1 cocuk hic cocuk 2 cocuk cok cocuk diyorlar

İkizlere ne diyorlar
İkiz annesi olarak tek çocuk nasıl bişey bilmediğim için başlığa yorum yapayım dedim
Ben hem tek çocuk hem ikiz deneyimimle buradayim
Çocuğuna kardeş düşünürken, ikizlere hamile kalıp yoluna 3 çocuk ile devam edeceklere ne diyorlar
Bedensin

Zorluklar her zaman olur. Belli yere kadar sürer. Çevrenize kulak tıkayın. 2 çocuk maddi manevi yetilecek gucteyse hiç de zor değil.

Felaket tellallığı yapmaya bayılan insanlar var, başkasını mutsuz etmekle gurur duyuyorlar, inanın gram ciddiye alınacak insan değiller.
Onları boşverin.
Bir de herkes kendi tecrübesini anlatıyor doğal olarak, sizin hikayeniz başkalarına benzemek zorunda değil.

Bence tek çocuklu olmakla 2 çocuklu olmak arasında aman aman fark yok.
Tek çocukla insanın hayatı kökten değişiyor zaten, nasıl tek çocuk hiç çocuk 2 çocuk çok çocuk olabilir ki?
Tabii ki an gelecek büyük, an gelecek küçükle daha çok ilgilenecek, diğerini biraz öteleyeceksiniz.
Normal bu.
İnsanda tam rahata ermiştim, ne zormuş düşüncesi de olabiliyor, bu da normal.
Kardeşliklerini görmek öyle güzel ki, birbirlerine sarılmaları.
Yanında kavga gürültü de olacak elbette.

Aşırı olumlu ve aşırı olumsuz yorumları eleyin, 2 çocukluluk öyle bir şey.

İki çocuğun olduğunda tek çocuklu hayat ne kolaymış ben neden yetistiremiyormusum diyeceksin ama bir yandan da o tempoya alisacaksin ayrıca 2. Çocukta ilki kadar hassas fln olmuyorsun rahat oluyosun çocuk biraz da kendi kendine büyüyor :) işler de daha zor tabiki ama kardeş bence çok güzel bişey ilk çocuk daha bencil büyüyor kardessiz olsa

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.
Benimde 2 çocuğum var,kızım 6 yaşındaydı oğlum doğduğunda. İlkokula başladı ben 1 aylık oğlumla veli toplantısına gitmiştim mesela hiç unutmam. Hatta okulda ay siz lohusasınız daha demişlerdi,öyle anlamıştım lohusa olduğumu. İlk çocuktaki gibi depresyona bile girememiştim. Zor muydu zordu evet kabul,kızımın düzeni bozulmasin diye her gün okula bırakıp,okuldan aldim oğlumu anakucağına koyup. Bale kursuna ,parka,awmye ,havuza da nereye gidiyorsak +1 (oglumla)devam ettik. Ama inanın halloluyor,su akıp yolunu buluyor bir şekilde. Oğlum ağustosta 3 yaşına girecek,konuşmaya,yürümeye başladıktan sonra iletişimleri de güzelleşti kızımla. Bir bakıyorum bazen ikisi oturmuş sohbet ediyor,kızım heyecanla geliyor anne bak ne öğrettim diyerek,oğlum ablasına bayılıyor. Tabi ki kavga da ediyorlar,didişiyorlar da. Birinin istediğini öteki istemiyor falan ama inanın insanın gücü yetiyor bir şekilde ikisinin isteklerine de,enerjisine de.
Yani üzülmeyin yok yere,sağlık yerinde olduktan sonra herşeyin ustesinden gelirsiniz.

Bazı yenilikler zor olsa da güzeldir. Örneğin "hiç bir şey eskisi gibi olmaz" diye evlenmekten vazgeçiyor muyuz.Ya da ilk çocuğu yapmadan önce "rahatım bozulur " diyerek vazgeçiyor muyuz.Evet belki eskisi gibi rahat olmuyoruz ama getirileri ve hissettirdikleri çok daha yoğun. Üstelik her dönem aynı zorlukla da geçmiyor.

İki kızım var,bazen odalarına kapanıp saatlerce oynuyorlar,uyku öncesi yatak sohbetleri,kikirdemeleri,paylaşımları benim için paha biçilemez.

