Ben hem tek çocuk hem ikiz deneyimimle buradayimİkizlere ne diyorlar
İkiz annesi olarak tek çocuk nasıl bişey bilmediğim için başlığa yorum yapayım dedim
BedensinÇocuğuna kardeş düşünürken, ikizlere hamile kalıp yoluna 3 çocuk ile devam edeceklere ne diyorlar
İki çocuğun olduğunda tek çocuklu hayat ne kolaymış ben neden yetistiremiyormusum diyeceksin ama bir yandan da o tempoya alisacaksin ayrıca 2. Çocukta ilki kadar hassas fln olmuyorsun rahat oluyosun çocuk biraz da kendi kendine büyüyor :) işler de daha zor tabiki ama kardeş bence çok güzel bişey ilk çocuk daha bencil büyüyor kardessiz olsaHerkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
Oğlumun okadar arkadaş ihtiyacı varki 4 yaşından beri evde çocuk bakıyorum komşu çocukları geliyo anneleri de sağolsun oğlum yalnız diye gönderiyo özellikle kışın yazın sosyal ortam buluyorum ona bisiklet paten sürüyor arkadaş buluyo ama kışın oda olamıyor pandemi de okadar ağladı ki uykudan ağlayarak uyandı yalnız ben yetemedim komşu çocukları gelemedi köpek alalım bari diyodu yavrum çocuğum olmuyodu allah oğluma kardeş nasip etti diye çok mutluyum aynı seyleri yaşamışız kardeşi gibi kıymetli dostları olsun inşallah oglunuzun12 yaşında tek cocuk annesi olarak yazıyorum, en iyisini yapmışsınız. çocuk için en iyi şey rahatlık değil, bir oyun arkadaşı, beraber hatıralar biriktireceği bir yoldaş. ayrıca iş yükü de misliyle katlanmıyor. siz dengeyi sağladığınızda, onu da unutmadığınızda, çocuğun yaşadığı duygular, kıskançlık, sevgi, anneye düşkünlük gösterme, hepsi sağlıklı.
tek çocuk büyütmek inanın daha zor. ben devamlı oğlumun kuzenlerini evde yatılı ağırlıyorum, sırf keyfi yerine gelsin diye. hafta sonu boyunca kuzenleri var diye, oyun aşkına hep erkenden kalktı heyecanla. onlar gitti, bu saate kadar uyuyor, kalkıp beraber koşturacağı biri yok çünkü.
ve 4-5 yaşlarındayken anlaşılmıyor tam ama özellikle 8 yaşından sonra çocuk artık anne babadan çıkıyor. sosyalleşme ihtiyacı, akran ihtiyacı duyuyor. ve kardeşiyle de büyük bir bağlanma yaşıyor.
ben sağlık sorunları sebebiyle düşünemiyorum ama mümkün olan bir zamanda oğlum kaç yaşınd olursa olsun, ikinci bir çocuk yine istiyorum.
Haklı bir yorumBana göre bı çocugun varlığı bile kendi dünyamizin sonu, çok ağır çok sıkıcı çok zor filan
Hamilelik psikolojisi yuzunden boyle dusunuyorsunuz. Şimdi farkinda değilsiniz ama karninizdakini dogurarak en çok kiziniza iyilik yapiyorsunuz. Ona arkadaş gelicek. Ileride sirdaşi olucak. Maddi fiziksel sorun yoksa bence çocuklar arasindaki yaş da çok iyi. Siz onlarim yirmili yaşlarini dusunun. Sizin gibi dusunen bir teyzem var. Bir kizi var 32 yasinda. Kizi dogdukdan sonra ona yetemem diyerek başka çocuk istemedi. Şimdi diyorki hayatimi 30 yil onceye ala bilmeyi ne çok isterdim. Kiziyla da anlaşamiyorlar. Hep el ustunde tuttular ama ters tepdi. Kizini kontrol edemiyor. Kardeş iyidir ya her anlamdaHerkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
Kimseyi dinleme benim kızım 1 yaşındayken ben hamile kaldım. Kızım daha 2 yaşına girmeden doğum yaptım. Hiçte zorlanmadım. İkisi birbirine arkadaş oldu hatta onlar birbirleriyle oynarken ben işlerimi yemeğimi hatta bakımımı bile yapıyorum. Şimdi büyüğü 4 buçuk küçüğü 3 yaşında. Çok mutluyum onlar birlikte büyüyor bende mutlu oluyorum. Gebeliği kendine zehir etme. Öyle konuşanlarada Allah yardım eder deyin. Allah hiçbir kuluna taşıyamayacağı yükü vermez.Herkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
ek çocuk büyütmek inanın daha zor. ben devamlı oğlumun kuzenlerini evde yatılı ağırlıyorum, sırf keyfi yerine gelsin diye. hafta sonu boyunca kuzenleri var diye, oyun aşkına hep erkenden kalktı heyecanla. onlar gitti, bu saate kadar uyuyor, kalkıp beraber koşturacağı biri yok çünkü.
ve 4-5 yaşlarındayken anlaşılmıyor tam ama özellikle 8 yaşından sonra çocuk artık anne babadan çıkıyor. sosyalleşme ihtiyacı, akran ihtiyacı duyuyor. ve kardeşiyle de büyük bir bağlanma yaşıyor.
Az evvel arkamda bı çocuk varHaklı bir yorum
Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz olumsuz tüm düşünceleri kenara atın bebeğiniz iyi ki olmuş kızınızın kardeşi olma hakkını elinden almamışsınız ne güzel benimde çocuklarımın arasında altı yaş var tabiki zorlukları var ama hepsi gelip geçiyor büyük kızımın anne iyi ki kardeşim dünyaya gelmiş demesi her şeye bedel 6 yıl aradan sonra o mis Bebek kokusunu koklamakta bana çok iyi gelmişti eminim sizde küçük bebek sevmeyi özlemişsinizdir güzel düşünün sağlıklı hayırlı olması için dua edin olsa mıydı olmasa mıydı nasıl zorlanacak mıyım diye olumsuz düşünmeyinHerkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
Ne yalan söyleyeyim ben de bazen hızlanmak istiyorum ama bakayım aaa benim çocuğum, hızlanılamadıAz evvel arkamda bı çocuk var
Babasıyla tatlı tatlı konuşuyor (yani herkese göre tatlı bana göre değil )
Bende hızlan hızlan diyorum ablamauzaklaşmam lazım o çocuk sesinden çünkü
Düşün ne kadar katlanamiyosam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?