Çocuk Hastalıkları 1,5 yasındaki oglum kabiz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Gurmes

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
1.186
1.158
333
Selam
Anneler, 18 aylık oğlum var anne sutu alıyor ama ek gıda cok az iştahsız bir Bebek. Yaklaşık
5-6 aydir geçmeyen bir kabızlık sorunumuz var haftada bir yapıyor genelde.doktora defalarca götürdüm her seferinde farklı bir ilaç verdi geçici iyileşme oldu sonra tekrar aynı.
Artık ne yapacağımı sasirdim ve cok üzülüyorum bu duruma. Kabizliga iyi gelen bildiğimiz seyleri veriyorum ama iştah az olduğundan cok az yıyor yada hic yemiyor. Yardım edebilir misiniz?

sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içirebilirsiniz

canım bol bol emzirebilirsin, bol bol su içirebilirsin. geçmiş olsun.

Kabizlik ilaclari bagirsaklari calistirir ve diski ile beraber bagirsaktaki faydali bakterileri de attigi icin kullanilmasi pek tavsiye edilmiyor. Ayrica surekli kullanimda bagimlilik yaptigini soylemisti dr muz.
Biz de yillarca ayni skintiyi yasadik. Cozum zeytin yagi ve lifli yiyeceklerde...
Bebeginize bol bol sebze meyve yedirmeli ve sabah aksam 1 er tatli kasigi zeytinyagi icirmelisiniz. 1 haftaya normale doner mutlaka ;)

Kabizlik ilaclari bagirsaklari calistirir ve diski ile beraber bagirsaktaki faydali bakterileri de attigi icin kullanilmasi pek tavsiye edilmiyor. Ayrica surekli kullanimda bagimlilik yaptigini soylemisti dr muz.
Biz de yillarca ayni skintiyi yasadik. Cozum zeytin yagi ve lifli yiyeceklerde...
Bebeginize bol bol sebze meyve yedirmeli ve sabah aksam 1 er tatli kasigi zeytinyagi icirmelisiniz. 1 haftaya normale doner mutlaka :KK66:
Elimden geldiğince dediklerinizi yapmaya çalışıyorum ama oğlum zaten cok iştahsız yemek yemiyor zeytinyağı ni sabahları aç karnına veriyorum akşamları da vermeye başlayın bari aç tok karnına farkeder mi acaba?
Bir de laxa fiber diye bir life başladık doğal lif. 10 gundur veriyorum o bile fayda etmedi

hareketi az ise hareketlerini çogaltın bol bol yurutun çok faydasını gorursunuz ,pekmezli su,ballı ılık su içirin..pırasa ,ıspanak yemesine..çiğ sebze salata yapabilirniz salatanın suyunu (tuzsuz olarak) içirebilirzniz.

Selam
Anneler, 18 aylık oğlum var anne sutu alıyor ama ek gıda cok az iştahsız bir Bebek. Yaklaşık
5-6 aydir geçmeyen bir kabızlık sorunumuz var haftada bir yapıyor genelde.doktora defalarca götürdüm
her seferinde farklı bir ilaç verdi geçici iyileşme oldu sonra tekrar aynı.
Artık ne yapacağımı sasirdim ve cok üzülüyorum bu duruma. Kabizliga iyi gelen bildiğimiz seyleri veriyorum ama iştah az olduğundan cok az yıyor yada hic yemiyor. Yardım edebilir misiniz?
Benim ilk kizimda da cok yasadim genetikmis esim ve benden dolayiymis duphalac adinda bi ilac kullaniyoduk ve daha cok sivi tukettirip halis zeytinyagi iciriyodum Allah sifa versin

Dualar bir haftadan fazla kullanılmıyor bu yüzden fayda etmedi zeytinyağı içindir fayda etmedi benim oğlum Kakashi tutuyor yani aslında kabızlık değilde fobi oldu sanırım genelde yumuşak yapıyor. Çünkü

Z.yagi bizde aksine kabız yapmıştı belki sizdede yapiodur.benim oğlumda hep kabiz sorunu yaşıyorum ama armut yediriyorum bi o iyi gelio bize.

Back
X