09:00 - 18:00 Kesintisiz Muhabbet

hem görüntüsü hem lezzeti çok hoş oluyor, birde üstüne biraz hindistan cevizi serpiyorum gayet güzel işte ,

bi de ben ilk bana misafirler gelirken 4-5 çeşit yapardım baktım ben gidiyorum, bisküvi çay koyuluyor , kv de aynı gelen giden herkese hemen bisküvi koyuyor bende artık saldım ya tek çeşit yapıyorum yanına tuzlu kuru pasta en fazla yeter de artar bile çalışan insan olmanın avantajını kullanıyorum işte çalışıyorum yoğunum vs vs

bizde de aynı pek hamurişi yapmıyorum o yüzden yenmiyo çünkü ,

peki normal tepsi böreğini yaptım soda dökmeden önce üzerine yoğurt yada yumurta sürüyomusun

bizde de aynı pek hamurişi yapmıyorum o yüzden yenmiyo çünkü ,

peki normal tepsi böreğini yaptım soda dökmeden önce üzerine yoğurt yada yumurta sürüyomusun

Yok ben tek iç harcı kullanırım normalde de yoğurt kullanmam
Bak şöyle tamamı

SODALI BÖREK
MALZEMELER
• 6 adet hazır yufka
• 1.5 Şişe maden sodası
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
• 2 adet yumurta
İÇ MALZEMESİ
• Beyaz peynir
• 1 demet maydanoz
Sodalı börek nasıl yapılır?
• Tepsiyi yağlayın
• 1 yumurta yağ ve sütü çırpın,içi hazırlayın
• Önce yufkanın birini tepsiye dizin
• Üzerine sostan gezdirin
• Sonra ikinci yufkayı serip yine biraz sos dökün
• Peynirli için yarısını bu kısma serpiştirin.
• Daha sonra iki yufkayı da aynı şekilde yerleştirin ve kalan içi yayın.
• En son iki yufkayı da yine soslayarak yerleştirin.
• Bir buçuk şişe sodayı böreğin her yerine gezdirin.
• Kalan sosa bir adet yumurta kırıp çırpın ve böreğin üstüne sürün.
• Böreği fırına vermeden dilimleyin
• 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

Yok bizimkiler pasta böreksiz yemek bile yemiyo
Ben çok şaşırmıştım
Bi tek iftarda normal sulu yemek pilav vs. yedim ben onlarda
Hep pasta, börek, poğaça, çay ne alakaysa salata bazen köfte

bizde 476 tl bayıldık batmandan sadece anadolu jet kalkıyo

Sodalı börek varya akşamdan hazırlayıp dolapta bekletirsen içine çeker nefiz olur, bir ara bende çok yapıyordum bunu tadıda çok güzel oluyorrr ..Yafrummm yapınca bir tabak yollarsın demiiiii

yeni gelinden el emeği bişeyler bekliyor sovr yaa
en az 4 çeşit yaptım şimdiye kadar
8 çeşide çıkmışlığımız var annem yardım etti ama onlarda da sağolsun.
ben pratik şeyleri seviyorum ama yinede yorucu yaa rendele yıka kes biç :))

Sodalı börek varya akşamdan hazırlayıp dolapta bekletirsen içine çeker nefiz olur, bir ara bende çok yapıyordum bunu tadıda çok güzel oluyorrr ..Yafrummm yapınca bir tabak yollarsın demiiiii

Evet öyle yazıyodu da
Ben bekleyemiyorum
Akşamdan pişiriyorum ki sabaha hazır olsun, hem sabah kurabiye vs. için fırın lazım oluyo diye hemen yapmam gerekiyo

Yollarım abla misafirlerden kalırsa

Yok bizimkiler pasta böreksiz yemek bile yemiyo
Ben çok şaşırmıştım
Bi tek iftarda normal sulu yemek pilav vs. yedim ben onlarda
Hep pasta, börek, poğaça, çay ne alakaysa salata bazen köfte

pasta börek poğaça tarzı şeyleri çayın yanında misafrile seviyorum ben
günlük hayatta tercihim ana yemekler .:)
salata vazgeçilmezim, yoksada cacık yerim mutlaka

tişkürler çekirge aldım tarifi en kısa zaman da yapıp her zamanki gibi iş arkadaşlarım üzeirnde deniycem bakalım , ben aynı tarifi sodasız yapıyorum valla pek lezzetli olmuyodu sodayla daha güzel olucaktır

valla böyle şeylerin karşıklıklı olması taraftarı olmasamda ben gittiğimde ikram diye bişi kalmamış yani hani gündüz gezmelerinde vardır elbet ama , bize gelenler akşam yemek sonrası geliyor ee herkes karnı tok oluyor haliyle o yüzden de fazla ikram yapmıyorum artık ilk başlarda yaptım yeni gelinin becerebildiğini gördüler işte,

