09:00 - 18:00 Kesintisiz Muhabbet

Tamam çek diyecem kararımı verdim gitti

Hoşgeldin hanım abla bende seni bekliyordum zaten :)
Yazdım olanları ama geride kaldı bulup okuyabilirsen yorumunu beklerim ablacım

Gördüm yazdığını canım,hemen çıkmam gerekiyordu ondan yazamadım..
Zorla olmaz bunlar,istenmeyen bir kişi durumuna düşmüşsün sonuçta.
Eğer evlenürsen inan ileride sıkıntı yaşarsın diyorum,buda evliliğine ciddi skıntılar getirir yıpranırsın.
Çünkü aynı şeyleri biz yaşıyoruz şimdi.

Elmayra olsa burayı nasıl buldun !!! der sinirlenirdi bol ünlemli

Yerim onun bol ünlmini

20 Senelik Hayat Hikayem..

Yıl 1993.. 09.03.1993 de yani 20 sene önce bugün Isparta sigorta hastanesinde akşamüstü saat 19.30 da dünyaya gözlerimi açmışım.. Canım Annecim 2 gün sancı çekmiş onun hakkını kesinlikle ödeyemem.. 4 kilo 600 gram olarak doğmuşum..Ailemin İlk Çocuğu ve Sülalemizde İlk torunu olarak dünyaya geldim.. Ama sorun vardı ortada annemde babamda işitme engelli (Yani konuşamıyorlar duyamıyorlar doğuştan.. El işaretleriyle iletişim kuruyoruz) Benim nasıl olacağım merak konusuydu ailemde.. Ve Doğuştan Sağır olarak dünyaya gelmişim (Hamd olsun neden hamd ettiğimi aşağıdaki yazımda anlayacaksın ) Ve Babamda dışarıda bekliyormuş kız mı erkek mı diye.. Halam kız dedi Babamda aman kızı ne yapacam demiş halamda babama tokatı yapıştırmış kız erkek ne fark eder diye babam şoka uğramış (Şimdi anlatırken gençlik işte 23 yaşında baba olmuştum ama şimdi iyi ki 2 kızlarım var diyor) Neyse Annem çalışıyordu o zamanlar 1 senelik ben doğunca bana babaannem bakamamış. Annemde işinden istifa ederek bana baktı.. Sonra bakmış olacak şey değil 1 yaşıma kadar annemin yanındaydım sülalede ilk torun olduğum için annemin tarafından çoook sevildim. Tabi amcalarımı da unutmamak gerek onlarda çook sevdiler beni. Neyse anneannemgil beni hep her fırsatta yanına alırdı oysa ben ıspartadaydım anneannemgil konyada.. Beni alıp konyaya götürürlerdi annemden babamdan ayrı kaldım küçük yaştayken. Aslında mecburduk çünkü annemde babamda konuşamıyor ben onların yanında daha fazla kalamazdım kalsaydım bende annem, babam ve kardeşim gibi işitme engelli olurdum. Konuşmazdım duyamazdım.. O yüzden anneanneme ne kadar teşekkür etsem azdır annemden çok anneannem emek verdi bana ama doğuran annemdi elbette onun hakkını kesinlikle ödeyemem.. 2 yaşımda anneannemin çabalarının sonucunda konuşmaya başlamışım ailem için ne büyük bir mutluluktu o zamanlar.. Şimdi Bugün konusabiliyorsam anneanneme borçluyum hamd olsun beni konuşturan az da olsa duymamı sağlayan RABBİME..

Yıl 1999.. 6 Yaşımdayken Anneannem beni 5 yaşıma kadar hep anaokullara kreşe gönderdi ortama alışayım güzel konuşayım diye.. Ayrıca çok yaramaz bir çocuktum ele avuca sığamazdım.. Nerdeyse 6 yaşıma kadar 4 sene anaokulunda kreşte geçirdim..
Ve İlk darbemi 6 yaşımdayken aldım.. 6 yaşımdayken anaokulundayken annemin babamın yanındaydım ani bir kararla şoka uğradım..