Sizin için de her şey çok güzel olacak

Oğlumun okadar arkadaş ihtiyacı varki 4 yaşından beri evde çocuk bakıyorum komşu çocukları geliyo anneleri de sağolsun oğlum yalnız diye gönderiyo özellikle kışın yazın sosyal ortam buluyorum ona bisiklet paten sürüyor arkadaş buluyo ama kışın oda olamıyor pandemi de okadar ağladı ki uykudan ağlayarak uyandı yalnız ben yetemedim komşu çocukları gelemedi köpek alalım bari diyodu yavrum çocuğum olmuyodu allah oğluma kardeş nasip etti diye çok mutluyum aynı seyleri yaşamışız kardeşi gibi kıymetli dostları olsun inşallah oglunuzun

3cu kardesimiz dogdugunda 6yasindaydim hic kendimi dislanmis ve ya baska turlu hiss etmedim. Kardesimi ayagimda sallardim hep oyalardim annem ev isi yapardi Bence annelik paylastikca cogalan bisey yetemeyeceginizi asla dusunmeyin. Annem diyoki keske cocuk olsanizda derdim ev isi yapmak olsa

Hamilelik psikolojisi yuzunden boyle dusunuyorsunuz. Şimdi farkinda değilsiniz ama karninizdakini dogurarak en çok kiziniza iyilik yapiyorsunuz. Ona arkadaş gelicek. Ileride sirdaşi olucak. Maddi fiziksel sorun yoksa bence çocuklar arasindaki yaş da çok iyi. Siz onlarim yirmili yaşlarini dusunun. Sizin gibi dusunen bir teyzem var. Bir kizi var 32 yasinda. Kizi dogdukdan sonra ona yetemem diyerek başka çocuk istemedi. Şimdi diyorki hayatimi 30 yil onceye ala bilmeyi ne çok isterdim. Kiziyla da anlaşamiyorlar. Hep el ustunde tuttular ama ters tepdi. Kizini kontrol edemiyor. Kardeş iyidir ya her anlamda

Benim yaşadığım duyguların aynısını yazmışsınız
Hamile kaldığımda hemen kızıma söyledik inanılmaz sevindi küçük kalan eşyalarını oyuncaklarını kardeşine ayırmaya başladı
Sizin dediğiniz gibi her gün bir şeyler yapardık bütün ilgi ondaydı benimde sizin gibi endişelerim vardı çok
Yaklaşık 1 ay oldu doğum yapalı büyük kızım sizin ki gibi 5 yaşında şu an aynı şeyleri eşimle yapıyorlar şu an ve o çok mutlu anne sen kardeşime bak ağlamasın o diyor
Doğumdan sonra bocaladım ama yalan yok ağladığım günler oldu acaba yeteri kadar ilgilenemiyor muyum kızım üzülür mü diye ama hepsi geçiyor
Benim kızım bu yılda kreşe gidecekti ama pandemiden dolayı ertelemiştik şimdi Eylül ayında başkayacak kısmetse çok hevesli okul için ve bende sizin gibi kendim götürüp getireceğim
Evime 2 dk mesafede olan bir kreşe yazdırdık küçük kızımı bebek arabasına koyup gideceğim çok soğuklardada oto koltuğuna koyup arabayla giderim diye düşündüm
UZun uzun yazdım kusura bakmayın aynı durumdayız diye
Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inş

Benim çocuklarımın arası 15 ay. Her türlü korunmaya rağmen ikinciye hamile kaldığımda oğlum daha 6 aylıktı. Çevredeki yorumlar o kadar korkunçtu ki bebeğimden sogutmuslardi nerdeyse. Allah'tan o surecte mecburi hizmet için uzaklara taşındık. O kadar rahatladım ki. Stresimin çoğunun dış seslerden kaynaklandığını anladim. Asla su olabilir bu olacak gibi gelecek sorunlara odaklanmadim. Sorunlarla o anda baş ettim. Rahat olduğumda sonuna kadar bu rahatı yaşadım. Öyle ki her iki haftada bir 2 saatlik uçak seyahati yaptım 1.5 sene iki bebekle. Yurtdışı, yurtiçi tatilde yaptim. Anı yaşarsanız, herşeyi oluruna birakir, kulağınızı dış seslere tikarsaniz emin olun hepsinin üstesinden gelirsiniz. Kendi pratik yöntemleriniz olur, çocuklarınızla özel trickleriniz olur. Pandemi döneminde aynı yaş grubu iki çocuğun faydasını o kadar gördüm ki... Evde birbirlerine arkadaş, yoldaş oldular. TV tablet ihtiyaçları bile olmadı birlikte olunca.

Kimseyi dinleme benim kızım 1 yaşındayken ben hamile kaldım. Kızım daha 2 yaşına girmeden doğum yaptım. Hiçte zorlanmadım. İkisi birbirine arkadaş oldu hatta onlar birbirleriyle oynarken ben işlerimi yemeğimi hatta bakımımı bile yapıyorum. Şimdi büyüğü 4 buçuk küçüğü 3 yaşında. Çok mutluyum onlar birlikte büyüyor bende mutlu oluyorum. Gebeliği kendine zehir etme. Öyle konuşanlarada Allah yardım eder deyin. Allah hiçbir kuluna taşıyamayacağı yükü vermez.

her diyenin de eminim 2+ çocuğu vardır
madem çok zor sen neden yaptın diye sorarlar adama
hayır çevremde de tek çocukla kalan sayısı 1 o da benim : )
hatta çok zor diyenlerin bir tanesi 3. yü yapmayı düşünüyor şimdi

buna da çok katılıyorum
2 çocuğun ilk 3 yılı zor
ama ondan sonra beraber oynuyorlar genelde
tek çocuğu eyleyense hep anne baba olmak zorunda kalıyor
yani hem güzel hem de zorlayıcı tarafları var her şeyde olduğu gibi
hem artısı var hem eksisi

ama hamile kalmış olsam bu kadar tek çocukta kalma taraftarı olan biri olarak bile bütün eksileri silinir benim için.

