1 aylık bebeğim

dreamy07

B:74 G:67 H:60.0
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
7.268
8.328
398
Hastane den beri meme emmiyor, alsa da zorla 2 dk emip diliyle itiyor eliyle itiyor sanki zehir vermişim gibi bağırıyor sahi. biberon ile veriyorum emip 2 yutsa 3 ağzında biriktirip ağzının yanından akıtıyor, dr brown gaz önleyici biberon ile veriyorum sütü ve mamayı, onu ekmekten zevk aliyor, emzik veriyorum diliyle itiyor beni ekmesin den vazgeçtim keske emzik alsa, emzik alması için napabilirim, bir de ağzının yanından sütü atmaması için napabilirim, bunaldim (((

Daha çok minik bebeğin Allah bağışlasın öncelikle
Zamanla o da alışacak
Az az da olsa emzirmeye çalış her gün biraz daha fazla emsin
Senin kokun ve sütün onu sakinleştirecek ve mutlu edecektir
Emziğe hiç alıştırma

Bi de hep ıkınıp kızarıyor gazdan dolayı, apramil conformil kullanıyorum yediklerine dikkat ediyorum, kucağımdan inmiyor neredeyse wc ye bile gidemiyorum, tüm bebekler mi boyle benimki mi boyle huysuz (

Pes etme mutlaka emzirmeye calis. Kizimda bir donem oyle yapti.ayakta xiplayarak emzirdim 1 bucuk ay. Bi tek oyle emiyodu.
Emzigide kimi cocuk almaz kimiside benim kizim gibi damakli damaksiz agzina ne versen alir. Onun icin yapacak cok bisey yok. Biraz sansina kalmis.
Emzik cesitlerini deneyebilirsin belki.
Insallah emmeye baslartekrar

Eger hic almazsa memeyi. Mamayi degistirmeyi denemeni tavsiye ederim. Kuzenimin bebegi aptamille full gazla gecirirken hippe gecince cok rahatlamisti. Her mama her bebekte ayni etkiyi yaratmiyo malesef

Kocaman bir emzik çıkmış hepsi alıyormuş

Bebeği olanlar marka da yazar herhalde

Ama zaten zor emiyorsa emziğe değil de memeye alıştırsan yani emzik emebileceği her an ağzına meme tık

Süt çıkarmasa da geveleyip alışır belki yavaşça

Sakin mama verme. Anne sütünü birakma. Onun senin sütüne ihtiyaci var. Zamanla o da alisacak. Daha cok kucuk belki sütün gelmiyordur. Sagma makinasi alsan. Benim eltimin de oyleydi megersem sütü az geliyomus. Sagma makinasiyla sagdilar sonra göğsü rahatladi süt gelmeye basladi.
Ama sakin mamaya emzige alistirma. Inatla emzir. O da sen de alisacaksiniz insallah.

Benim bebeğimde ne yaptıysamda emzik almadı sonuç şimdi parmak emiyo doğduğu gün hastanede vermek daha iyi oluyomus sonra öğrendim ama yapıcak bişe yok diğer oğlum 18 aylık olana kadar emzik emdi

Biberonla içiyor mu diyorsunuz tam anlayamadım. Eğer içiyorsa sağıp vermeye, sık sık da memeyi denemeye devam edin. Emmediği gibi biberonu reddeden bebekler bile var, düşünün o ne kadar daha zor. Kızım 5 aylık. Sürekli olmasa da arada emmeyi o da reddediyor. Gazdan kaynaklanıyor ama. Önce sebebini çözmek lazım. En sık karşılaşılan nedenler gaz, pamukçuk, sütün az ya da fazla gelmesi... Doktora danıştınız mı bu konuda? Bu arada uyurken emzirmeyi deneyin. Emmek istemeyen bebekler genelde uyurken emiyorlar.

Ayrıca her bebek emzik almıyor. Benim kızım almadı mesela. Öğürüp atıyor. Bir süre denedik, sonra vazgeçtik.

Biberonla içiyor içerken ağzının yanından çoğunlukla atıyor, gaz dan dolayı sma mamayı değiştirip aptamil aldım o biraz iyi geldi gibi. Memeyi reddedip biberona yoneliyor.

Acaba yanlış mı tutuyor ya da biberon deliği mi büyük zira direkt boğazına akar zaten nasıl akıtıyor ki ağzından

gerçekten anlamadığım ve mana veremediğim için soruyorum. artık yeni doğan cocugua neden hemen emzik veriliyor ?
tıbben bir acıklması mı var faydası mı var ?

O emzik ne acaba

Bi de hep ıkınıp kızarıyor gazdan dolayı, apramil conformil kullanıyorum yediklerine dikkat ediyorum, kucağımdan inmiyor neredeyse wc ye bile gidemiyorum, tüm bebekler mi boyle benimki mi boyle huysuz (
Bio gaia kulanabilirsin gunde 5 damlaydi sanirim. Sutunden tatli kasigina sag 5 damla damlar icir misil misil uyur iz 5 ay kullandik cok sikintisiz atlattik. Allah kolaylik versin cok zor sancili bbek

tek ciddi anlamda tecrübe ettiğim dr Brown nun çin malı bir biberon olup emme sırasında bebeklerin zorlandığı.
avent veya chicco marka (cin üretimi olmayanlarını anlarsın ) anne memesi kıvamında biberonları var. onlardan almanı şiddetle tavsiye ederim. biberıondan bebeğin midesine hava kaçışını önlemek içinde mamayı biberona koyup çalkala. sonra biberoınun emzikli kapağını açıp havayı dışarı çıkar ve bebeğine ver emsin.
seni neden emmiyor :
1- sütün az gelebilir
2 sütün az geldiği için emmek zorunda ve extra emme işi bebekleri cok yoruyor. extra efor oluyor.
bunu en aza getirmek için göğsüne meme ucuna doğru elinle ılık su altında masaj yapmalaısın, sıccak havlu koyup kendini sıcak tutmalısın.
3- sütünün cogalması için anne sütü yapıcı malt içecekler var onlardan içersen iyi olur-hummanna mı ne bir cay var cok etkili. bulgus ye, boza iç, belki dereotu yiyebilirsin süt yapar derler.
4- çocuk ac kaldığı için ağlıyordur.ememedigi için aglıyodur yni
5- mamanı değiştirebilirsin dene.
6- her mamadan sonra muhakkak gazı çıkartmak için bebeğinin sırtına msaj yap. 2 yudum bile alsa bunu yap. ağızdan veya popodan gaz çıkartmalı.
7-cocugu üşütmeyin gazı ondan da cok olur
8-sende üşütme.
9-meme ucun cocugun kavramasına müsait büyüklükte değilse de ememez.
bunun için youtube dan emzirme ve göğüs masaj tekniklerine bakmanı şiddetle tavsiye ederim.
yöntemleri var.

Biberonla içiyor içerken ağzının yanından çoğunlukla atıyor, gaz dan dolayı sma mamayı değiştirip aptamil aldım o biraz iyi geldi gibi. Memeyi reddedip biberona yoneliyor.
ooo sma cok agır gaz yapar . aptamile geçmiş olman iyi olmuş o zaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…