O günü çok iyi hatırlıyorum gece saatleriydi herkes üzgün ve kavgalıydı suratlar 5 karış asıktı.. ne olduğunu anlayamadan kendimi halamgilin evinde buldum annem,halam,babam,eniştem.. hepsi karşıma geçti söylemekte zorlanıyorlardı ben ise o cocuk aklımla neler olduğunu anlamaya calısıordum.. vee Babam açıkladı ‘’ Biz annenle BOŞANMAYA karar verdik ikimizden birimizi seç kimin yanında kalmak istiyorsun ’’ diye sordu.. Şok olmuştum.. Neye uğradığımı şaşırdım ağlamaya başladım ayrılmanızı istemiyorum dedim ama ne yapsam faydasızdı cunku coktan karar vermişlerdi.. Bende o anı hiçbir zaman unutamam.. Ağlaya ağlaya babamı seçtim.. Hani derler ya kızlar babalarına çok düşkündür diye annemi çok seviyordum ama babamı daha çooook seviyordum onsuz yapamazdım..

Yıl 2000.. 1 Sene ayrı kaldılar annemde babamda.. Boşanmışlardı ben hala kabullenemiyordum bu arada babamda içkiye başlamıştı normalde içmez. Ama boşanma olayı oldu diye morali bozuk olduğundan neyse 1 senedir içmeye devam etti. ALLAH babaannemin arkadaşından razı olsun babam içki içiyor diye her sabah erkenden gelir babama dualar okur sureler okur babamın suratına üflerdi.. Babamda o yıllarda hızla değişmeye başladı.. İçki tadını alamamıştı ALLAH ALLAH o sürelerden mı oldu acaba diye düşünmüş.. Sonra yine içki tadı değişik geliyormuş.. Babam dayanamadı Bıraktı içkiyi babaannemin karşısına geçip içkiyi bıraktım bir daha içmeyeceğime yemin ediyorum dedi ve bıraktı şimdi 13 sene oldu içmeyeli ALLAHıma şükürler olsun.. Ama yine de babamın bana zararı hiç olmadı..

Sonra ben hala alışamadım hala ağlıyordum annemi istiyorum diye.. Çok iyi hatırlıyorum amcam annemin yanına götürecekti beni konyaya.. Kaç dakika kaldı varmamıza diye sorup duruyordum.. Anneme kavuştuğumda ikimizin de gözlerinde gözyaşlarımız vardı..

Sonra Babam dayanamadı bana.. Barışmaya karar verdiler.. 1 senelik boşanma sonucu kavuşmayla bitti.. Tabi anneannem ıspartaya yollamam buraya gelin dediyse de babamın işi ordaydı mümkün değildi anneannem inatla vermiodu annemi.. Babamda annemi kaçırmıştı m (Boşanma Sebebini Asla sormayın bana anlatılacak bir şey değil olsa coktan anlatırdım babam sırf benim için annemle barıstı..)

Yıl 2002.. Az Duyduğum için hep ezildim ilkokulda anaokulunda ortaokulda.. Mahallede kavga cıktı beni sucsuz yere rencide etmişlerdi.. Çocuk gitmiş annesini çağırmış annesi de geldi bana tokat attı.. O nasıl tokattı yaa ben hayatımda öyle tokat görmedim neyse ki 9 yaşımdakı i aklımla kafayı yedim.. Hiç kimse beni sevmiyor herkes dışlıyor arkadaşım yok ilgi yok.. Kafayı yiyecektim.. Annemde babamda yardımcı olamıyorlardı bana işitme engelli oldukları için konusamıyorlardı kime ne anlatacaklardı.. O kafayla bir sürü hap içtim intihar ettim.. 1 hafta tıp hastanesinde yattım 15 tane büyük kutulardan olan serum yedim sonra çok şükür kurtulmuş olarak geri döndüm..

