum yanlarina pis olacak paspasli yerlere basacak diye.. pis, zararli bir sey korkusu yuzunden, suphelerden evden cikmaya korkuuorum.
suan korona var ya herkes bize benzer oldu. Biz zaten disaridan gelince kiyafet degistirirdik, alinanlarin disini yikardik, disaridaki yerleri ellemezdik..
cocuklarimla ailemle normal mutlu bi hayatim olsun istiyorum ama korkularim suphelerim vesveselerim gitmiyor.. ince ve ayrintili dusununce, bir seyden huy kapinca bitmek bilmiyor.. oglum parka bahceye gidicek bana da bebege de degecek ustu basi biz de mi yikanicaz diye cikasim gelmiyor..oysa hamile kalmadan once ne iyiydim..
nasil normal olunur bana yardim eder misiniz. 5 yasinda ve 1 aylik iki cocukla temizlik pislik deterjan bulasma dusunmeden nasil normal ve saglikli olabilirim.. ailemi evime alabilirim..kimse benim gibi eziyet etmezdir kendine dimi.. kardesimi goruyorum yumurta sogan ellior, el yikamadan bebeklerini elliyor mesela. Ben niye abartiyorum, ilaca baslamadan kurtulmak istiyorum. Onu dusun bunu dusun onu kontrol et onu planla olmuyor iste.. hayir Allaha da guvenim,teslimiyetim var ama iste beynim sacmaliyor..
Sabun tozu daha kötü, kuruyunca tozu soluyorsunuz. Sirkeli su yeterKııızz ne ikincisi vicdansızdur daha kızım bi büyüsünde sonra bakarızz
Bu arada ben yerleri eskiden çamaşır suyuyla siliyodum ama dediğin gibi benim kızım da hep yerlerde o yüzden sabun tozu+sirke karışımı ile siliyorum mis gibi oluyo. Çamaşır suyunu yalnızca tuvalet banyoda kullanıyorum. Yerleri falan yalıyodu çünkü bi ara kızım korktum o yüzden. Gerçi hala yalıyoeliyle almaya çalışıyo alamayınca ağzıyla alıyo falan ayy ben de pis anneyim galiba
Başka evden gelince elini yıkasın bu alışkanlık güzelde üst başa gerek yok sanki ya.
Evet, mesela çocuk annene gitti, yere bastı diye yıkamak istiyorsun. Ne yapacaksın ,yikamayacaksin. Mesela biri geldi evine. Acaba mikrop oldu mu diye her yeri temizlemek istiyorsun, temizlemeyeceksin, öyle kalacak. Bunu alışkanlık haline getireceksin. Haftada bir temizlik yeter, çok toz çöp olursa yüzeysel süpür.Nasil yani. O rahatlatma ve zihinde pasifize etme nasil.oluyor.. korktuklarimi yapacak.miyim yani korksam da.. kotu birsey olur diye panik olsam bile mi.
Aaa aklıma gelmemişti bu hiç. Teşekkür ederimSabun tozu daha kötü, kuruyunca tozu soluyorsunuz. Sirkeli su yeter
Cektiiklerimi tam.olarak ifade etmissin. Tam isabet.. sen nasil daaha iyi olabildin ilac icerek mi yoksa uzerine gidip tepki vermeyerek mi.. yani istiyorum ki pislik olsa gorulur oldugu yeri temizlersin bulasmaz bulasirsa yikanirsin. Beynim mantikli olani kabullense olacak o yuzden baskalarinin.normalini sormak istemistim.ddigin gibi..
Ama benimki ya olursa ya pisse ya deterjanliysa.. acabalar.. karar verememek,emin olamamak, korkmak.. bi de simdi lohusalik var. Neyse Allah buyuk dert vermesin. Bi anlik bir sey insallah nasip olur da beynimize soz gecirebiliriz.. tesekkur ediyorum ilginiz icin..
Kosturuyorlar tama. Dakedi kopegi agzindan opmek mi..Sonuna kadar okuyamadım bile, çocuklara üzüldüm en çok. İlaçsız nasıl çözüm bulursunuz bilmiyorum ama terapi falan deneyin.
Normal çocuklar (normal zamanlarda) sokakta toz toprak içinde koşturup kediyi köpeği ağzından Falan öpüyorlar. Bu kadar steril olmak iyi bir şey değil çocukların sağlığı açısından.
Dogru ilk cocugumdan sonra cogu seyi biraktim cunku dinlemiyor elliyor yerlerde yuvarlaniyor.. ben hamilelikte boyle oldum herkes sanki hep boyleymisim gibi yaziyor. Ilac birden birakilip, hormonlar ve bosluga dusunce koruma icgudumde asiri olunca boyle basladi iste.Benim eşimde de var okb. Yağ takintisi var. Ambalajindan tutup çikolata yese bile dakikalarca elini yıkar. Ben eger elimi yikamazsam dokundugum yerlere asla dokunmaz bir daha. Cocugumuz olmadan once ne olacak diye cok korkuyordum. Şu an 1 yasinda kizimiz var ve kendi kendine yemek yiyor. Tabi her yere döküyor. Eşim ilk başlarda zorlansa da alıştı şimdi. Yapacak bir şey yok çünkü. Belki cocuk buyudukce sizde de oyle olur.
Insallah olmaz. Salalim.cogu insan bebehini cocugunu bu kadar dikkat etmeden buyutuyor zaten.. Allah rahatlatsin bizi insallah da kurtulalim.Benim aynımsınız. Ben saldım artık ne olacaksa olsun. Yüzümü günde 10dan fazla sabunla yıkıyorum bunlara ilave. Salın gitsin hiçbi şey olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?