Haklı bir yorum
Az evvel arkamda bı çocuk var
Babasıyla tatlı tatlı konuşuyor (yani herkese göre tatlı bana göre değil )

Bende hızlan hızlan diyorum ablama uzaklaşmam lazım o çocuk sesinden çünkü

Düşün ne kadar katlanamiyosam

ya boş konuşuyorlar.
2 çocuk ideal.
ben 9 yaşıma kadar tek çocuktum ve öyle sıkıldım ki bana kardeş yaptılar.
insanın hayatta bir kardeşinin olması çok güzel. hayatta destek oluyor. yarın öbür gün anne baba ile alakalı sorumlulukları bölüşmüş oluyor kardeşler. çok kardeş olması sorun yaratabilir ama 2 kardeş iyi bence. ben 28 yaşındayım, bekarım. kardeşim 18 yaşında. çocukken de şimdi de birbirimize hep destek oluyoruz. ev işlerinden tutun da gezme, eğlence, tatil gibi şeylerde kardeşimle olmak istiyorum. hafta sonu sınavı vardı mesela annem babam işinden gücünden gelemedi, ben götürdüm, ben bekledim. aşı olmaya gittim yanımda kardeşim geldi. ben de onun aşısında yanında gidicem en basit örnek bunlar.

tek çocuk olan yakın bir arkadaşım var. annesi hasta, babası senelerdir felç. tek çocuk olduğu ve anne babasını bırakamadığı, onlara devamlı destek olması gerektiği için ne evlenebiliyor, ne başka bir şehirde çalışabiliyor ne de şöyle 3-5 gün yanlarından uzaklaşabiliyor. bu kızın bir kardeşi olsa en azından birbirlerine destek olurlardı. hayat zor yani arkadaşım için.

Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz olumsuz tüm düşünceleri kenara atın bebeğiniz iyi ki olmuş kızınızın kardeşi olma hakkını elinden almamışsınız ne güzel benimde çocuklarımın arasında altı yaş var tabiki zorlukları var ama hepsi gelip geçiyor büyük kızımın anne iyi ki kardeşim dünyaya gelmiş demesi her şeye bedel 6 yıl aradan sonra o mis Bebek kokusunu koklamakta bana çok iyi gelmişti eminim sizde küçük bebek sevmeyi özlemişsinizdir güzel düşünün sağlıklı hayırlı olması için dua edin olsa mıydı olmasa mıydı nasıl zorlanacak mıyım diye olumsuz düşünmeyin

Ne yalan söyleyeyim ben de bazen hızlanmak istiyorum ama bakayım aaa benim çocuğum, hızlanılamadı
Ama tabii bi gülüşü var

Bizim kadınlarımız bayılıyor hemcinsini korkutup moralini bozmaya.

Hatırlıyorum daha yeni yeni genç kız olurken bizden biraz daha büyük kızlar "regl ağrısı çok fena" diye bizi korkuturdu.

Gördük ki öyle değil. Eğer çok fena ağrın varsa sende bir anormallik vardir.

Sonra ilk ilişkide kadının canının çok acıdığını anlattılar. Onu da gördük. Abartıdan başka hiçbir şey değil.

Doğum sancısını anlata anlata bitiremiyorlar. Onu tecrübe etmedim ama öyle olsa bile bunu böyle anlatmak doğru mu? Hayir değil. Ben halen daha doğum denince korkuyorum.

Sonra çocuk yapinca oo cok fena şöyle zor. Böyle zor. Yüzümü bile yikayamiyorum diye şikayet edenler var tabi. Bakıyorum da çocuğu olanlara. Hepsi yüzünü yıkıyor. Biraz abartmasak mi her şeyi.

Şimdi iste benzeri size yapılıyor. Amac korkutmak moral bozmak.

Herkesin 2 çocuğu var. 3 çocuğu olan da var. Kimse ölmüyor. Kimse sürüklenmiyor.

2 çocuk kolay demiyorum. Hayır. Ama bir insanı bu şekilde korkutmanin bir anlami yok.

Allah sahidim olsun. Korkutmak icin bu şekilde moralimi bozan hiçkimseye hakkimi helal etmiyorum.

Psikolojik olarak o kadar etkilendim ki. Allah hepsine teker teker sorsun.

Siz de yalandan yere kendinizi yiprtamayin.

Herkes bi şekilde yol buluyor. Siz de bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…