- 12 Nisan 2012
- 4.992
- 7.469
- 358
Canım 5yasina girecek bir oğlum 2yasina girecek bir kızım var.eger eşin yardımcıysa sana hiç korkma denilen gibi hayat zindan olmuyorHerkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
Kardeş candır herşeyin bı zorluğu var sonuçtaHerkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
Sorunum şu ki 2.cocuktan sonra hayat oyle herkesin anlattigi kadar zormy oluyor. Evi temizlemeye aynaya bakmaya vakit bile ayiramazsin diyenleri gordum. Tek cocugun kiymetini anlayacaksin diyenler de var. Kızın kendini dislanmis hissetmez insallah diyende var. Tabiki kızım benim herseyim onu neden dislayayim. Ama su an sanki kendimi bir faciaya surukleniyormusum gibi hissetmeye basladim.icimde surekli korkular var gece hic uyuyamadim
Nasil olacak manevi olarak nasil yetecegim. Mesela kizimla hergun parka ineriz oynariz bisiklet surdururum berabet aktiviteler yapariz. 2.cocuktan sonra bunlarin hiçbiri olmayacakmi kizim o zaman ne hissederki diye dusunmeye basladim.onceden hic boyle seyler yoktu aklimda cok istiyordum ama hamile oldugumu ogrendigimde beri korku kapladi icimi. Bebek dogdugunda kizim 5 yasinda olacak. Ana okulu sureci baslayacak nasil yetisebilirim
Eksikmi kalir. Benden uzaklasirmi. Yada kendime ve esime hic vakitim kalmayacakmi. O derece zor mu 2 cocuklu hayat? Bana tecrubeli annelerin yorumlari lazim merakla bekliyorum
tek çocuğa ya kedin bakacaksın, ya bilgisayara bırakacaksın. ekranları kapatıp, hadi şimdi kendi kendine oyalan diyemezsin. bizim bütün tatillerimizde çocuk ihtiyacı olur, ben bir yolunu bulurum.buna da çok katılıyorum
2 çocuğun ilk 3 yılı zor
ama ondan sonra beraber oynuyorlar genelde
tek çocuğu eyleyense hep anne baba olmak zorunda kalıyor
yani hem güzel hem de zorlayıcı tarafları var her şeyde olduğu gibi
hem artısı var hem eksisi
ama hamile kalmış olsam bu kadar tek çocukta kalma taraftarı olan biri olarak bile bütün eksileri silinir benim için.
Tam vaktinde hamile kalmışsınız, sizi kararınızdan dolayı tebrik ediyorum, iki yavrunuzada upuzun sağlıklı bir ömür dilerimHerkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
amin. teşekkür ederim :) siz de güle güle büyütün inşallah iki yavrunuzu da. oğlum 7 yaşında, birgün kardeş filan konusunu açmışken, bak dedim şu arkadaşın da tek çocukmuş. o da benim kadar sıkılıyor mudur anne diye sormuştu tüm masumiyetiyle . içim cız etmişti.Oğlumun okadar arkadaş ihtiyacı varki 4 yaşından beri evde çocuk bakıyorum komşu çocukları geliyo anneleri de sağolsun oğlum yalnız diye gönderiyo özellikle kışın yazın sosyal ortam buluyorum ona bisiklet paten sürüyor arkadaş buluyo ama kışın oda olamıyor pandemi de okadar ağladı ki uykudan ağlayarak uyandı yalnız ben yetemedim komşu çocukları gelemedi köpek alalım bari diyodu yavrum çocuğum olmuyodu allah oğluma kardeş nasip etti diye çok mutluyum aynı seyleri yaşamışız kardeşi gibi kıymetli dostları olsun inşallah oglunuzun
iki cocuk cok zor diyenlere klasik tavsiyem, bir tane daha cocuk yapin, uc cocuk olunca ikinin kiymetini anliyorsunuz :)))Herkese gunaydinlar. Kisaca derdimi paylaşmak istiyorum. Benim tam 4 yasinda 1 kizim var. 4 5 aydir ona kardes istiyorduk. Ve bu ay hamile oldugumu ogrendim.maddi olarak Orta halliyiz cok sukur yeteriz diye dusunduk ama ben isin manevi boyutunu dusunmeye basladim is ciddiye binince. Yada hormonlarin etkisiyle fazla dusunuyorumdur bilemiyorum...
3 denge falan değilBir çocuk garip, iki çocuk rakip, üç çocuk denge, dört çocuk berekette derler...
(Bereketli anne)
Derler de derler bacım.3 denge falan değil
Konu sahibi etrafımızı agzıbdan bal damlıyormuş masaallah
Güle güle büyütün.
Çocuk yokken cocuklu hayata grciş nasıl olduysa tek çocuktan iki çocuga grciş de öyle oluyor.
Önce bocalama zorlanma oluyor elbette ama tabi ki zamanla düzeliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?