1 cocuk hic cocuk 2 cocuk cok cocuk diyorlar

Mira-M

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2017
931
676
103
Herkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...

Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum

Her zaman tek cocukla kalmayi planlıyordum.herkes sasirdi kardes istememe... Evet cevremden bu tarz seyler duydum malesef ekstra olarak forumlarda yazılanlarida okudum tam icim karardi

Her zaman tek cocukla kalmayi planlıyordum.herkes sasirdi kardes istememe... Evet cevremden bu tarz seyler duydum malesef ekstra olarak forumlarda yazılanlarida okudum tam icim karardi
Şöyle bi durum var
Tabi ki tek çocuk gibi olmayacak durumunuz
Ama bunu zaten siz de 2 çocuğum olsun ama tek çocuğum varmış gibi de rahat olayım demiyorsunuzdur
Belli bi zor dönemi göze almışsınızdır
AÇıkçası dünyanın sonu olduğuna pek inanmıyorum
(Dedi hiç çocuğu olmayan )

Sonra o iki çocukla yaşamaya alisiyorsunuz siz de kizinizda bu duruma alisicak . Tabiki ilk başlarda alışma sürecinde biraz zorluk çekeceksinizdir ama bunlar güzel seyler hamileliğiniz gibi . O yüzden tıkayin kulaklarınızı ve keyfini cikarin

Oğlum 8 yaşında ikinci oğlumu bekliyorum çok gördüm oğlumla gezerken biri bebek arabasinda biri bisiklet sürüyor taekwondo yapıyor oğlum futbol okuluna gidiyo oralarda da kanguruda bebek arabasında anneler çok vardı gayette yapıyorlardı bence biyandan büyüğe aferin oğlum gel suyunu iç harikasın diyip bı yandan çıngırak salliyolardi isteyince oluyo korkma biz kadınlar güçlüyüz

Madem bu kadar zormuş bunları diyenler neden 2. 3. çocuğu yapmışlar? Bana neler söylüyorlar bir bilseniz milleti kafaya takacak olsam çocukları cami avlusuna bırakmam lazım.

2. Cocuk dunyanin sonu olsa nufus bu kadar cosmazdi.

Elbette zorluklari olacak ama kiziniz krese/okula gitmiyor mu veya gitmeyecek mi? Genelde bebekle olucaksiniz zaten. Icinizi ferah tutun. Tadini cikarin.
Kizim okula krese gitmiyor seneye eylul ayinda anaokuluna gondermeyi planlıyorum kendim goturup getirecegim icin bebekle zormu olur ilgilenemezmiyim acaba korkusu oluştu offf valla daha ilk günlerden strese girdim

Niye felaket olsun ki?
Her işin bir zorluğu var elbette ama iyi yönü hiç mi yok yani?
Mesela o çocuklar oynamaya başlayınca iki kardeş ne güzel oyunlar oynayacak ve onlar oynarken siz kendinize belki şimdikinden daha çok vakit ayiracaksiniz çünkü onlar artık oyun arkadaşı olacak ve ekstra size ihtiyaç duymayacaklar.
Bunun dışında benim duyduğum hep ikinci çocuk daha çabuk büyüyor. (Ben de ikinciye hamileyim ve ilkinde dehşet kolik sorunları yaşadım.) Artık daha bilinçli olduğun için her şey daha pratik ve kolay ilerliyor diyorlar.
Tabii ki zorlukları da olacak mesela dışarı çıkarken 2 çocukla çıkmak ile tek çocukla çıkmak arasında fark olacak ama zaten hepsi bir süreç değil mi? Kizinizla bebekken kucakta dışarıya ciktiginiz zamanla şuan ki zaman aynı mı? Onlarla oturup uzun uzun sohbet ettiğiniz zamanları düşünün, ya da beraber film izleyip yemek yapacağınız...
Demek istediğim olumlu şeyleri düşünmek varken etrafınızdakilerin olumsuzluklarını kendilerine saklamalarini rica etmelisiniz.

Icimi az da olsa rahatlatan bir yorum cok tesekkur ederim

Çevreniz de bir garip.
İki buçuk yaş arayla iki çocuğum var. Büyüğü 6 yaşında.
Evet başlarda bir düzen kurarken zorlanıyorsunuz ama sonra bir rutin oluşuyor.
Eşinizle de beraber sorumluluk alırsanız, bu kadar büyütülecek birşey yok ama elbette tek çocuk gibi değil bunu sizde düşünmüşsünüzdür.

Bizimkiler şimdi birbirine arkadaş oldular, onun nimetinden oldukça faydalanıyorum. Birlikte bolca vakit geçiriyorlar çünkü.

Dediklerinin hicbiri olmayacak.Kendini bilen bir ebeveyn bunlarin hicbirini yapmaz.Dışlamak nedir ozellikle.Siz parka goturemezsiniz de ,babasi goturür bi sure mesela.Sonra okula baslar.Iki kizım var birbirleriyle oynayip duruyorlar.Büyüdükce de destek olurlar.Dısardan gelemeyecek bi yoldaslik bu

Yapmışsınız artık, hayırlı olsun. Negatif düşüncelere odaklanmayın, size bir faydası yok. Çocuk tek iki üç fark etmez, büyük sorumluluk ve hiçbiri kolay değil bence. Siz kendinize güvenmişsiniz yapmışsınız, bundan sonra elinizden gelenin en iyisini yapmaya gayret etmekten başka seçeneğiniz yok.

Benim ikinci çocuğum dogdugunda 5 gün sonra birinci sınıfa başladı kızım hep onu eksik bırakmamakti isteğim her an yanında olmaktı küçük var diye arka planda olmamaliydi,ama ben ikinci çocuğumu çok istedim hiç olumsuz birşey düşünmedim ilki gibi bebekligide zor geçmedi okuma yazma süreci zorladı ama hep sağlıklarına şükür ettim sizde şimdiden olumsuzlukları görmeyin .

İkinci oglum 20 gunluk ilki 3 yasinda evet buyukle eskisi kadar ilgilenemiyorum her gun biri yrdima geliyor buyuk oglum icin oyun ablasi ariyorum cunku kucuk cok vakit aliyor emzirmek zaten bir saat suruyor. Ama bu gecici bir donem ufaklik biraz buyuyunce birlikte oynamaya basladiklarinda bu sorun azalicaktir diye düşünüyorum onun disinda ev isi falan yapmiyorum evden cikmak cok zorlasti ikisinide hazirla falan tabiki tek cocuk cok daha rahatti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…