Her zaman tek cocukla kalmayi planlıyordum.herkes sasirdi kardes istememe... Evet cevremden bu tarz seyler duydum malesef ekstra olarak forumlarda yazılanlarida okudum tam icim karardiÇevrenizi değiştirin bence ya
Maşallah bi tane de ağzından iyi söz çıkan yokmuş
Hayır 2. Çocuk dünyanın sonu da olsa siz artık hamilesiniz
Kötü şeyler söylemek durumunuza nasıl bi katkı sağladığını düşünüyorlar acaba?
Bir çocuk garip, iki çocuk rakip, üç çocuk denge, dört çocuk berekette derler...
(Bereketli anne)
Şöyle bi durum varHer zaman tek cocukla kalmayi planlıyordum.herkes sasirdi kardes istememe... Evet cevremden bu tarz seyler duydum malesef ekstra olarak forumlarda yazılanlarida okudum tam icim karardi
Herkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
Sonra o iki çocukla yaşamaya alisiyorsunuz siz de kizinizda bu duruma alisicak . Tabiki ilk başlarda alışma sürecinde biraz zorluk çekeceksinizdir ama bunlar güzel seyler hamileliğiniz gibi . O yüzden tıkayin kulaklarınızı ve keyfini cikarinHerkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
Madem bu kadar zormuş bunları diyenler neden 2. 3. çocuğu yapmışlar? Bana neler söylüyorlar bir bilseniz milleti kafaya takacak olsam çocukları cami avlusuna bırakmam lazım.Herkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
Kizim okula krese gitmiyor seneye eylul ayinda anaokuluna gondermeyi planlıyorum kendim goturup getirecegim icin bebekle zormu olur ilgilenemezmiyim acaba korkusu oluştu offf valla daha ilk günlerden strese girdim2. Cocuk dunyanin sonu olsa nufus bu kadar cosmazdi.
Elbette zorluklari olacak ama kiziniz krese/okula gitmiyor mu veya gitmeyecek mi? Genelde bebekle olucaksiniz zaten. Icinizi ferah tutun. Tadini cikarin.
Icimi az da olsa rahatlatan bir yorum cok tesekkur ederimOğlum 8 yaşında ikinci oğlumu bekliyorum çok gördüm oğlumla gezerken biri bebek arabasinda biri bisiklet sürüyor taekwondo yapıyor oğlum futbol okuluna gidiyo oralarda da kanguruda bebek arabasında anneler çok vardı gayette yapıyorlardı bence biyandan büyüğe aferin oğlum gel suyunu iç harikasın diyip bı yandan çıngırak salliyolardi isteyince oluyo korkma biz kadınlar güçlüyüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?