1+1 ev

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gectigimiz ay 3+1 olan evimizi ve eşyalarımizi satıp 1+1 eve yerleştik eşimle ☺ 65 mt² ama balkonu cok büyük, neredeyse bir evin salonu kadar ve camla kapatılmış. Oyle olmasa sigabilmem imkansız. Cunku butun ivir zivir esyalar balkonda simdilik. Mutfagim Amerikan mutfak ve malesef koridor yok. Siz 1.5+1 bakabilirsiniz. Oyle dairelerin mutfağı ayri oluyor.
Yalnız cok misafiriniz geliyorsa sıkıntı olabilir. Minicik ev, kendimiz zor sığıyoruz bide misafir tıklım tıklım olabilir tek sıkıntımız özel diye birşeyimiz kalmadı. Eşimin butun telefon konuşmalarını duyuyorum keza oda benimkini oyle. Genelde o evde olmadiginda konusmayi tercih ediyorum.
Çok küçük mt² evleri tercih etmeyin, önünde kocaman apartman olanlarida seçmeyin. Çünkü zaten ev küçük olunca iyice duvarlar üstünüze ustunuze gelebilir. Benim önumde orman olduğu icin ev karanlık sikici olmuyor. Baska sorunuz varsa cevaplarim
Yazmayı unutmuşum, coook memnunum

Bence olabilir.Kullanisli ve nispeten geniş olursa neden olmasın.Kiraya vereceğiniz para ile mal sahibi olursunuz.Sonsuza kadar oturmayacaksiniz sonuçta.Borcu bitirince satıp daha geniş bir eve çıkarsınız.

Biraz diş sıkmayinca bir şey sahibi olunmuyor.Yoksa kim istemez geniş ferah lüks evlerde oturmayı.

5+1 de oturuyorum kullandigim alan 2+1 kalan 3 oda sadecr temizlik yuku bana, cocuk olmasa ve hic dusunmesem 1+1 kesinliklr candir ama ilerde cocuk fikriniz varsa mutlaka en az 2+1 e gecmeniz gerekecek cunku o minicik bebeklerin bizden cok esyasi var oyuncagi ana kucagi bebek arabasi kuveti ivir ziviri derken bir oda dolusu esyalari oluyor.... ama ben hic cocuk yapmam diyorsan bosuna esyanin ameleligini yapma kucuk ev ucuz yasam demek faturan az gelir cabuk isinir cabuk temizlenir alan olmadigi icin gereksiz alisveris yapmazsin filan....

Eğer bütçem ona yetiyorsa muhakkak alırdım. Oturmak istemiyorsam da kiraya verip, aldığım kira ile 2+1 ev tutardım. Benim yaşadığım şehirde 1+1 evler genelde yeni binalar olduğu için kiraları da 2+1 evlerden daha pahalı oluyor. 5 - 10 yıllık, temiz bir eve kiraya çıkarsınız eğer kiradan aldığınız para karşılıyorsa ya da sizi zorlamadan üzerine biraz ekleyebilirseniz.

2 kisi kalacaksiniz illaki gelen giden olacak evinize 1+1 mutlu etmeyebilir sizi. Boyle evler yatirim amacli alindiginda mantikli.

Son derece minimal yasayan bir cift arti bir cocuk olarak 2 oda 1 salon bize yetmiyor. 1+1 ne zaman mantikli,soyle soyleyeyim bogazda yali dairesi falansa,ya da akilli ev falansa,fiyati yuksekse ve her sene katlanarak artan bir ozellikteyse mantikli. Yoksa çöp.

Bence gayet mantıklı düşünmüşsünüz. Öğrenciyen 2 kişi hatta 3 kişi çok rahat bir şekilde 55 metrekare 1+1'de senelerce yaşadım. Apartmanda 2 daire hariç diğer 18 dairede aile yaşıyordu. Şuan hem kira verip hem birikim yapmakla uğraşacağınıza alın ufakta olsa bir ev. Para kiraya gitmemiş olur. İlk etapta çocukta olsa benim düşünceme göre sıkıntı değil. İleriki zamanda daha büyük bir eve geçeceğiniz zaman satarsınız. Ya da kiraya verir kendinize katkı sağlarsınız. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.