Yıl 2005.. Babamı işten çıkartmışlardı.. Emekli olmasına çok az vardı ama yinede emekli edip çıkarttılar.. ve babamda annemde karar vererek konyaya taşındık.. Annemde buradaki fabrikaya işe girerek düzenimizi kurduk..

Yıl 2008.. 14 Yaşımdayken(Aptallık dönemlerim) İlk çıktığım oluyor arkadaşım tarafından ayarlanıyor.. Sevmedim bir türlü 19 yaşında olan birine abi gözüyle bakıyordum.. Neyse zamanla salak gibi kabul ettim ama beni sevmemiş.. Saf hallerimden yararlandı çok kurnaz biriydi 1 sene 2 ay felan cıktık askere yolladım. 6 ay kadar asker yolu bekledim. Veee çok tesadüf bir şekilde beni aldattığını öğrendim.. Ahh ne çocukluk.. Çok ağlamıştım çok üzülmüştüm.. Neyse ki bana cok iyi ders olmuştu..

Yıl 2009.. Hidayete erdiğim Yıl.. Ben Önceden umursamazdım dini değerleri.. Annemde babamda işitme engelli olduğu için ilim görmediler hatta hiçbirşey bilmiyorlardı sadece açık kalmak günah bazı haramları biliyorlardı öyle herseyi bilmezlerdi.. Ben ilk cıktığımdan ayrıldığımda RABBİM karşıma Burcuyu çıkarmıştı.. ALLAH ondan razı olsun her şeyi ondan öğrendim..

Lise 1 deyken hep açık giyinirdim özgürdüm anlayışım şuydu. Yaşlanınca örtünürüz günahları telafi ederiz.. Ne Gaflet! Yaşlanmam garanti miydi? Değildi tabikide.. ALLAHım burcudan razı olsun.. Onunla tanıştım.. Bana kitaplar önerdi Halit Ertuğrulun bütün kitaplarını okudum dini eserlere yöneldim ilimler öğrendim.. Şimdi ki öğrendiklerim denizde 1 damla bile değil hala öğrenmeye devam.. Burcu benim en iyi dostum olmuştu.. Yıllar sonra ilk defa bu kadar gerçek bir dostla karşılaştım.. Ömrümde hiç dostum olmamıştı.. Hep dost zannettiklerimdi.. Ama burcu farklıydı.. Neyse onunla dostluluğumuz 3 yıl sürdü.. Hidayete ermiştim kapanmıştım.. Dini şeyler öğreniyordum.. Annemle babam namaz kılmıyorlardı bilmiyorlardı onlarda çok sey yaşlanınca kılarız diyorlardı.. Bir gün oturdum Perşembe aksamı.. oturdum annemle babamı karsıma aldım anlattım anlattım anlattım tam 2 saat konustuk annemde babamda çok etkilendiler.. ve yarın namaza başlıyoruz dediler.. ve Hamd olsun Cuma günü sabah namazıyla basladık o gündür bugun babam asla namazlarını ihmal etmez keşke gençliğimde kılmaya başlasaydım der.. Kaza namazlarıyla beraber kılıyor hamd olsun.. Annemde calıstığı için yoruluyordu hem kılıp bir süre sonra bırakıyordu ama şimdi devamlı kılıyor hamd olsun.. Hani bir hadis var hayra vesile olan hayrı yapan gibidir diye ona vesile oldum hamd olsun.. Annemle babamın tüm işitme engelli arkadaşlarına doğru yolu anlattım namaza başlamalarına vesile oldum.. Hamd olsun RABBİMe..

Yıl 2009 Yine.. Hakanla tanıştım.. Onu tanıdığımda hoşlanıyordum ama yinede bastıramıyordum duygularımı arkadaş olarak gör diyordu ama olmuyordu içimde kelebekler uçuşuyordu.. ALLAHım galiba aşık oluyorum dedim hiç böyle duygular oluşmamıştı bende sonra açıldık birbirimize yanıma geldi.. Görür görmez aşık oldum hakana.. Ama nerden bilebilirdim ilerde çok sorun yaşacağımı.. Ama yine de bilsem yine de vazgeçemezdim ondan. Farklı cünkü kimseler anlayamasa da benim gözümde farklı bir insandı o..

