1.5 yaşındaki kızım beni sevmiyor

Eşinizle boşanmanın eşiğinden geçmişsiniz.
Ve çocuğunuz size bağlı olmadığı gibi eşinize de bağlı değil.
Acaba hala kavga-gürültü devam ediyor mu evde?
Çocuk belki de kendini sizin yanınızda güvende ve mutlu hissetmiyordur?

Ek olarak kesinlikle çocuk psikologuna danışın. Bir sorun olmasa bile içiniz rahat eder.

kızım 1 bucuk yasında ilk dogdugunda beni emmemişti. 3-4 aylık oldugundada benı tanımıyordu hep ılerde gecer ogrenır dıye umıt ettım. 8 aylık oldu 9 aylık oldu benı annesı olarak bılmıyordu herkese gıdıyordu. derken 1.5 yasına geldı hala benı bilmiyor gıbı ve sevmıyor. bana karsı hıc ılgısı yok babasınada oyle ama babaya oranla bana daha ılgısız otızmmı dıye dusundum arastrdm ama alakası yok cok akıllı cocuk. ama benı bu akşam cok uzdu babaannesıne bırakmıstm bugun almaya gıttım o zaman opmek ıstedım koşarak babaannesıne gıttı ve ben cok uzuldum herkesın ıcınde bellı edıyor.
calısıyormusun dıye soran olursa ev hanımıyım ve cocugumla cok ıyı ılgılenıyorum beslıyorum sevıyorum. babaannesıne hafdada bır felan gıdıyor hep bırakmıyorum yanı 24 saat yanyanayız. şiddet felanda uygulamıyorum tabıkı hanıı soran olur dıye soyluyorum gayet ıyı anneyım ama neden bu durumdayım sızce?

canım cocuk gibi davranmayı denesen.?seni anne olarak biliyordur ama bazı cocuklar doğustan mesafeli...Mesela al eline bir balon evde kendi kendine oyna vs vs.. Fazla ilgiden de bunalıyor olabilir.

kızım 1 bucuk yasında ilk dogdugunda beni emmemişti. 3-4 aylık oldugundada benı tanımıyordu hep ılerde gecer ogrenır dıye umıt ettım. 8 aylık oldu 9 aylık oldu benı annesı olarak bılmıyordu herkese gıdıyordu. derken 1.5 yasına geldı hala benı bilmiyor gıbı ve sevmıyor. bana karsı hıc ılgısı yok babasınada oyle ama babaya oranla bana daha ılgısız otızmmı dıye dusundum arastrdm ama alakası yok cok akıllı cocuk. ama benı bu akşam cok uzdu babaannesıne bırakmıstm bugun almaya gıttım o zaman opmek ıstedım koşarak babaannesıne gıttı ve ben cok uzuldum herkesın ıcınde bellı edıyor.
calısıyormusun dıye soran olursa ev hanımıyım ve cocugumla cok ıyı ılgılenıyorum beslıyorum sevıyorum. babaannesıne hafdada bır felan gıdıyor hep bırakmıyorum yanı 24 saat yanyanayız. şiddet felanda uygulamıyorum tabıkı hanıı soran olur dıye soyluyorum gayet ıyı anneyım ama neden bu durumdayım sızce?

Anne olarak üzülmekte çok haklısınız.Bir pedagogla görüşseniz faydası olur mu acaba?

Olur mu öyle şey canım,sana öyle geliyordur.Ama sen hep inceleme halinde tedirgin olursan çocuğa da yansır.
Emzirmeye bağlayıp kendini üzme.Ufacık bebekler bakıcılarına bile bağlanıyorlar.
Evdeymişsin ama evde olmak çocukla sürekli kaliteli zaman geçirmek anlamına gelmiyor.
Ona özel zamanlar yarat,birlikte oyun oynayın ve onunla bol bol konuş.
Doktora götürmeni ben de tavsiye ederim.Sürekli gittiğiniz çocuk doktoruna da sözedebilirsin.

onunla çok vakit geçirmektense kaliteli zaman geçirmeniz daha önemli...24 saat değil 2 saat oyun oynuyormusunuz dışarı çıkıp beraber konuşuyormusunuz ona gülüyormusunuz ona sevdiğinizi hissettiriyormusunuz ve evde asabai birisimisiniz yani bağrışmalar çok oluyormu bunlar önemli

hep geçer dıye dusundum hatta buraya 2 kere daha sordum hep ılerde gecer dedıler ama gectıgı yok. ben cok uzuluyorum bu duruma kaynanamlara gün doguyor resmen bugun ağlayınca kaynanam hemen kucak açtı cok zoruma gıttı

işte sorun burda kızın senden kaçtıkça kayınvalidende bu durumu beslemiş kızına seveceği oyuncaklar lego türü beraber oynayabileğiniz oyuncaklar al beraber oynayın parka götür eminim gtürüyorsunda dahada sıklaştır yani demek istediğim seveceği şeyleri yaparak gönlünü kazan ilk başlarda kaçsa bile yavaş yavaş gönlünü fethetmiş olursun kaynananın yanındada öpmeye falan çalışma bence kadına gün doğuyor gibi geldi bana çocuk ona kaçıyor