3+1 (120mt) eveyim .Çocuk yok.

Bir odada ütü masam, gardrop ,aynalı taki ve makyaj dolabım var. O odada üst bas giyiniyorum. Makyaj vb hep orda yapıyorum. Ütüleri de o odada yapıyorum. Kaş bıyık gibi özel işlerim de orda oluyor.

Diğer odada sadece yatak ve komodinler var. Ebeveyn banyosu da bu odada. Oda küçük. Bir uzun şifonyer var bi de. Zaten baska şey de sığamaz.

Diğer odamda bir küçük köşe takımım var. Bir de kitaplığım. Orda bazen kitap okurum. Eşimden ayrı bi şey izleyeceksem orda izlerim.

Benim kuzenlerim çok gidip gelirler bana. Bende de pijamaları elbiseleri dis firclari filan vardır. Gelince benden esya istemezler. Her şeylerinin yerlerini bilirler. Geldikleri zaman o odada kalirlar.

Annemler yengemler de sık gelirler. O odada bamaz kılarlar. Seccadem filan ordadır.

Bazen kuzenlerimle özel bi şey konuşacaksak ve eşimin bilmesini istemiyorsak yine orada otururuz. En sevdiğim oda❤

Oturma odasi ile mutfak standart zaten. Ama mutfagim küçük. Banyom büyük

Bu eve gayet güzel sığıyoruz. 2+1 olacaksa da odaların büyük olması gerekir.

1+1 var yan taraftaki dairede. Evet çok güzel ama evli bir cift için cok ideal değil.

Kuzenleriniz gelse nerde kalacaklar mesela. Ya da bir başkası.

Ya da eşinizden ayrı takilmak isteseniz... kaş almak isteseniz vb oda lazım olmaz mi...

Bilemedim.

Ben olsam o evi alıp kiraya veririm.

Kendim daha geniş bir eve çıkarım.

2+1 evde tek başıma yaşıyorum, salonum mutfağım birlikte, az eşyam var minimalist takılmayı severim. Ancak sığıyorum, bir oda yatak odam diğerine çamaşır ütü vs ekstralar ancak sığıyor. Mutfak ve salonun bir arada olmasının bir zararını görmedim sadece yemek kokuyor ve çabucak ekmek kırıntısı vs oluyor. Bence 2+1 bakmakta fayda var, evlenirsem de çocuk yokken böyle bir evde yaşayabilirim

1+1 var 1+1 var. 55 60 m cok az degil mi
eve zorlasan zar zor sigarsin bir suru seyini satmak zorunda kalirsin ee cocuk olunca nasil olacak. Bence zor 2+1 bile cok cok iyi olmuyor. Ama 2+1 mecbur fiyat performans olarak 3 lerde cok daha pahali oluyor
1 1 evi satin almaktansa 2 1 e kiraya cikin derim

Ben stüdyo 50m2deyim. Oluru var ama eşyalarım zor sığıyor. Dolabım tıklım tıkış
Mutfak eşyası çoksa veya giysi çoksa zor, sığmazsın.

Tek kişiye 1+1 diyorum

2 kişi en az 80m2 derim. Benim bu eve karantinada flörtüm geldi yok olmuyor yani sürekli dip dibesin burun burunasın hiç alan yok.

Çocuk olunca zaten hiç olmaz. Çocuk sevmem diyorsanız 80m2, severim diyorsanız 100m2 bakın derim.

Son düzenleme:
benim de hayalim 1+1 ev işi olmasın 1 saatte pırıl pırıl yapıp kitap okurum kurslara giderim arkadaşla buluşurum spor yaparım.ama maalesef 4+1 birde kiler ve 2 banyo 2 balkonlu bir hangarda yaşıyorummm.her gün saatlerce temizlik yapsam da asla yetmiyor bir tarafı temizliyorum diğer taraf kirleniyor ve tüm odalar kullanılıyor her gün maalesef.1+1 canına değer verenler için benim evde erken yaşlanmak isteyenler için ha ha ha

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…