Hakanı tanıdığımda Dünya sanki etrafımda dönüyordu mutluluktan uçuyordum.. Çıkmaya başladık 03.10.2009 da başladı her şey sonra daha 2 aylık sevgiliyken.. Ona doyamamışken Aralıkta askere yolladım.. ALLAHTAN memleketim Isparta cıkmıştı.. Oraya gitti 3 ay acemiliğini orda yaptı.. Acemilik olmasına rağmen telefonu sokabilmişti konusuyorduk beni yalnız bırakmamaya calısıyordu.. 3 ay cabuk geçti 15 yarıyıl tatilde yanına gittim gördüm onu vakit geçirdik onun yanında zaman dursun istiyordum.. Sonra bitti tabi Usta birliği bingöle çıktı.. Gitti bingöle ordada 12 ay askerliğini yaptı çoook zor günlerdi konusabiliyorduk ama korkuyordum kaybetme korkusu vardı.. ve Şeytanın aklına uydum neden hala bilmiyorum.. macera mı arıyordum acaba hiç bilmiyorum hata yaptım eski sevgilim o zamanlar peşimdeydi hala beni aldattığına pişman olmuştu ona ah etmiştim.. Tabikide ahım tuttu kaza yaptı ölümden döndü.. Acıdım mı hayır.. şimdi gelse yine acımam.. Kendisi şerefsizin teki çünkü.. Neyse hakan askerdeyken onunla mesajlastım konustum hakandan gizli sonra ortaya cıktı tabi kötü amaçla konusmuyorduk ama yinede yanlıştı yaptığım.. Neyse hakan sordu konustun mu diye hayır dedim korktum cunku hakanı kaybetmekten korktum yoksa söylerdim yalan söyledim Eski sevgilim konustuk Merve yalan söylüyor demesine rağmen hakan bana inandı bana güvendi.. Sonra tabiî ki benim vicdanım elvermedi itiraf ettim yalan söyledim evet konustum onunla dedim. Hakan ise cok kırıldı bana o kadar güvenıyordu ki bana oysa.. yapmıştım bir hata.. neyse tabi 3 gün konusmadı benimle trip yaptı haklı olarak.. Neyse günler günleri kovaladı.. Askerlik sonunda bitti.. Kavuştuk derken ama ayrı şehirlerdeydik.. O izmirde ben konyadaydım pek sevinemiyordum.. Ama yinede bitti askerliğini sağ salim yaptı diye avutuyordum kendimi.. Meğer asıl felaket bundan sonra başlıyormuşta ben anlayamamışım..

Askerlik bitti iş aramaya başladı.. İş buldu sonunda Ve doğal olarakta ilgisizlikler başladı ilgilenemiyordu benimle.. İşe git işten sonra ev yemek uyku.. böyle sürüp gidiyordu daha fazla ilgi istiyordum ama yinede her fırsatta mesajlasıyorduk.. ( Bu arada ilişkimiz boyunca hep mesajlastık telefonla konusma gibi bir lüksümüz yoktu az duyuyorum işitme cihazım buna olanak vermiyor MSNdende görüntülü konusamıyorduk işi çok yogun ve ağırdı yoruluyordu doğal olarak anlayacağınız sadece mesajlasıyorduk ) Arada bir gece arar konusurduk ama sadece ben konusurdum oda söylemek istediklerini mesajla yazardı okurdum konusurdum.. 3.5 sene böyle sürdürdük ilişkimizi.. Ayrı mesafeler ne görüşme ne telde konusma ne MSN de görüntülü konusma hiçbiri yoktu sadece mesajlastık ama buna rağmen birbirimize daha cok baglandık cooook sevdik çoook özledik.. arada konusurduk telde kırk yılda bir görüşürdük msnde..