çocuğunuzla gün içinde oyun oynuyor musunuz ? oturup beraber kitap okuyup ,onun sevdiği şeyleri yapıyor musunuz ?

bu soruların cevabı çok önemli

Bebegınız sizi emmemiş anne kokusunu alamamış bu yüzden olabilir belki de :110:

canım benim kız 3 yaşında
benimki de öyle...ama babasıyla aynı ortamdayken
beni tanımaz bile...bir alt kattaki eltimde olalım wcye bile gidemiyorum.
hemen bağırıyor "anneee ditme ,bende d(g)eliyim ":27:

Kizlar cok tatlilar yaa :). benim kizim da oyle. Kedi gibi surtune surutune gelir yanima hep :). Uykusu geldiginde de gidip bizim yataga surtunuyor minik kedim :)

eminimki size oyle geliyordur yoksa her cocuk annesini sever, cani yansin ilk sizi arar.
ama konularinizdan anladigim kadariyla zor bir evlilik geciriyorsunuz kv baskisi var birazda sanirim.
cocuk belki evde biraz sikliyorsa disariya gidince sizden hemen uzaklasip baska biseylerle mesgul olup oynuyor olabilir. kv ye daha duskun demissiniz. orda her istedigini vermek gibi hic yapma etme dememek gibi bir durum varsa tercih ediyor olabilir belki. ama iki gun biraksan aksamina aglar yine seni ister.
evde daha cok aktivite yapip siz daha iyi tanirsiniz cocugunuzu hosuna giden seyleri beraber oynayip cozebilirsiniz bence sorunu.
emmemek bazen boyle sorunlar getirebiliyor sanirim. benim kizimda hic emmedi simdi 11 yalik ama hic gelip kucagima yatip uyumaz. emerek uyuma hissi olmadigi icin sanirim.
bence siz once diger konulari bi kafanizdan atin cocugunuza konsantre olun, siz stres oldukca oda kesinlikle hissediyor bence.

Son düzenleme:
Çocukların böyle dönemleri olur ama anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla hem size hem babaya mesafeli. Çocuk fazla sosyal olabilir ama annesinin yeri ayrıdır, o kadar küçük bir çocuk annesini umursamadan yaşayamaz. Bir güven sorunu mu var acaba, ona kendisini rahatsız hissettiren bir şey. Bence bir pedagoğa danışmalısınız.

Bebegınız sizi emmemiş anne kokusunu alamamış bu yüzden olabilir belki de :110:

emmemekle hiç alakası yok yapmayın lütfen benim kızımda hiç emmedi ilk günden itibaren sağarak biberonla besledim 8 ay ama konu sahibinin yaşadıklarını yaşamadım tam tersi yapışık ikiz gibiyiz senelerdir.

konuya gelince bence siz bir doktora götürün anlatın eğer bir sorun yok denilirse zamanla düzelir der sabredersiniz .

Çocuğum yok ama pedagoji dersleri aldım.. Anladığım kadarıyla kızınızın size bağlanma şekli kaçınan bağlanma yani A tipi.. Şu an bu durum sizi üzüyo fakat mutlaka doktora gitmelisiniz çünkü şuanki anneye bağlanma şekli ileride kişiliğini ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyecektir.

Konu sahibi arkadaşım kendini emmedi böyle oldu diye üzme böyle çok bebek var ilk günden itibaren emmeyi reddeden, ama düzelir diyede daha fazla bekletme bir bahane bul götür bir pedegoğa yanlış giden birşey varsa anlaşılır yoksa için rahat eder ama annesi olarak mutlaka farklı bir durum sezmişsinki uzun zamandır kafanı kurcalıyor bu mesele..
Ikinizinde ruh sağlığı için en güzeli bir uzmanla görüşmen

Çok özür dileyerek bir ihtimalden bahsetmek istiyorum. Kesin böyledir diye bir kaide asla yok ancak bazı zihinsel yetersizlikler kendini küçük yaşlarda bu şekilde gösterebiliyor. Tabii hemen paniklemeyin bu çok düşük bir ihtimal, fakat bir doktora götürmek gerçekten önemli olabilir. En azından içiniz rahat olur.

Son düzenleme:
Aklıma bir film geldi :KEVIN HAKKINDA KONUŞMALIYIZ.

Abartılı bir örnek gibi gelebilir size ama anne karnında yaşananlar çok önemli.

Ne olursa olsun sakin kalmak ve çocuğun huzurunu bozmamak gerekiyor bence.

Bu arada izlemeyenlere tavsiye ederim.

Tabi biraz değişik bir film hamile olanlar izlemesin.

ay filmi izledim hareketlerini benımkıne benzettım ama fılmın sonunu anlamadım nıye oldurdu ve annesını neden sevmıyor?

Kadın diyor ki; kızım neden boyle? Bu durumu yasayan var mı?
Bazisi da nispet yapar gibi ; oyyyy benim kuzum hic oyle degil..
Allah'ım sen sabır. Dinimiz amin..

aylar oncede boyle konu açtıgım ıcın bu tür cevaplara alıştım cevremdede kaynanam gorumcem yaptıgı ıcın yabancı gelmedı.
ne dıyım ki arkadaşım ağzı olan konusuo işte:34:

Back
X