09:00 - 18:00 Kesintisiz Muhabbet

Bişey sorcam ama kimse yok
Denenmiş poğaça tarifi istiyorum
Mayalı yapmadım ben hiç, bekleyemem diye
Diğerleri de puf puf olmuyo

As.
Bi sen bebişim dememiştin tam oldu
Eki Görüntüle 1036690

Şöyle mesela

güzelmiş hmm nette örnekleri vardır
benim de iş yerinden kızlarla günüm var her biri birbirinden üstün olayım diye her seferinde yarışıyorlar
en son ben aldım hepsinde göreyim de falso vermiyim diye
bunu kimse yapmamıştı yapayım bari

Son düzenleme:
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
yarım litre ılık süt
125 g margarin ya da tereyağı
2 yumurta (akları içine sarısı üzerine)
yeteri kadar un
üzeri için

2 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı şeker
susam ya da çörek otu (isteğe bağlı)
Maya ılık süt ile çözdürülür. Şeker, oda sıcaklığında margarin, yumurta akları karıştırılır. Üzerine bir miktar un ve 2 tatlı kaşığı tuz eklenip hamur yoğurulmaya başlanır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar unu yavaş yavaş ekleyiniz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurunuzun üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakınız. Mayalanan hamurunuza istediğiniz şekli verip üzerine şekerle çırptığınız yumurta sarılarını ve susam ya da çörek otunu ekip 175 derce fırında pişiriniz.
Ben şekil veririken şu işlemi uyguladım; hamurdan küçük bir parça alıp avuç içi kadar açtım hamur keseceği yardımınya hamurun yarısına kadar 4-5 şerit kestim sonra kesik olmayan kısından rulo şeklinde sarıp yarım ay şeklini vermek için hamuru iki ucundan büktüm. İçine herhangi bir iç malzemesi koymadım isteğe bağlı iç malzemesi kullanabilirsiniz
buda tarif.

Ben sevmem gün mün
Bizim işyerindekiler de gün yapmıyo ama hep birbirine gidiyo dediğin gibi
Burda arkadan konuşanlar çağırmışken o konuştuklarını bile çağırıyo evine
Ben hiç birine katılmaıdm, çağırmadım da

Kolay gelsin sana

Çilek o tarifi denedin mi ?
Şuyu maya için çok beklencek mi, ben sabırsızımdır bişey varsa hemen olmalı kafasını yaşıyorum

Hepsi girince güne bende girmek zorunda kaldım gidip geliyoruz işte

denedim canım hayır çok bekmeliyorsun yazıyo zaten tüm malz.karıştır hamur yap sonra 1 saat dinlendir zaten kabarıyor hamur.

bir de sana kurabiye tarifi vereyim çok basit geçen börek yaptım fırın yamışken bir de kurabiye yapayım dedim ama çok kolay ve güzel oldu ilk defa denemiştim.

2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz içi
1 paket margarin
alabildiği kadar un.(kulak memesi yumuşaklığında)
kurabiyeler hafif pembeleşince çıkartıyorsun üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiyorsun bu kadar yuvarlakları ceviz kadar yaptım ufak ufak tek atımlık çok güzel oldu

genşler selam.
napıyorsunuz?
başım çatlıyor. regl oldum. her yerim ağrıyor.

Tatlı tarifi çokça var bende
Teşekkür ederim

Böreğin yanına bi de poğaça düşünülür ya , o poğaçayı ben mayasız yapıyodum o da puf puf olmuyodu ondan mayalı denemek istiyorum bu kez

genşler selam.
napıyorsunuz?
başım çatlıyor. regl oldum. her yerim ağrıyor.

Hoşgeldin ipek ,geçmiş olsun
dün de ben öyleydi doğumdan sonra hiç ağrımazdı dün feci ağrıdı korktum o ağrılar geri mi gelecek diye
acaba öyle mi oluyor ne güzel 1 yıldır hiç ağrımıyordu

saol canım ya. benim lisede yatak döşek yatardım. Okuldan izin alıp gelirdim o derece olurdu. Zamanla azaldı ama hiç bitmedi.
İlk gün sürünüyorum. Feci baş ağrısı yapıyor bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…