Yıl 2011.. 02.10.2011 Yılında intihar ettim.. Sebeb neydi.. Hidayete ermiştim neydi bu sebeb sizce? İmanı olan hiç intihar düşünür mü hele de 18 yaşındaysam ? Ama oluyor işte..

Neler mi oldu anlatayım hepinize ders olsun..

Hakanla cıkıyorduk hersey yolundaydı ama sorun vardı ortada şunu itiraf etmeliyim ki hakan gibi birisi karşıma ilk defa cıkıyordu beni çok şımartmıştı. İlgilere doymuştum o benden vazgeçemez diyordum bana yalvarıyordu cunku bana coook bağlanmıştı.. Aşk işte.. Bende bunun kıymetini bilemiyordum en ufak kavgamızda ayrılalım diyordum sevmediğimden değildi sadece yalvarışları hosuma gidiyordu.. Ne büyük gaflet ! Bir insanın asla vazgeçilmez olmadığını bilmiyordum sağolsun yaşatarak öğretti.. Neyse Onunda bir insan olduğunu sabrınında bi yere kadar olduğunu bilmiyordum düşünemedim ! Neyse ki tecrübeyle öğreniyor insan..

İşte adım adım felakete yaklaşıyorduk.. Neydi bu felaket ? Hakan sıkılmaya başlamıştı bu davranışlarımdan onu cok üzdüm cünküüü hemde coooooook.. Hakanın ilk zamanlarda asla kıymetini bilememiştim.. bildiğimi sanıyordum ama bilememişim ! Oysa ne cok hedıyelere boğdu beni neler almadı ki bana Tut telefondan farklı farklı hediyeler aldı hep kimsenin aklına gelmeyeceği hediyeler hemde Romantikti hakan Hemde çooooooook ! Odunla bir alakası bile yoktur hep mutluluğumu düşündü.. Neyse o gün işte bunalmıştı benden ilgiler azalmıştı meğer ayrılmak istiyormuş bendende beni üzmemek için söyleyemiyormuş.. söylemeyemediği için cok hatalar yaptı benı sogutmak için iğrenç seyler yaptı ama o zamanda benim gözüm kördü ! korkuyordum deli gibi korkuyordum onu kaybetmek istemiyordum çoook ihtiyacım vardı ona.. Eee siz simdi dersiniz hakan askerdeyken sana cok ihtiyacı varken yalnız bıraktım gittim eski sevgilimle konustum.. İşte ALLAH hiçbirşeyin yanına bırakmıyor ne yaparsan yap hepsini sende bir gün yaşayacaksın kaçısın yok ! Oda beni yalnız bırakıyordu.. Göz göre göre kaybediyordum onu ve sonunda dayanamadı zaten. ! Söyledi Ayrılmak istiyorum dedi şooook ! kaldıramadım.. yalvardım yapma bana bunu ben sensiz yapamam dedim anlayamıyordum onu.. neden bitti ki masallara diyar askımız vardı bizim.. Şimdi anlıyordum galiba onu o ben bir kere ayrılalım dediğimde o da ben gibi cok kötü oluyordu oysa o ağzına asla ayrılalım lafı almazdı ama bu sefer cok ciddiydi evet evet bitti dedi.. Canım çoook yandı onu yeni anlıyordum ama çoook geç artık kaybettim bile onu..

Facede de ilişki durumunu değiştirince.. O an anladım.. bittiğini.. Dayanamadım nefes alamıyordum yanımdada kimse yoktu Pazar günüydü.. yanımda biri olsaydı dertleşseydik eminim yapmazdım rahatlardım ama yoktu işte gittim odama bütün ilaçları yuttum evden kaçtım..
Sonra tabiî ki eve gelip telaşlanmalar polisi aramalar poliste beni buldu telaşla hastane..

Midem yıkandı yine kurtulmuştum.. Ne zaman bitecekti benim çilem.. Keşke doğmasaydım sanslı olarak gelmedim ki bu dünyaya..
Neyse 4 gün hastanede kaldım.. Hakanı sorarsanız o yanımda olmadı tam tersine ilaçları içerken bile inanmadı umursamadı sonra hakaretler etti.. canım çoook yanıyordu ama elden ne gelir..