Bende bi kere çok abartmıştım ama hep kaldı
Hemde bolca yapmıştım çünkü

Artık 4 çeşitle sınırlandırıyorum kendimi, bitiyo da hemen hemen

Sodayla çok güzel oluyo
Eşim pek hamur işi sevmez hemde kilo alıyorum diye yese bile bi dilim yer
Bundan 3 dilim yiyo
Bizimkiler yapıyodu da böyle güzel olmuyodu diyo
Benimki zor sanıyo halbuki tek fark bi şişe soda

Öğle yemeği de yedim ama canım börek istedi ki

Bir de o irmikli tatlıyı ben ikiye ayırıyorum, bir kısmına kakao ekliyorum.
İkisini farklı kaplarda incecik soğutuyorum. Sonra şekilli kesip, bir beyaz
bir renkli olacak şekilde üst üste dizerken aralara da ceviz, fıstık vb şeylerden
ne varsa atıyorum.

Bende hiç irmik almadım
Ondan galiba denemedim
Yoksa kusur kalmam o tarz şeylerden

amaaan dinlerken yoruldum , güzel oluyodur elbet ama o kadar el becerim yoktur paramparça yaaprım ben onu :) her türlü lezzet aynı iştee zaten misafiri sevmem hep arkadaşlaırm gelsin yeter bana kendimi pek bi kötü hissettim

Evet öyle yazıyodu da
Ben bekleyemiyorum
Akşamdan pişiriyorum ki sabaha hazır olsun, hem sabah kurabiye vs. için fırın lazım oluyo diye hemen yapmam gerekiyo

Yollarım abla misafirlerden kalırsa

Akşamdan hazırla bak gör aradaki farkı,önce böreği pişiririsin sonrada kurabiyeleri ben anlamam ayır bir tabak bana

Yarın gelirim size görürsün
Çok iyi anlıyorum seni sovr Gelecek olan kişinin kim olduğu önemli

Bende hiç irmik almadım
Ondan galiba denemedim
Yoksa kusur kalmam o tarz şeylerden

Çekirgem, senin böreğin yeter bide pastan :))))))))

Son düzenleme:
Akşamdan hazırla bak gör aradaki farkı,önce böreği pişiririsin sonrada kurabiyeleri ben anlamam ayır bir tabak bana

O zaman sosisli milföyü akşamdan pişireyim
Sodalıyı sabaha kadar bekleteyim

Pastayı hazır kekten yaptık mı fırın işi tamamdır
Bi de yanına kısır, yeter işte

Merhaba kızlar;ben 5 senelik evliyim eşimle 8 ay içinde tanışıp evlendik.eşimi babaannesi büyüttüğü için onu annesi olarak görüyor.biyolojik annesi ve babası isvecte yasıyor.evlendiğimizde babaannesinin yanında yaşadık.kadın 90 yaşında şuan.ama nişanlılık süresince ne beni ne ailemi istemedi kadın.evlendikten sonrada birsey değişmedi annemler evime gelemiyordu neyse 1,5 sene sonra ayrı eve cıktık eşimle ama eşim babannesine deliler gibi baglı.ayrı eve cıktıgımızdan bu yana haftanın 3-4 günü onun yanında kalıyor bense evde yanlız kalıyorum ama ailem bu durumları bilmiyor üzülürler diye söylemiyorum.5 sene içinde cok mutlu zamanlar gecirdiğim söylenemez.birbirimize güzel dakikalar ayıramadık.eşim bankacı birde bu sorunlardan kurtulmak için dalışa başladı nerdeyse her hafta sonu şehir dışında antalya muğla vs.birbirimizden kopucaz neredeyse.başkasıyla aldatma olaylarıda oldu.bana değer verdiğini düşünmüyorum.yanlız kaldığım gecelerde can sıkıntısından arkadaşlarımla konusuyorum erkek arkadaşlarımda var onlarda bu durumları az cok bildiği için benimle görüşmek isteyenler bile var.yanlış seyler yapmak istemiyorum.ben allah a baglı imanına bağlı bir insan olmak isiyorum.kapanmak istiyorum eşim soguk bakıyor.onun amacı işi bırakıp dalış okulu açmak güneye yerleşmek cocuk istiyorum aramızdaki ilişkiyi düzeltelim önce diyor.durmadan her saat bası babaannesiyle konusuyor telde.birde yanımda değil ayrı bir odada bırbırbır konuşuyor.sizce bir kocanın? Eşini bu kadar yanlız bırakabilmesi doğru mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…