Hastanede işte o an anladım kimse seni ailenden baksa önemsemiyor azizim ! Öğretmenlerim Müdürüm hepsi hastaneye damladılar.. Benden asla böyle bir şey beklemezlerdi cünkü onların gözünde ben terbiyeli sessiz sakin imanı güçlü bir kızdım ! Okulda bütün kızlara örnek bir kızdım ! Kimse yaptığıma inanamamıştı.. Onur belgesi bile almıştım örnek insan diye.. Neyse dostum burcu ve Hanife de yanımdalardı yalnız bırakmadılar beni sağolsunlar..

Bitti sonra 3 ay cehennem gibi bir hayat geçirdim yaşıyor muydum? Bilmiyorum yaşamıyordum aslında.. Sonra yavaş yavaş kendime geldim..
Kimseyi üzmeye hakkım yoktu cünkü.. Neyse ki hakanda hatasını anlamış olacak ki ama haklıydı ayrılmakla neyse bensiz yapamayacağını anladı geri döndü barıştık.. Tercübeler edindim asla durduk yere ayrılalım demiyordum artık ikimizde biliyorduk ki kimse vazgeçilmez değil.. Annesi de bu olayları biliyordu onu üzdüğüm için istemedi beni o günden beri istemedi mücadele ettim anlattım hepiniz zaten biliosunuz olayları annesiyle ilgili sebeb buydu annesi istemiyor ama mücadele ediyorduk kadın istemiyor olmuyor !

Yıl 2012 Okuldan liseden mezun oldum.. Özürlü memurluk seçme sınavına girdim hiç çalışmadım oysa ! olanlardan sonra hala yaralarım kapanmamıştı çalışamadım.. Girdim Puan Açıklandı 85 ! Çığlıklar Sevinçler.. RABBİMe hamd olsun memur oldum..

Yine Agustos ayındayız tatilde anneannemgilin köyündeyiz telefon..

Anlattığım o çok sevdiğim burcu dostum olan burcu kaçmış! Kocaya kaçmış şoook ! kimse ondan beklemez cünkü.. Neyse ertesi gün ninemi kaybettim.. çok üzüldüm .. Sonra 1 ay sonra o sevdiğim dostum bana bir daha görüşmeyelim deyince al bir darbe daha..

Şimdi hala arayıp sormaz.. Evlendi kocasını buldu daha ne yapacak beni ! ?
Neyse 1 tane dostum sandığım kişiyide kaybettim böylelikle.. Aileden başka yar yok bu dünyada..((O arkadaşımla barıstık sımdı 1 bebeği var hala samimiliğimiz devam ediyor şimdi ))

Hiç yokluk görmedim her istediğim alındı hamd olsun.. Hayatımda hep ailem tarafından coook sevildim ama yinede zorluklar içinde yaşamaya calıstım az duymanın zorlukları o kadar cok ki.. Efendim diyorsun bişey diyor anlamıosun tekrar soruosun onlarda sıkılıp ofluyor pufluyor..

Kimse beni çekemez oysa.. İşitme engelli bir ailenin cocuğu olmak cok zordur.. Sinirli olur bişey anlatırsın anlamazlar.. tekrar anlatırsın yine anlamazlar..
Aynı şey içinde konumsak benim için gecerli anlayamazsam efendim diyorum utanç verici gercekten ! ama ne yapabilirim RABBİM beni yaratmış.. Ama faydasıda var ne mi? Duyamadığım duymadığım seylerde sorgulanmayacağım sınıfta iş yerinde kalabalık ortamda herkes birbirine karsı dedikodu yapar ben duysamda anlayamam ki biri tane tane konusacak ki öyle anlarım ama öyle olmuyor benim için tane tane konusacak halleri yok yaa! O yüzden bu yüzden sanslıyım duymuyorum RABBİM bana duymadığım seyler için sorguya çekmeyecek hamd olsun..

Ama çok zor bakıyorsunuz kalabalıkta arkadaslarınız bir şeyler anlatıoo siz de bos bos dinliosunuz ama hiçbişey anlamıosunuz oysa cok komik seyler anlatıoo herkes gülüooo ama siz anlayamadınız gülmüyorsunuz zorla gülümsemeye calısıorsunuz mahcup olmamak için ! İnanin çooook zor ! Ne yapalım kader.. RABBİM hakkımızda hayırlı olanı versin.. Şimdi ise aynı hala hakanla aramızda olanları biliyorsunuz hala ayrıyız.. Rabbim hakkımızda hayırlısı olanı versin..

Hakan bana çoook sey kattı bütün acılarımı sardı unutturdu değerli olmamı hissettirdi.. Tabi çoook kırdı da ama ben kırdığı seyleri hatırlamak istemiyorum nedense.. Hep onu iyilikle anmak istiyorum .. Çünkü gerçekten o iyi birisi..

Heyhat ! 2013 Yıl.. 20 yaşıma giriyorum bu tecrübelerle.. Daha çoook sey yasadım ama hepsini anlatamam kii çoook uzun roman gibi hayatım var aslında.. Herşeye rağmen mutlu olmalıyız.. Çok sükür ya gözlerim görmeseydi ya ya yürüyemeseydik.. Herşeye şükür etmemiz lazım..

Görünen o ki sakın sevdiklerinizi küçük seyler için kırmayın unutmayın ki hayat çoook kısa..

Kırdıysanız özür dileyin Üzdüyseniz yanında olun..

Ben 3.5 senelik ilişkimi asla kolay gelmedim buralara kadar.. Hep sabrettim özledim özlediğimden hep ağladım ama sabır sabır sabır.. 1 sene görmedim sevdiğimi.. Şimdi 1 sene 1 hafta oldu görmeyeli günleri sayıyor muyum evet sayıyorum saymaz olur muyum ! 1 ay görmedim sevdiğimi diye üzülenler bana bakın da şükür edin..

Herşeyin kıymetini bilin yoksa her şey çok geç olur.. Ben bilemedim siz bilin !

Dün Gece arkadaşımdan mesaj geldi telime yardım et ölüyorum diye dedim neden sevdiği tarafından sevmiyorum seni demiş. Arkadaşım acılara alışkın değil benim nelerden geçtiğimi bildiği için benden yardım istiyordu ismini tabiî ki vermeyecem.. Yardımcı oldum onada umarım onunda düzelir..

RABBİMe Emanet olun canlarım İyi ki sizler gibi bir dostlarla tanışmışım..

Bunu facede arkadaşlarımla paylaşmak için yazmıştım ders alsınlar hayatımdan hatalarımdan,onlarda benim hatalarımı yapmasınlar diye..

Bunu mart ayında paylaşmıştım..
Şimdiyse..
Hayat gerçekten çok ilginçmiş..
Belki sizlerde okumak istersiniz :)
Çok uzun ama

Çok haklısın abla senin hayat tercüben daha fazla bu yüzden merak ettim yorumlarını hakkımda hayırlısı olsun inşeALLAH..

Yukardaki uzun yazım hayat hikayem.
Martta doğum günümde yazmıştım..
Şimdiyse düştüğüm duruma bakar mısınız
Gerçekten hayat çok ilginç..

Çok haklısın abla senin hayat tercüben daha fazla bu yüzden merak ettim yorumlarını hakkımda hayırlısı olsun inşeALLAH..

Bana göre olmuyorsa asla olmaz,biraz katı bakıyorum ben bu ilişkilere,br taraf istenmiyorsa olmuyor işte..
Gençlerin hatası şu..
Bz sevgimizle aşkımızla bunu yeneriz,aileler anlaşamasada biz anlaşıyoruz ya mantığı oluyor sürekli.
Oysaki buzdağının arkası öyle değil.
Tek kişi ile evlenilmiyor maalesef,bunun arkasına daima aileler olacaktır.
Sana tek tavsiyem ileride üzüleceğine şimdi üzül inan daha iyiolacaktır senin için.

Teşekkür ederim abla eminim sizler sayesinde bu üzüntümü de unutacam inşeALLAH sonunda ölüm yok ya

Teşekkür ederim abla eminim sizler sayesinde bu üzüntümü de unutacam inşeALLAH sonunda ölüm yok ya

Unutacan canım merak etme.
Kızımada hep şunu derim çok üzücü ama.
Bir çok anne baba evladını yitiriyor,yada şehit veriyor geri geliyormu o evlatlar .
Hayır gelmiyor değilmi,yüreklerinde yaşıyor o acı.
Sevgili iken ayrılmakla,bunun arasındaki fark bu işte..
Zman herşeyin ilacı değilmidir.

Çok haklısın abla RABBİM kimseye yaşatmasın.
Evlat acısı çok daha kötü..

Ah Merve ah
Sonunda bitirdim yazını ( bilenler bilir ben uzun yazılar okuyamam, 3 kez ara verdim Quarta'ya yorum attım geri geldim devam ettim )

Çok zor bi hayatın varmış kabul ama herkesin imtihanı farklıdır ( Bende 17 yaşımda ölümden döndüm )
Kimi sağlığıyla, kimi aile, kimi eş ile sınanıyor maalesef

Ama ilişkinize gelince hala bitmesi en iyisi diyorum
Çift taraflı çok hatalar yapılmış
Ve hataya adeta alışılmş gibi
Evlenseniz de değişmezmiş gibi

Artık beyaz sayfalar açman lazım hayatında

Ha bi de ben olsam O burcu ile barışmazdım bile ne eski samimiyete dönmesi
Evlendi diye beni siliyo madem, işi düşünce de ben ona pardon tanışıyo muyduk derim

Teşekkür ederim canım..
Aynen öyle uzaktan hatalar hep oldu.
Bir yanyana görsen bizi aramızdan su sızmaz..
Ama uzun süreli hiç kalmadık tabiki..
Kimbilir evlenince aramız nasıl olurdu hiç fikrim yok inan ki..
Hayırlısı olsun hakkımızda canım..
Bu arada okuduğun için teşekkür ederim

Ha bi de ben olsam O burcu ile barışmazdım bile ne eski samimiyete dönmesi
Evlendi diye beni siliyo madem, işi düşünce de ben ona pardon tanışıyo muyduk derim

Aslında öyle yapacaktım ama malum kader bu ya.
Yanıma geldi yani, aynı okula düştük yanıma geldi
Senin dediğin gibi yapacaktım ama baktım 7.5 aylık hamileymiş..
Şimdi yapsam benim vicdanım rahat olmayacak belki hamilelik hormonları yüzündendir belki ailesi onu kabul etmedi o sinir anında benimle konuşmak istemedi diye geçiştirdim ALLAH büyük canım..

Ama uzağı yakını olmaz ki
Seviyorsunuz ve evlilik düşünüyorsunuz madem mesafeler var diye başkasına bakamazsınız ki

Bende 15 ay asker yolu bekledim
Ve Hakkari'deydi
Anlayabiliyorum yani
Telefon bile gelmediği günler çok olur, acaba yaşıyor mu diye düşünür insan vs. işte

İşin içine böyle güveni sarsan hatalar girdiyse telafisinin olmayacağını düşünüyorum
Zaten misillemeye dönmüş gibi
Hakkınızda hayırlı olsun ama ayrı ayrı mümkünse

Ben 12 yıllık dostumu sildim
Pişman değilim

Ama o tiyatrocuydu hak etti yani dubareden hafıza kaybını oynamıştı bize

Ben 12 yıllık dostumu sildim
Pişman değilim

Ama o tiyatrocuydu hak etti yani dubareden hafıza kaybını oynamıştı bize

çek ya hatırladım o hikayeyi..yuh ama ya nasıl da rol kesmişti size...ailesi ne tepki vermişti peki onu hatırlamıyorum bak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…